Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 27, 2013 5:30 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Coś wiem o tych, co się nie łapią całymi sezonami, za to rodzą :(
Jaś nie tęskni za matką i rodzeństwem?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 27, 2013 7:17 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Jaś na pewno tęskni ... nawet nie mogę go pocieszyć, został w altanie :(
Zaraz jadę do kotów, wypuszczę Radka, to Jasiek dostanie większą klatkę.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lip 27, 2013 10:43 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Jasiu jakoś przetrwał pierwszą samotną noc. Rano grzecznie spał w hamaku, jedzonko zjedzone, kuweta pełna 8O :ok: Ojciec był na działce koło 7 rano, powiedział, ze mały nawet oka nie otwarł, jak mu wyciągał pustą michę :lol:
Niestety tak jak myślałam Jaś ma lekką srakę - no ale czego się spodziewać, skoro pani, u której się stołują daje im mleko ... Mówiłam, nie dociera - bo przecież im smakuje :evil:

Mam nadzieję, ze szybko wyreguluję brzuszek maluszka. Oby dużo pił, bo przy tej pogodzie może się odwodnić.
Rano apetyt zabójczy, wciągnął michę Animondy, mam już przygotowanych parę tacek RC BabyCata z zapasów, więc czeka go kilka dni wyżerki. Na chrupki zerkał podejrzliwie, ale jak będzie głodny, to pewnie spróbuje i się przekona ;)
Jest grzeczniutki, choc troszkę przestraszony jeszcze. Nie wyrywa się, nie broni, ale jeszcze nie mruczał na rączkach. Trzeba nad tym popracować ;)
Jak widzi moje czarnidła, aż sie rwie do nich, chce do kotów ...
Obrazek

Avian

Post » Sob lip 27, 2013 11:26 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Kciuki trzymam za łapankę dwóch pozostałych i za zdrowy brzuszek Jasia :ok: :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lip 27, 2013 21:58 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Niestety, Jaś nadal samotny w kojcu :(
Dziś kociakow nie było, kotka pojawiła się kilka razy sama. Byłam przed chwilą jeszcze - przyszła, owszem, ale tylko rzuciła okiem na miski i poszła dalej. Moze szuka maluchów? :(
Mam nadzieję, ze tylko je zaprowadzila w jakieś bezpieczniejsze miejsce i jutro się pojawi rodzinka ...

Kociaków nie ma, ale niestety podczas późnowieczornych poszukiwań przykleiła się do mnie płaczące większe kocię :cry: Myślałam, ze to któryś z szukanych maluchów, ale podpadło mi, ze tak ochoczo za mną biegnie i gada już nie po kocięckiemu.
Wzięłam bez problemu na ręce - najpierw sprawdzenie płci - i już wiedziałam, ze nie mogę wypuścić :( Kotka ... może mieć 6-8 miesiący, może niewiele więcej. Na 100% domowa :(
Sprawdziłam częściowo ogłoszenia, nikt nie szuka :roll:

Kotka jest na razie w klatce w garażu, postaram się ją wyciąć w tym tygodniu - niestety, po sterylce będę musiała ją odstawić na działki :( Ma 2 tygodnie na znalezienie domu albo tymczasu, w garażu moze być tylko dlatego, ze powiedziałam, ze na czas sterylki. Na działce w altanie miejsc brak. Juz i tak rozstawiłam dodatkowy kojec dla sreberek :(

Nie ogarniam juz sama tego wszystkiego :( Wieczorem widziałam jeszcze przynajmniej dwa obce mi koty ...

Potrzebuję dobrych pomysłów, potrzebuję pomocy ... właściwie to koty potrzebują pomocy :cry:

Koteczka (roboczo Wisienka)
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 30, 2013 12:44 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Chętnie bym Ci pomógł, tylko odległość nie ta :cry:

Jeśli potrzebujesz wsparcia finansowego lub karmy, odezwij się.

Niestety, za tęczowym mostem nie będziesz mogła się ruszyć. Koty dosłownie oblepią Cię z radości :P
Obrazek

Jahodny

Od: Pt lut 22, 2013 23:58

Post » Wto lip 30, 2013 12:55 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Jahodny pisze:
Niestety, za tęczowym mostem nie będziesz mogła się ruszyć. Koty dosłownie oblepią Cię z radości :P

Miła wizja - ale życz mi, żebym tam jeszcze dłuuuugo nie trafiła, tu jest więcej kotów, które mnie potrzebują :kotek:

I jedna fotka Jasia z jego wątku
Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 31, 2013 6:15 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Avian, coś wiadomo z rodziną Jasia, czy przegapiłam? Nie miałam netu i mam strasznie mało czasu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro lip 31, 2013 6:20 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Nadal nie ma ... ani Silvy, ani maluchów :(
Nie wiem, czy je wyprowadziła, czy coś się stało ...
Jest tylko mały Jaś, choć on ma szanse na lepsze życie.
Obrazek

Avian

Post » Śro lip 31, 2013 6:21 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Lepsze dobre życie Jasia, niż żadnego kociaka, to oczywiste. Niekończąca się opowieść :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Czw sie 01, 2013 9:09 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Raport z działalności pozostałych kotów działkowych ;)

Wczoraj czekał na mnie Chudy - podbiegł jak tylko wysiadłam z samochodu, zaprowadził na działkę, poszedł ze mną sprawdzić, czy są kociaki i potem ruszył ze mną na poszukiwania maluchów 8) Grzecznie przy nodze, a co parę kroków pod nogami ;)

Obrazek

Obrazek

Oczywiście Radek cały czas był zwarty i gotowy, żeby Chudego zamordować :evil:
Obrazek

Reszta czarnych miała to wszystko w głębokim poważaniu i zaległa po kolacji na z góry upatrzonych stanowiskach ;)
Obrazek

W ruderze bardzo ładnie oswaja sie Siwy Kaziu. Czeka codziennie na mnie - podchodzi coraz blizej, zagaduje i wyraźnie cieszy się, jak przyjeżdżam :D
Obrazek

Avian

Post » Czw sie 01, 2013 9:30 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Ja myślę, że Radziu jest po prostu bardzo, bardzo zazdrosny o Ciebie i dlatego pogoni każdego, któremu okazujesz zainteresowanie i głaskanie :D :ok: .

On jest najszczęśliwszy jak jest sam na sam z Tobą, wtedy jest aniołeczkiem :D :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw sie 01, 2013 9:42 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - RATUNKU kociaki!!! :(((

Ja bym to rozszerzyła ogólnie na człowieka.
Radek chce człowieka na własność - niestety "człowieki" na działkach boją sie go i omijają wielkim łukiem 8O :roll:
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 02, 2013 17:15 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - zjawiskowy maleńtas szuka dom

Ale tu się dzieje 8O
Dawno nie zaglądałam, wczoraj wróciłam z wyjazdu a tu..... Śliczny ten Jaś! A Wisienka jaka laska!
Chyba Silva nie chce dać się ciachnąć -wyczuła Cię Avian i bryknęła! Szkoda...niestety nie wie co traci i ona i jej maleństwa :(
U mnie ze stanem kotów na odwrót: Boss był otatni raz widziany 18 lipca. Kilka dni przed moim wyjazdem. Chłopaki mówią, że nie widzieli go przez cały ten czas.
Pytałam w s sąsiedztwie -wszyscy go kojarzą ale ostatnio nie widzieli. Strasznie mi smutno!

A Radek z wystawy nagrodę przywiózł?

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Śro sie 07, 2013 8:04 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - zjawiskowy maleńtas szuka dom

Radek z wystawy nic nie przywiózł, bo tak jak sie spodziewałam dla sędziów był za duży ;)
Ale bawił sie znakomicie, a z nim i ja, i sąsiedzi z sektora z hali :lol:

Niusy :

Tak oswaja sie Siwy Kaziu :D
http://youtu.be/8I7tB2FXH3o

Chudy się przeprowadził na działki - niestety ... Jest ufny, kręci się koło ludzi i łaaaaazi, a to przecież działkowiczom najbardziej przeszkadza :roll: Myślę, ze przeniósł się z jedzeniem na działkę bo rudery pilnuje Siwy. Bardzo pilnuje ...

Mały Jas wciąż samotny w kojcu, ładnie się oswaja, jest przekochany :D Pozostała dwójka z Silvą pojawia sie z daleka co kilka dni - nie widzę zupełnie możliwości wyłapania tych maluchów :( A czas płynie i działa na ich niekorzysć niestety :roll:

Na domek czeka bardzo rozpaczliwie Wisienka. Za chwilę skończy się czas "garażowy" i nie wiem, co z nią dalej zrobic :( Nie wyobrażam sobie wypuszczenia jej na działkach :( Jest przemiła, ufna i wesolutka. Bardzo nie lubi innych kotów :roll:

Tak to własnie w skrócie wygląda ...
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]