[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 04, 2013 21:38 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

noovaa - mieszkasz na Palmowej?
My przy Palmowej karmimy kotki.
To znalezione - to kotka czy kotek?
W bloku przy Gajowej 74 zaginęła kotka, miała właścicieli lecz cały czas była na podwórku, twierdzą ,że nie chce być w domu :( , kotka zna okolice. Ostatnio zaginęła , ktos widział w pobliżu takiego kota martwego.
Podobna do tej co znalazłaś. Nazywała sie Sonia, jest wysterylizowana.....
Mam na tymczasie ślicznego 7 miesięcznego rudobiałego kotka, jest wykastrowany. Jest śliczny i typowo domowy.
Został znaleziony na Zagórnej. Nikt go nie szuka - dziwne. Moze ktoś z Waszych znajomych przygarnąłby Simbusia, jest naprawde uroczy i uwielbia człowieka.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Nie sie 04, 2013 22:16 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Tak, mieszkam na palmowej. Raczej nie ta, bo to kociak, za mała na sterylkę i za mała wg mnie na puszczanie samopas. Bawiła się przy ulicy jak ją zgarnęłam.

Przyleciała do mnie w podskokach, jak poszurałam palcem po chodniku. Na bank domowa. Czysta, zadbana, odżywiona... nie głodowała na ulicy, ale z pewnością była głodna jak ją przyniosłam. Kociak kolankowy. Na moje oko ok. 3-4 miesięcy, ale że doświadczenia w tym nie mam, to głowy sobie uciąć nie dam ;]. Śpi mi właśnie na kolanach, ruszyć się nie mogę xD

Obrazek - rozmiar kota
Obrazek - dziecięcy pysio ^^
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Pon sie 05, 2013 7:05 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

noovaa - To nie Sonia, tamta wyglądała tak samo ale była dorosłą kotką
Obrazek

MalgorzataJ

Post » Pon sie 05, 2013 8:14 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Jestem w pracy. Druknę kilka ogłoszeń i powieszę w okolicy, tam gdzie ją znalazłam. Może ktoś się zgłosi.

Mała jest cudna. Zamknęłam się w ubikacji, akurat jak jej się zachciało ( kuwetę mamy w ubikacji ), mała przyszła pod drzwi i darła się jak opętana, żeby ją natychmiast wpuścić ;D
Obrazek
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Post » Pon sie 05, 2013 18:21 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Jest mi tak okropnie wstyd .. ale napiszę...

Mam okna uchylone w domu zawsze. Okna takie że nawet na górze głowa kota się nie zmieści :/ ... Nie pomyślałam, że mała może się przecisnąć. Właśnie wychodziłam z pracy jak zadzwoniła sąsiadka ... jej córki znalazły małą w ogródku pod klatką. Zleciała z czwartego piętra. Powiedziała że ma złamany kręgosłup.

Jaką ulgę poczułam jak wleciałam do niej do domu i zobaczyłam że kot siedzi. Byłyśmy już u weterynarza, nie wygląda na połamaną ... ale ma mocno obitą miednice :/. Dostała przeciwbólowy i za max 2 tygodnie powinna brykać. Jakby coś się pogorszyło, to pojechać mam na RTG, ale wg mojego weta póki co nie ma takiej potrzeby.

Mała została ochrzczona przez weta na ' spadochroniarz '... no i póki jej nie doleczę, domu jej szukać nie będę. Chyba że odezwie się właściciel.

Jak ja mogłam na to nie wpaść :( przecież logiczne jest że ona ma o wiele mniejszą głowę od moich kotek.. jest malutka :( . Obie mamy więcej szczęścia niż rozumu.

Teraz Spadochroniarz wsuwa mięsko i już ładnie drepta po lekach.

Jak wróciłam do domu, znalazłam w kuchni rozlany olej -.- musiały nieźle wariować .... olej oczywiście podeptany, a na parapecie kilka śladów łap i poślizgu :[ Gdyby nie ten cholerny olej ( niby był zamknięty jak go widziałam ostatnio ) to może doczekałaby na parapecie do naszego powrotu. Bo to musiało stać się niewiele wcześniej. Przyprawiłaby mnie o zawał serca, ale może by doczekała. :/

A dopiero co kilka tygodni temu osiatkowałam balkon, by uniknąć podobnej sytuacji -.-
Obrazek

noovaa

Post » Pon sie 05, 2013 18:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Za zdrówko Spadochroniarza :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon sie 05, 2013 18:54 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

noovaa pisze:Jest mi tak okropnie wstyd .. ale napiszę...

Mam okna uchylone w domu zawsze. Okna takie że nawet na górze głowa kota się nie zmieści :/ ... Nie pomyślałam, że mała może się przecisnąć. Właśnie wychodziłam z pracy jak zadzwoniła sąsiadka ... jej córki znalazły małą w ogródku pod klatką. Zleciała z czwartego piętra. Powiedziała że ma złamany kręgosłup.

Jaką ulgę poczułam jak wleciałam do niej do domu i zobaczyłam że kot siedzi. Byłyśmy już u weterynarza, nie wygląda na połamaną ... ale ma mocno obitą miednice :/. Dostała przeciwbólowy i za max 2 tygodnie powinna brykać. Jakby coś się pogorszyło, to pojechać mam na RTG, ale wg mojego weta póki co nie ma takiej potrzeby.

Mała została ochrzczona przez weta na ' spadochroniarz '... no i póki jej nie doleczę, domu jej szukać nie będę. Chyba że odezwie się właściciel.

Jak ja mogłam na to nie wpaść :( przecież logiczne jest że ona ma o wiele mniejszą głowę od moich kotek.. jest malutka :( . Obie mamy więcej szczęścia niż rozumu.

Teraz Spadochroniarz wsuwa mięsko i już ładnie drepta po lekach.

Jak wróciłam do domu, znalazłam w kuchni rozlany olej -.- musiały nieźle wariować .... olej oczywiście podeptany, a na parapecie kilka śladów łap i poślizgu :[ Gdyby nie ten cholerny olej ( niby był zamknięty jak go widziałam ostatnio ) to może doczekałaby na parapecie do naszego powrotu. Bo to musiało stać się niewiele wcześniej. Przyprawiłaby mnie o zawał serca, ale może by doczekała. :/

A dopiero co kilka tygodni temu osiatkowałam balkon, by uniknąć podobnej sytuacji -.-

Nie zostawiaj uchylonych okien, to straszna pułapka dla kotów.
Dobrze, że się nie udusiła.
U znajomej dorosła kotka wydostała się przez uchylone okno.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon sie 05, 2013 19:21 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dorosłe tam głowy nie zmieszczą ... one malutko się otwierają ... kiedyś nawet Nila przy mnie próbowała... nie zmieściła i koniec. Ale to bez znaczenia, bo zakładam że to nie jest ostatni kociak w moim domu. Przecież też nie pierwszy tymczas ... trzeba zabezpieczyć a póki tego nie zrobię.. cóż. Podusimy się troszkę. O tyle dobrze że balkon już załatwiłam, jak jestem można wietrzyć.

aha ... i mała została oceniona na 8 tygodni.
Obrazek

noovaa

Post » Pon sie 05, 2013 21:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Złapalam dzis mojego tygrysa bezdomniaka, który był leczony 7 dni w Canwencie -chore dziąsła i stan zapalny jamy ustnej.
9 dni antybiotyk, półtora tygodnia jadł zmiksowane jedzenie z dużą ilością wody a teraz znów cierpi. Jest wystraszony, jak dzikus, smród z mordki, choroba postępuje dalej. Siedzi w klatce króliczej i jutro niosę go o 9.00 do Medvetu.
Lekarki oglądną, być może usuną ząbki. Czy usunięcie zębów jest zawsze skuteczne na te zmainy?,Boję sie o tego kotka.Tak bardzo chciałabym mu pomóc
Obrazek

MalgorzataJ

Post » Wto sie 06, 2013 1:41 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Moj Kret po usunieciu wszystkich trzonowcow zaraz ozdrowienia. Polecam Ci dr Agnieszke Dobrowska z Wesej, to co Ona robi to majstersztyk.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Wto sie 06, 2013 6:33 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Małgorzata u psa mojej rodziny ( babcia ma ponad 80 lat, więc zauważyła dopiero jak psu mordka spuchła ) usuwali zęby. Usunęli kilka po obu stronach, pies był w bardzo złym stanie. Z tego co mówiła, po 3 dniach już normalnie jadła i więcej nie wracało.
Obrazek

noovaa

Post » Wto sie 06, 2013 23:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Chciałam tylko ogłosić, że dziś została oficjalnie podpisana umowa adopcyjna Mizi :1luvu:

Obrazek

Ku zaskoczeniu wszystkich- zostaje u nas :mrgreen:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Śro sie 07, 2013 6:09 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Luspa pisze:Chciałam tylko ogłosić, że dziś została oficjalnie podpisana umowa adopcyjna Mizi :1luvu:

Obrazek

Ku zaskoczeniu wszystkich- zostaje u nas :mrgreen:

Szczęściara :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro sie 07, 2013 9:41 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ooo, nie spodziewałam się :wink: :wink: :wink:
Super :ok: :ok:

Tak sobie dziś pomyślałam z rozrzewnieniem o naszej Jani :1luvu: ,
Rozmawiałam z karmicielką, która w piwnicy ma syf,kiłę i mogiłę i "nic nie może" bo sąsiedzi są na nią źli. Niesamowite!!!
hoduje tam ze 20 niesterylizowanych kotów, co chwila usypia ślepe mioty (ostatnio z 8 kociaków ok 3 tyg jeden, dosłownie jeden przeżył) i dziwi się, że sąsiedzi "mają za złe"
A jak przychodzi co do czego w kwestii sterylek to klatka jej się gwałtownie psuje, albo koty jakimś cudem są najedzone pod korek pomimo iż ona "dała im tylko troszkę" :roll:
I co tu tłumaczyć, że jak się chce to się da. Jakoś Jania, nawet kiedyś, kiedy jeszcze się nie znaliśmy sterylizowała kotki z własnych środków a w piwnicach zawsze było czyściutko i pachnąco. No tak, pani twierdzi, że już nie ma siły (ma tak ok. 50tki) - nie to co Jania - jak zwykle 18tka 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro sie 07, 2013 22:53 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

[sprawa bardzo pilna! ok godz 22 na lipowej obok ratusza znalazlam pieska typu terier walijski ! piesek biegał szukając kogoś kto mu pomoże ....nie mogłam tak go zostawić ,ale nie mogłam tez przygarnąc:( nie miałam sumienia tez oddac do schroniska ,gdyz jest przesłodkim młodym pieskim koloru biało szarego ,jedynie co udało mi się do końca tygodnia znaleśc mu tymczas,ale pod poniedziałku nie mam co z nim zrobić dlatego prosze Was to bardzo pilne! ktos może zapewnić mu dom tymczasowy ...nie mówie juz o stałym?!!a może ktoś pokocha tak słodki pyszczek i weźmie go na stałe?jutro dośle zdjecia bo nie zdarzylan nawet zrobic .moj tel w razie czego:500657246 .

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

[poprzednia][następna]