PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 31, 2013 8:45 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Na Paluchu chyba nadal na kwarantannie nie ma klatek?
Kompletnie nie potrafię zrozumieć logiki pakowania kotów na kwarantannie do jedego pokoju, bez żadnej izolacji :twisted:

Skoro pojawiły się ogłoszenia parafialne i różne prośby to dodam coś od siebie :D
!!!!!!UWAGA, ACHTUNG, ATTENTION PLEASE!!!!!!!
Jedyny numer konta GPK Mrau to:

93 2030 0045 1110 0000 0255 7970

STARE KONTO JUŻ NIE DZIAŁA!!!!!!

W sierpniu stare konto definitywnie przestaje działać i wszelkie wpłaty na stary rachunek nie będą przeksięgowywane!!!!!!!!!
To oznacza, że MRAU nie dostanie Waszych wpłat!!!! (tych wpłacanych na stare konto).
Bardzo prosimy wszelkie wpłaty kierować TYLKO na nowy numer konta.

Jedyny numer konta GPK MRAU to:
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lip 31, 2013 9:55 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Ozymandias pisze:
Szalony Kot pisze:A co do gazet - moja Mama mówi, że będzie dzwonić niedługo, bo znów coś uzbierała :ok:

Odebrałam wczoraj od Twojej mamy gazety :D Jeszcze raz serdeczne dzięki.
A Ty rozumiem, że masz teraz dużo czasu wolnego w dzień, w przeciwieństwie do nieprzespanych nocy? :wink:

W dzień odsypiam, też nie mam czasu :mrgreen:

Przekazałam Mamie, żeby zbierała też pojemniczki, ucieszy się :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lip 31, 2013 15:57 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

4 kartony gazet i 2 worki pojemniczków przekazane do szpitalika :wink:

2 genialne tri w pokojach adopcyjnych, ta bardziej biała - masakrycznie chuda i dziko przylepna :(

W żłobku były 2 kociaki, z czego jeden nie miał nawet zabawki. Skończyły się juz zabawki?

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw sie 01, 2013 19:15 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Witamy.
co nowego u Paluszków?
my jakoś żyjemy ,Perełka szaleje i terroryzuje dom ,drapie do drzwi i chce uciekać .Strasznie ją ciągnie za okno na dwór ale widać już jakieś światełko w tuneluObrazekdużo zabawy , nie dajemy jej spać po południu , ostatnie karmienie ok 19 i jest ciut lepiej. :kotek:
Pozdrawiamy wszystkich
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sie 01, 2013 19:20 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:Witamy.
co nowego u Paluszków?
my jakoś żyjemy ,Perełka szaleje i terroryzuje dom ,drapie do drzwi i chce uciekać .Strasznie ją ciągnie za okno na dwór ale widać już jakieś światełko w tuneluObrazekdużo zabawy , nie dajemy jej spać po południu , ostatnie karmienie ok 19 i jest ciut lepiej. :kotek:
Pozdrawiamy wszystkich

Perełka prosi o brata lub siostrę :wink: . Kto to słyszał mieć tylko jednego kota :roll: .
One muszą żyć .......parami :mrgreen:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sie 01, 2013 19:29 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:Witamy.
co nowego u Paluszków?
Pozdrawiamy wszystkich

Moja kocica też próbowała na wszelkie możliwe sposoby uciec z domu (nawet dwa razy mi zemknęła z tarasu jak uchyliłam na moment drzwi). Żeby nie dręczyć dłużej kota kupiłam jej piękne szelki i smycz i poszłyśmy na spacer. Chodziłyśmy długo, kici się podobało, pomyślałam więc, że będziemy wychodzić częściej. Od tamtego spaceru kici już nie ciągnie na dwór, kanapa bardziej się jej podoba, a smycz leży i się kurzy. I zrozum tu kota :mrgreen:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Czw sie 01, 2013 19:38 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Witaj Basiu
W domu mamy i szelki i smycz , które dostaliśmy od znajomych którzy
usiłowali kiedyś wyprowadzać kota na spacery - nie chciał - domator okupant szafy i śpioch.
Nasza Perełka trojga imion potwór przebrzydły musiała wcześniej znać ten wynalazek , bo bez problemu
dała się w szelki ubrać . Obawiam się ze przed pobytem w schronie mogła być tak wyprowadzana
i mogło być to przyczyną jej bezdomności.
Musimy ją przeczekać i tyle .Dużo daje ignorowanie miaukolenia i robienie głupiej miny do jej gry.
Damy radę . W końcu kot też człowiek a w dodatku rodzina .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sie 01, 2013 19:43 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:my jakoś żyjemy ,Perełka szaleje i terroryzuje dom ,drapie do drzwi i chce uciekać

Całkiem jak mój Myszak, kot paluchowy również :)

Raz mi uciekł z mieszkania na korytarz w moim bloku. Wracałam z roboty i wykorzystał szparę w drzwiach i wysmyknął błyskawicznie na wolność.

Dopadłam go szybko dwa piętra niżej w zakratowanym pomieszczeniu ze zsypem, udało mi się go wydostać z tego pomieszczenia bez pomocy lokatorów z tego piętra (no bo oczywiście nie mam kluczy od tego pomieszczenia), bo kraty są tam duże - nawet taki grubcio jak Myszak się przeciśnie (Myszakowi tak fajnie u mnie, że w po 8 miesiącach przytył ponad 1,5 kg :D).
Strasznie miauczał wtedy i chyba zwątpił w sens uciekania z bezpiecznego mieszkania, bo potulnie podszedł do krat i dał się wyciągnąć. Ufffff :) :)

Od tej pory otwierając drzwi od mieszkania najpierw uchylam je minimalnie, odganiam koty (Myszak był jedynakiem tylko (aż ;) przez 4 miesiące) i dopiero wchodzę, bo za stara jezdem na ganianie po piętrach ;)

Koty postschroniskowe wielokrotnie nas zaskakują ;)

A odnośnie towarzystwa dla Księżniczki Perełki czyli tzw. "dokocenia", to rozumiem doskonale, że trudna decyzja.

Po adopcji Kropki, czyli drugiego po Myszaku kota paluchowego, najbardziej cieszyłam się z tego, że Myszak przestał mnie atakować i wyładowywać frustrację jedynaka na mnie (ataki na nogi) i na meblach (ekskluzywnych ;), tylko skupił tę energię na drugim kocie. No i nie nudzi się, kiedy jestem w robocie (do 12 h dziennie).

Kiedy brałam Myszaka z Palucha, to sobie nie wyobrażałam wzięcia dwóch kotów na raz, nie byłam gotowa.

Potem, po tych czterech miesiącach od adopcji Myszaka, nagle poznałam Kropkę, zakochałam się w niej od pierwszej wejrzenia, obiecałam jej w dniu poznania, że ją zabiorę ze schronu...
I takie tam ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw sie 01, 2013 19:47 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:W końcu kot też człowiek a w dodatku rodzina .

Przepraszam wszystkich czytających ten wątek za spamowanie i dlugie posty, ale to stwierdzenie to "Perełka" :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw sie 01, 2013 20:58 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

dziewczyny robię ogłoszenia dla kotów z Jokota i wczoraj napisała do mnie Pani, której na początku czerwca na Mokotowie uciekła kotka szylkretka (kotka nie ma przednich zębów), to jej zdjęcie Obrazek i mam pytanie czy macie możliwość sprawdzenia czy ta kotka trafiła do schroniska? z góry dziękuję za pomoc
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw sie 01, 2013 22:27 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

A ja właśnie dostałam info o znajdzie podobnej do tej ze zdjęcia, niesterylizowana, młoda, własnie się okociła, głoduje i nie ma domu :/ przytulasta, proludzka, ewidentnie domowa.
Trochę podobna..?

Obrazek

Obrazek

Szalony Kot

Post » Czw sie 01, 2013 22:29 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Szalony Kot pisze:A ja właśnie dostałam info o znajdzie podobnej do tej ze zdjęcia, niesterylizowana, młoda, własnie się okociła, głoduje i nie ma domu :/ przytulasta, proludzka, ewidentnie domowa.
Trochę podobna..?

Obrazek

Obrazek

Szalony Kocie a gdzie przebywa ta kotka? mam nr. tel. do tej Pani, która napisała do mnie, że na początku czerwca na Mokotowie uciekła jej kotka szylkretka (kotka nie ma przednich zębów)
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw sie 01, 2013 22:34 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

No właśnie zapytałam dopiero co, dziewczyna napisała na WKDT, więc na logikę by było, że Warszawa, ale to nigdy logiczne nie jest ta do końca :/ trochę się różni, ale dziewczyna mówi, że kotka ogólnie w złym stanie, mogła trochę się zmienić pod wpływem przejść. Byłoby akurat z tymi kociętami, gdyby uciekła i od razu zaciążyła, bo to jakieś maluszki. Zapytaj pani, czy była sterylizowana.

Szalony Kot

Post » Czw sie 01, 2013 22:40 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Szalony Kot pisze:No właśnie zapytałam dopiero co, dziewczyna napisała na WKDT, więc na logikę by było, że Warszawa, ale to nigdy logiczne nie jest ta do końca :/ trochę się różni, ale dziewczyna mówi, że kotka ogólnie w złym stanie, mogła trochę się zmienić pod wpływem przejść. Byłoby akurat z tymi kociętami, gdyby uciekła i od razu zaciążyła, bo to jakieś maluszki. Zapytaj pani, czy była sterylizowana.

Szalony Kocie zapytaj czy ta kotka ma przednie zęby
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt sie 02, 2013 6:47 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

sylwia1982 pisze:dziewczyny robię ogłoszenia dla kotów z Jokota i wczoraj napisała do mnie Pani, której na początku czerwca na Mokotowie uciekła kotka szylkretka (kotka nie ma przednich zębów), to jej zdjęcie Obrazek i mam pytanie czy macie możliwość sprawdzenia czy ta kotka trafiła do schroniska? z góry dziękuję za pomoc

cześć, taka kotka nie trafiła na Paluch. I dobrze to i źle, powodzenia w poszukiwaniach!
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

[poprzednia][następna]