Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 02, 2013 12:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

koteczekanusi pisze:PS. A co do karmy mokrej - Mirmił, Miro (?) może ma tak jak moja Kawa, że nie jada żadnych pasztecików ani mielonek? Ona łaskawa była tylko np. Animondę Vom Feinsten Select albo Applaws, które mają mięsko w paseczki krojone. Albo Animondę Ocean i Fish Menu.

Miro to mój. Miro nie jada żadnej karmy mokrej poza tuńczykiem i to też nie każdym. Poza tym pija mleko bez laktozy i pałaszuje surowe krewetki, a do tego każdą suchą karmę. Przez rok z braku dostępu do czegokolwiek poza Whiskasem był na Barfie, no ale teraz na żadną surowiznę nawet nie spojrzy, na nic gotowanego również. Podobnie moja kotka Kiti - ona zamiast tuńczyka i krewetek których nie jada, zjada czasem trochę gotowanego kurczaka.
Jedyne saszetki jakie im wchodzą to te: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... bel/257242 i to wyłącznie w dwóch smakach. Niestety cena jest powalająca i dostają to jedynie w formie urozmaicenia.

Kiedyś przetrzymałam ich 4 dni z inną, mokrą karmą w miseczkach. No i niestety musiałam się poddać i dać im co lubią bo się bałam że wątroby im rozwalę. Chodzili wokół misek i próbowali je zakopać, ale nawet nie polizali.

Wybredne koty to na prawdę duży problem. Niestety chyba takie przyciągam.

Laluś z Ramzesem poza chudym, surowym mięsem też niczego nie jedzą.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pt sie 02, 2013 12:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Jak dobrze wejść na wątek kotkinsa, to się człowiek i o aktualnych promocjach podowiaduje. Po pracy lecę po kaczkę do Biedry :D
Kotkins, moje oczy też często napotykają na te wszystkie no name w koszykach, kitekaty i whiskasy - aż się chce wrzeszczeć w tej kolejce do kasy. No, ale w sumie lepsze to niż wychodzenie z założenia, że kot nie może dostawać jeść, bo wtedy nie jest łowny (słowo daję, że trafiłam na takich mędrców w M-chodzie).
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt sie 02, 2013 12:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Przyznam się, że ja też czasami kupuję whiskasa czy innego kitekata :oops: . Dla bezdomniaków. Czasami mam dla nich resztki barfowe, jakieś kawałki mięsne, chrupki, ale bywa i tak że dostają saszetki "śmieciowe" :oops:
Generalnie, lepszy rydz niż nic.

Moje pannice nawet by na takie "rarytasy" nie spojrzały. Mała Czarna poza barfem i czasami kilkona chrupeczkami nic nie bierze do pyska (no nie, przepraszam, pastę na kłaki i pastę serową skonsumuje, masełko także), natomiast Ofelia jest bardziej wszystkożerna, nawet warzywka czasami porywa z talerza, ale z gotowych karm może tylko niewielkie ilości chrupów, bo po mokrych pawiuje (przypuszczam że nie gryzie tylko łyka, bo to miękkie, no i po chwili jest paw).
Tak, daję czasem chrupy. Jako przekąskę. Zwłaszcza jak Mała Czarna wyżre wszystko z Ofelkowej miski, a następna porcja barfa zamrożona na kość.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sie 02, 2013 13:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Mia- a co to za rude cudo??

Aniada ma zdaje się kolejny kłopot weterynaryjny, zaraz sprawdzę czy to Boluś?
Oby nie...

Idę do pracy, ostatni raz przed urlopem...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sie 02, 2013 14:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

kotkins pisze: (...)

Nie będę robiła barfa, chyba ,że to i tylko to będzie ratowało życie któregoś mojego kota.
Mogę wydawać sporą kasę na dobre karmy, tylko muszę wiedzieć na jakie.
Czytam składy, zaczęłam odważać mięsko dla Leosia.
Aczkolwiek- chciałabym żeby KTOŚ umiał ocenić ten mój sposób karmienia.
Fachowo.
A weci mówią ,że RC...
No i co ja mam zrobić...??
(...)

Dzień dobry :)

Napisz proszę na pw do Grażynki (gpolomska) - jej wiedza na temat żywienia kotów jest OGROMNA i chętnie się nią dzieli.
Pisze ( m.in.) o tym na swoim wątku " Dzielne koty..." Na innych wątkach już mniej chętnie, bo jak zwykle przekształca się to w wojenkę...
A ja tak sobie myślę, że nie miałaby zastrzeżeń do Twojego sposobu karmienia persiąt.
Pozdrawiam serdecznie
H.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pt sie 02, 2013 14:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Wyczesanie Blusi ?
No, no...
Ale się pomyliłam - biorąc pod uwagę upał sądziłam, ze zażywacie kąpieli razem z pesidełkami - może jaccuzzi :wink:

Strój motocyklisty? Spawacza? Tyz piknie.
Ale może strój astronauty?

Blekitny.Irys

Post » Pt sie 02, 2013 18:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Irysie - ja czytam wątek "karmowy" nader dokładnie.
Może podlinkuj mi wątek Grażyny?
Prooooszę...

Ania - jak powiększyć te maleńkie historyjki z linków?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sie 02, 2013 18:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

najechac mysza - pokaze sie lupka z plusikiem - nacisnac mysza
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pt sie 02, 2013 18:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

kotkins pisze:Irysie - ja czytam wątek "karmowy" nader dokładnie.
Może podlinkuj mi wątek Grażyny?
Prooooszę...

Ania - jak powiększyć te maleńkie historyjki z linków?

Bardzo proszę : viewtopic.php?f=46&t=154853

Blekitny.Irys

Post » Pt sie 02, 2013 20:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Neigh pisze:Rudy kocur oddany z powodu choroby dziecka? Z przejawami agresji?:) w postaci skoków na toże dziecko? z Ursynowa?

niektórzy mają dobrą pamięć :wink:
tak, to rudolf.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pt sie 02, 2013 20:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

.Mia. pisze:
Neigh pisze:Rudy kocur oddany z powodu choroby dziecka? Z przejawami agresji?:) w postaci skoków na toże dziecko? z Ursynowa?

niektórzy mają dobrą pamięć :wink:
tak, to rudolf.

HA! Ja nie zapominam kotów.......Razu pewnego zrobiłam aferę w lecznicy - podejrzewając miłą panią o PORWANIE. Z wrzaskiem się niemal do niej rzuciłam - że to moj kot......A pani, że żadną miarą nie mój tylko jej córki:-). Nooo się zgadzało - ta pani była hmm Babcią tego kota - znaczy pod opieką wyjechanej córki kota miała u siebie w domu.........

Jak się Rudi miewa? Ze zdjęć wygląda, ze dobrze:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sie 02, 2013 21:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Niestety ja tez trafiłam kilka razy na weterynarzy, którzy jako dobrą karmę polecają RC. Jeden nawet powiedział mi, że krzywdzę Szajkę, że nie dbam o jej zdrowie, że ona jest w wieku wzrostu i TYLKO SUCHY RC ma wszystkie składniki, aby kotka mogła prawidłowo się rozwijać. A mokre to mogę dawać jej 2 razy w tygodniu jako przysmaki, a BARF ......
Jak Klara zachorowała inny weterynarz podał mi próbki suchego RC i Hills i powiedział, że jak chcę aby kot jeszcze trochę pożył to tylko ta karma i żadna inna. Posłuchałam go, chociaż Klara stała w kuchni i miauczała, że chce surową pierś lub inne mięsko ja uparcie tylko to co kazał wet, bo będzie żyła dłużej. Wynikiem tego było to, że kotka odmówiła jedzenia, odwodniła się i odeszła szybciej niż powinna. Teraz jestem mądrzejsza, chociaż jeszcze dużo muszę się o kotach nauczyć.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt sie 02, 2013 21:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

Neigh pisze:Jak się Rudi miewa? Ze zdjęć wygląda, ze dobrze:-)

pasuje do paneli, prawda? :P

rudolf to nie kot dla każdego, ma charakterek :wink:
jest jednak ogromnie kochany i niesamowity pieszczoch z niego.
w łóżku (i owszem) śpi łapinami do góry, przytulony wzdłuż boku, mruczy jak traktor. budzi mnie grzecznie, pacając łapką albo bardzo nieśmiało gadając.
to zresztą ogromna gaduła (po mamie), bardzo lubię to jego gadanie. może za wyjątkiem późnej nocy, gdy w ciszy nocnej na balkonie stara się wyśpiewywać serenady z pełnego gardła :wink:
asystuje mi we wszystkim, co robię, chodzi albo biega za mną po mieszkaniu.
i oczywiście pomaga :wink:

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pt sie 02, 2013 22:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - zdjęcia ślicznych kuzy

No, to teraz czas, żeby zamiał jakieś kocie towarzystwo :lol:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

[poprzednia][następna]