FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 05, 2013 17:21 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

To niestety jest FB - jakiś czas temu czytałam tak wulgarne teksty na niektórych stronach, że aż mdliło.
Zgłoszone - i co? Ano nic. Chwilami mi to Miau przypomina :|

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 05, 2013 17:53 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

usunąć coś z fb jest bardzo trudno, nawet z poparciem prokuratury, wiem bo były tam strony z groźbami karalnymi i nawet wtedy był problem. Osoby poszkodowane prosiły o zamknięcie ewidentnie przestępczych stron. I co ? i nic. Dopiero postępowanie karne i oficjalne stanowisko stróżów prawa zadziałało. Przykro mówić, ale to nie działa jak na naszej klasie czy nawet miau, że donoszenie o przestępstwie zarządzającym fb coś daje. Wiem, że to trudne, ale takie strony trzeba po prostu omijać. Trzeba by mieć wielkie szczęście żeby moderatorzy fb zareagowali. Wszelkie fora ocierają się o element deprawacji. Smutne.
A z opieszałością działań moderatorów fb spotkałam się, z racji wykonywanego zawodu, osobiście. Żenada. To po prostu międzynarodowa maszynka do robienia pieniędzy.
Fb miau nie przypomina. Widzę tu moderatorów i tam. Tu jest z kim rozmawiać, tam nie. To czy się komuś ten kontakt podoba, to jego sprawa i zupełnie inny temat.

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon sie 05, 2013 17:54 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Z regulaminu FB:
Treści drastyczne
Użytkownicy udostępniają na Facebooku zdjęcia i filmy, ilustrując za ich pomocą różne wydarzenia. Rozumiemy, że obrazy stanowią doskonały sposób na pokazywanie różnych treści, w tym ilustrację bieżących wydarzeń, jednakże musimy brać pod uwagę standardy obowiązujące w różnych kulturach. Udostępnianie jakichkolwiek treści graficznych zawierających przemoc dla przyjemności jest zabronione

??? a strona nadal hula ..

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pon sie 05, 2013 17:57 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

No, to zupełnie inny temat, fakt :|
Ale rozmowami bym tego nie nazwała.

Erin

Post » Pon sie 05, 2013 18:16 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

właśnie sprawdziłam co jest z tą stroną, o której przed chwilą pisałam.
No to działania policji i prokuratury spowodowały, że na stronie nikt już prawie nie pisze. Ale ona istnieje i można na nią wejść!!!!
Dlaczego brak nowych wpisów? Bo działania prokuratury w toku i ponad 50 osobom przedstawiono zarzuty. Bo wiecie jak to jest, ktoś coś rzuci i reszta płynie idiotyzmami. Nie udało się oficjalnie zamknąć strony!!!! Ciekawe jak będzie po procesie.
A pisma do Adminów fb były naprawdę profesjonalne. Co się fb będzie przejmował...im więcej kontrowersji, tym więcej wejść, tym więcej kasy...

izydorka

Post » Pon sie 05, 2013 19:02 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

No niestety :?
To tak trochę jak z głosowaniami na Krakvecie.
Zgłasza się oszustwa, a oni i tak mają to gdzieś - najważniejsza jest reklama.

Erin

Post » Pon sie 05, 2013 19:08 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Z tego co widziałam to strony " Koty to sk.........." już nie ma

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Pon sie 05, 2013 19:46 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tak, usunęli :ok:
Mam nadzieję że nie wróci...
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon sie 05, 2013 19:53 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

Pierwsza stronka mi się nie otwiera - a Wam?

Erin

Post » Pon sie 05, 2013 20:12 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tamtą usunęli, czas na tę drugą, działajmy!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon sie 05, 2013 20:13 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

Mnie też się pierwsza nie otwiera, za to druga ma się niestety dobrze
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pon sie 05, 2013 20:16 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

NO, to może kwestia czasu - tylko trzeba zgłaszać, jak tę pierwszą.

Erin

Post » Pon sie 05, 2013 20:16 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

jedyna szansa, że któryś z szefów ma i kocha koty, bo to niejednoznaczne :D

izydorka

Post » Pon sie 05, 2013 20:49 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

izydorka pisze:właśnie sprawdziłam co jest z tą stroną, o której przed chwilą pisałam.
No to działania policji i prokuratury spowodowały, że na stronie nikt już prawie nie pisze. Ale ona istnieje i można na nią wejść!!!!
Dlaczego brak nowych wpisów? Bo działania prokuratury w toku i ponad 50 osobom przedstawiono zarzuty. Bo wiecie jak to jest, ktoś coś rzuci i reszta płynie idiotyzmami. Nie udało się oficjalnie zamknąć strony!!!! Ciekawe jak będzie po procesie.
A pisma do Adminów fb były naprawdę profesjonalne. Co się fb będzie przejmował...im więcej kontrowersji, tym więcej wejść, tym więcej kasy...

To co piszesz jest az niewiarygodne
i naprawde przerazające
a wygląda na to ze dotyczy poważniejszej
(z punktu widzenia prokuratury) sprawy....

to jest ta druga strona wolności słowa.....
i te stada coraz młodszych i coraz bardziej bezmyslnych uzytkownikow....
ktorymi tak latwo manipulowac....
dokąd tez swiat zmierza....
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Pon sie 05, 2013 20:57 Re: FB-Pomóżcie usunąć strony propagujące nienawiść do kotów

Oni sami sobą manipulują - łykając prochy i chlejąc na umór.
I wypalając sobie szare komórki przed komputerem.
A rodzice mają to w pompie. A potem zdziwienie i szok.
Jak w sprawie tych uczniów, co na lekcji molestowali koleżankę, aż ta się zabiła.
I wielkie oburzenie tatusia potem, że jego synka traktują jak zbrodniarza.
A jak mają traktować, pytam ja się? I do kogo te pretensje?
Jak nie potrafił dziecka wychować, to teraz ma.
I tak niech się cieszy - rodzice tej dziewczynki dziecka już nie mają :(

Erin

[poprzednia][następna]