Sachino - kot w kolorze nieba

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 19, 2013 18:34 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Nie ma opisu bo niewiele się zmieniło przez te dwa dni :) Sachino nadal nie wykazuje nawet śladowej agresji, ale nie należy do kiziaków. Być może to się z czasem zmieni. Takie głaskanie w biegu tak...przyduszanie, miętolenie i branie na kolana nie :D Nie drapie nie fuka, ale zwiewa. Obwisła skóra czyni go niemalże latającą wiewiórką :D Jedyne co zaobserwowałam to ,to że pije wodę z kranu. Od początku prowadził mnie do łazienki i tak się krecił a ja ciemna nie rozumiałam o co mu chodzi...Kamufluje się większość czasu na górze ,a tam tak gorąco...znoszę go do nas na dół, to pochodzi trochę pozwiedza i znowu się kamufluje u góry. Trochę ciężko mu tu (na dole) o takie wyłącznie jego miejsce, jak na razie jednak psy lekko go niepokoją i do spania woli się ułożyć z dala od nich. Z drugiej strony jakby chciał...to w trzech dużych pokojach pewnie by sobie spokojne miejsce mógł znaleźć...Nie narzekam jednak było nie było jest z nami w sumie dopiero 5 dzień. Cieszę się Halbinko że sobie poradziliście ,pamiętaj że jakby co ta ja się zawsze staram dostosować i służę pomocą...ale za tydzień w sobotę to ja się opalam na plaży !!! :dance2: Niestety tylko kilka dni...

kividuma

Od: Sob kwi 20, 2013 22:09

Post » Śro lip 24, 2013 21:45 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Sachino to łowny kot...:D chciał urozmaicić sobie danie moimi mekami...całe szczęście stado nadal w komplecie :D
tak ogólnie to bez większych rewelacji...chociaż zastanawiam się czy to nie kot wodny. Uwielbia pić z kranu a dziś chrześniakowi ładował się pod prysznic. Obiecuje w końcu jakieś fotki zrobić ....jakiekolwiek ....na dowód że żyjemy i ptaki nas nie zadziobały !

kividuma

Post » Śro lip 24, 2013 22:12 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

kividuma pisze:[*] dla maluszków... :cry:
Przy okazji macie wszyscy pozdrowienia od Sachino vel Gacka. U nas dobrze! śladów pazurów i kłów na ciele nie stwierdzam, jednak nie obyło się bez małego hopp na klatkę z moimi mewkami :twisted: Całe szczęście wszyscy żyją...Mam takie wrażenie, że szary trochę schudł (ciągle sobie spaceruje chyba mu się marzył większy metraż) , oczka ładne i apetyt dopisuje. Trzeba uważać na okna bo wydaje mi się ,że nie chodzi mu tylko o wyglądanie :o za to drzwi mogłyby nie istnieć. Według mnie to był kot który większość czasu siedział w domu sam kontaktu z "ludziem" szuka przed wyjściem do pracy i zaraz po 18...małymi kroczkami zaczyna się przełamywać. Dziś sam od siebie wskoczył do mojego łóżka i nawet dał się pogłaskać 2 razy zanim zwiał :D No i nie wali już tak tym ogonem!

Znam z prywatnych pogawędek :D Wieści fajne... ale wszyscy wzdychają do fotek... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw lip 25, 2013 20:19 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kividuma

Post » Czw lip 25, 2013 20:23 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Kawał kota z niego.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw lip 25, 2013 20:25 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Tłuścioch że ho ho...,ale pracujemy nad rzeźbą :D

kividuma

Post » Czw lip 25, 2013 20:43 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

ochy i achy za fotki! a Sachino musiałby zacząć biegać z kolegami... chartami... to szybko nabrałby pięknej smukłej linii... :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw lip 25, 2013 21:22 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Sachino udaje brytka, jeszcze tylko nabierze ciała na pysiu i na wystawę możecie śmigać. Sachino kot brytyjski niebieski :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Czw lip 25, 2013 22:18 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Oj tam, oj tam czepiacie się dziewczyny ;) Sachino słyszał ,że duże jest piękne i tyle...teraz ćwiczy na komarach i innych fruwajkach . Z wyjątkiem dnia dzisiejszego...dziś nic nie robił :D

kividuma

Post » Pt lip 26, 2013 0:11 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Piekny jest.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sie 05, 2013 19:48 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Sachino jego drugie imię to menda :D naprawdę ;) Nic tylko miau,miau,miau...Zadomowił się już całkiem dobrze nadal niedotykalski na dłuższą metę. Cos tam próbuję się zbliżyć do ludzia, jednak jest jeszcze trochę nieśmiały. "Problemem" okazało się "wyciekanie" Sachino, każdym możliwym otworem na dwór...łącznie z taranem z rozpędu nóg kiedy się wychodzi...i to miauu, miauuu pod oknami i drzwiami. Trochę pomaga piwnica w której chętnie sobie przesiaduje (oczywiście zamknięta, my mieszkamy w domku tak że wystarczy uchylić mu drzwiczki) Postanowiłam jakoś temu zaradzić i trochę nieprofesjonalnie (chodzi o ekwipunek :)) Wyprowadziłam Gackowatego na spacerek po ogródku. Ku mojemu zaskoczeniu Sachino pięknie chodzi na smyczy. Myślę że musiał być kotem wyprowadzanym na spacery właśnie w ten sposób. Żeby dostać się w łaski ruska postanowiłam że zakupię mu szeleczki i smycz automatyczną...a niech tam...W końcu wychodzę z psami to i Gacek może sobie pospacerować :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kividuma

Post » Pon sie 05, 2013 20:00 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

O kotek na smyczy grzecznie pomyka i nie ucieka :ok:
Musisz uważać, żeby nie nawiał gdzieś. Może tak właśnie uzyskał wolność ostatnim razem.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Pon sie 05, 2013 20:04 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Jutro wybiorę się po szeleczki, dziś mnie już pokonał tym marudzeniem i improwizowałam :) Najważniejsze że zaczął reagować na kici kici i imię bo wcześniej nic a nic...

kividuma

Post » Pon sie 05, 2013 20:11 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Piękny jest :1luvu:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Pon sie 05, 2013 21:23 Re: Sachino - kot w kolorze nieba

Kawał pięknego kota :1luvu: :1luvu: :1luvu: Śliczny!!! :kotek:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

[poprzednia][następna]