PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 02, 2013 13:14 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

w żłobku jest mały biały kotek który "prawdopodobnie nie słyszy"
Obrazek
ale płucka ma duże :wink:
jak myslicie, bedzie mial szanse na adopcje z taka adnotacja na klatce? :(

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pt sie 02, 2013 13:20 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Szalony Kot pisze:Ta "moja" pani nie odpisała :/

"moja" pani też na razie milczy :/
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt sie 02, 2013 13:27 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Maykaw pisze:w żłobku jest mały biały kotek który "prawdopodobnie nie słyszy"
Obrazek

ja mam głuchą kotkę (nie słyszy od urodzenia) i gdybym miała mieć jeszcze w przyszłości jakiegoś kota to bez żadnych wątpliwości zdecydowałabym się na adopcję głuchego kota/kotki, takie koty sobie świetnie radzą, jedyna ich wada to to, że głośniej miauczą :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt sie 02, 2013 13:46 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

potwierdzam i nie zamieniłabym Neurona na żadnego innego kota :1luvu:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pt sie 02, 2013 13:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

piękny śnieżek- maluszek :1luvu: :1luvu: nie miałam głuchego czy slepego kota ale to nie ma znaczenia jak ktoś go pokocha to z calego serca i bez względu na wszystko :1luvu: . Trzymam kciuki za szybkie znalezienie domku. :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pt sie 02, 2013 14:07 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Jak dla mnie na klatce nie powinno być adnotacji "głuchy", tylko właśnie "głośny" :twisted: Paluchowy Gamoń (btw. przeprowadzony właśnie świeżo do Wrocławia) krzyczy tak, że nie da się tego zignorować. I na otwieranie lodówki zawsze leci, pomimo głuchoty :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt sie 02, 2013 14:16 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Obrazek

Myślę, że ma szanse.
I to spore- jest cały biały i sporej części ludzi to wystarczy :roll: A dodatkowo to kociak.
A jakie ma oczy? Jeśli niebieskie to tymbardziej szybko pójdzie do domu. Byle do odpowiedzialnego :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt sie 02, 2013 14:26 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

W mojej lecznicy pytano ostatnio o białego kota.
Będę dziś/ jutro, to "sprzedam" informację
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt sie 02, 2013 15:25 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

A co z 'Whiskasikiem'? - małym, szarym w prążki, z pierwszego pokoju? Dziewczyny, które były w sobotę wróciły po niego w niedzielę?

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Pt sie 02, 2013 17:13 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Revontulet pisze:

Myślę, że ma szanse.
I to spore- jest cały biały i sporej części ludzi to wystarczy :roll: A dodatkowo to kociak.
A jakie ma oczy? Jeśli niebieskie to tymbardziej szybko pójdzie do domu. Byle do odpowiedzialnego :ok:

Wyczytałam w necie, że wiele białych kotów nie słyszy, najczęściej te błękitnookie.
Podobno to genetycznie uwarunkowane. Czyli jeśli ktoś koniecznie chce adoptować białasa, to musi się z tym liczyć.

W schronisku koty "niepełnowartościowe" często trafiają szybko do adopcji i to są takie najbardziej odpowiedzialne domki zwykle - pamiętam Dżeza, który się ślinił (uraz szczęki, szczęka poskładana i lekko opadająca), kot nie pierwszej młodości, znalazł dom bodajże po kilku tygodniach pobytu w części adopcyjnej.
Grubasek przytulaśny bez oka pobył w adopcyjnym ostatnio chyba max ze 2 tygodnie.

Dziewczyny z większym doświadczeniem (kiedy się martwiłam o Dżeza), powiedziały mi, "że nie takie kaleki znajdowały dom" :) I faktycznie Dżez znalazł :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt sie 02, 2013 17:33 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

akne pisze:
Revontulet pisze:

Myślę, że ma szanse.

Wyczytałam w necie, że wiele białych kotów nie słyszy, najczęściej te błękitnookie.
Podobno to genetycznie uwarunkowane. Czyli jeśli ktoś koniecznie chce adoptować białasa, to musi się z tym liczyć.

W schronisku koty "niepełnowartościowe" często trafiają szybko do adopcji i to są takie najbardziej odpowiedzialne domki zwykle - pamiętam Dżeza, który się ślinił (uraz szczęki, szczęka poskładana i lekko opadająca), kot nie pierwszej młodości, znalazł dom bodajże po kilku tygodniach pobytu w części adopcyjnej.
Grubasek przytulaśny bez oka pobył w adopcyjnym ostatnio chyba max ze 2 tygodnie.

Dziewczyny z większym doświadczeniem (kiedy się martwiłam o Dżeza), powiedziały mi, "że nie takie kaleki znajdowały dom" :) I faktycznie Dżez znalazł :)

są też białe koty tylko z jednym niebieskim okiem i mogą nie słyszeć na jedno ucho właśnie po stronie tego niebieskiego oka
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt sie 02, 2013 17:50 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

szczerze mowiac chyba oczka nie byly niebieskie, a w klatce obok siedzial bialo-rudy gnojek i oba sie przekrzykiwaly :wink: jeszcez jeden czarny był nad białaskiem ale on uciekl na tyl klateczki :( w sumie w zlobku byly tylko te 3 bąble
ja wpadlam tylko przelotem podrzucic kilka zabawek...bo w srode ubogo bylo w klatkach zlobkowych z zabawkami

Maykaw

Post » Pt sie 02, 2013 17:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Maykaw pisze:szczerze mowiac chyba oczka nie byly niebieskie, a w klatce obok siedzial bialo-rudy gnojek i oba sie przekrzykiwaly :wink: jeszcez jeden czarny był nad białaskiem ale on uciekl na tyl klateczki :( w sumie w zlobku byly tylko te 3 bąble
ja wpadlam tylko przelotem podrzucic kilka zabawek...bo w srode ubogo bylo w klatkach zlobkowych z zabawkami

Dzięki Ci dobra kobieto :1luvu: .
Małe białe głuche było kiedyś na DT u Ozymandias i znalazło domek :D .
Duże białe głuche w typie prawie MCO było na DT u Naline - też znalazło domek :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt sie 02, 2013 17:59 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Małgosiu ja pozbieram jakies zabaweczki i moze jakos je przejmiesz ode mnie np za tydzien? :wink:

Maykaw

[poprzednia][następna]