Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi również.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 21:14 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

No, właśnie - Kotika odpowiedzialna, o!
A Morela jak była mała to miała to czarne bure i zapowiadała się na zupełnie innego kota. :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lis 21, 2012 21:17 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

morelowa pisze:No, właśnie - Kotika odpowiedzialna, o!
A Morela jak była mała to miała to czarne bure i zapowiadała się na zupełnie innego kota. :roll:

No co ty powiesz. 8O A masz fotki ? Udowodnij. :mrgreen:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw lis 22, 2012 7:31 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

No, mówię Ci :mrgreen: To co ma czarne, miała buroprążkowane - ładna była, maciupcia :D Ślad po tym nie został.
Jakie zdjecia 8O ? Kobieto, to było ponad 10 lat temu. Mam jakieś papierowe, ale o cyfrowym aparacie to nawet nie słyszałam. :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw lis 22, 2012 19:05 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

morelowa pisze:No, mówię Ci :mrgreen: To co ma czarne, miała buroprążkowane - ładna była, maciupcia :D Ślad po tym nie został.
Jakie zdjecia 8O ? Kobieto, to było ponad 10 lat temu. Mam jakieś papierowe, ale o cyfrowym aparacie to nawet nie słyszałam. :roll:

Masz ją od małego kociaka ?
Obrazek

kotika

Post » Pt lip 19, 2013 23:38 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

Nasza już nie taka mała Bi.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Pt lip 26, 2013 21:43 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

W sobotę (czyli jutro) postaramy się dopisać szczęśliwe zakończenie do tego wątku :kotek:

Ladon

Od: Sob sty 26, 2013 23:19

Post » Sob lip 27, 2013 17:15 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu, Bi szuka.

Ladon pisze:W sobotę (czyli jutro) postaramy się dopisać szczęśliwe zakończenie do tego wątku :kotek:

Bi pojechała dziś do stałego domu. Będzie miała kolegę, czekamy na zadomowienie i zakumplowanie kotów. :D
Obrazek

kotika

Post » Nie lip 28, 2013 9:40 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

Więc raport z pierwszych 24h :)
Bianka (bo tak się teraz nazywa) zaczęła od obwąchania kuchni i schowania się w najciemniejszy kąt. Siedziała tak bez ruchu przez kilka godzin. Zacząłem więc od małych kroczków: najpierw podałem miskę, potem przekonałem do zmiany zimnej posadzki na ciepły transporter. O 20 doszedłem do wniosku, że nie może sama siedzieć w innym pomieszczeniu, bo to do niczego nie prowadzi. Młodszy Mufasa wprowadzony do mieszkania godzinę wcześniej latał już całkiem żwawo, a ona siedziała w szoku. Została więc przeniesiona do pokoju w którym przebywamy. Wprawdzie schowała się za szafę, ale meble mam tak ułożone, by koty mogły chodzić zarówno przy ścianie nie pokazując się na oczy człowiekowi, jak i bez dotykania podłogi (górą).
W nocy nastąpił duży przełom, bo samiec zadowolił się miejscem przy łóżku, a koteczka zaznajomiła się z mieszkaniem. Niestety rano Mufasa ruszył z zębami i pazurami, a Bianka tylko uciekła. Przy tak jawnej niesprawiedliwości dołączyłem do koteczki i już po paru chwilach miałem ją przy nogach łaszącą się, a napastnik zrezygnował widząc naszą przewagę liczebną :ryk:
Od 2h kotka maszeruje po połowie pokoju i do jutra sytuacja powinna być :ok:

Natomiast niepokoi mnie jej intensywny zapach i te czarne kropki przy oczach. Jak tylko kotka się uspokoi to wybierzemy się do weta :wink:

Ladon

Post » Pon lip 29, 2013 20:51 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

Wiem, ze koty już się dogadały i bardzo cieszę się z tego. :ok:

Myślę, ze fotki te z będą i poznamy kolegę Bianki. :D
Obrazek

kotika

Post » Wto lip 30, 2013 11:20 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

Tu narzeczona ladona :D Współwłaścicielka Bianki i Mufasy :D
Bianka czuje się coraz pewniej w domu. Gania się z Mufasą po całym domu. Nieco prychają na siebie oboje, ale nic poza tym.
Już nie idą w ruch pazury, a jak już to tylko Bianka machnie łapką na Mufasę, gdy ten nieco za dużo sobie pozwoli.
W końcu Bianka to już duża panna i nie pozwoli na siebie skakać takiemu maluchowi.
Z poczatku kotka bardziej ufała narzeczonemu mnie ignorując, ale już wczoraj i dzisiaj wchodzi bez pardonu na kolana i domaga się pieszczot i uwagi.
Oczywiście z umiarem, bo przecież to ona dyktuje warunki ;) zdjęcia wyślemy niebawem :)

Bianka i Mufasa pozdrawiają

LatonaPL

Od: Wto kwi 30, 2013 20:04

Post » Wto lip 30, 2013 11:40 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

A oto i zdjęcia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

LatonaPL

Od: Wto kwi 30, 2013 20:04

Post » Śro lip 31, 2013 1:25 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

LatonaPL pisze:Tu narzeczona ladona :D Współwłaścicielka Bianki i Mufasy :D
Bianka czuje się coraz pewniej w domu. Gania się z Mufasą po całym domu. Nieco prychają na siebie oboje, ale nic poza tym.
Już nie idą w ruch pazury, a jak już to tylko Bianka machnie łapką na Mufasę, gdy ten nieco za dużo sobie pozwoli.
W końcu Bianka to już duża panna i nie pozwoli na siebie skakać takiemu maluchowi.
Z poczatku kotka bardziej ufała narzeczonemu mnie ignorując, ale już wczoraj i dzisiaj wchodzi bez pardonu na kolana i domaga się pieszczot i uwagi.
Oczywiście z umiarem, bo przecież to ona dyktuje warunki ;) zdjęcia wyślemy niebawem :)

Bianka i Mufasa pozdrawiają

Koteczka bardziej ufała temu, kogo dłużej znała. :D
Śliczna z nich parka, chociaż dopiero teraz widzę jak Bianka wyrosła, dla mnie stale była kociakiem jeszcze.
Bardzo szybko się zaakceptowali, aż trudno uwierzyć.
Gdy tak patrze na nią na tych fotkach, to aż łza mi się kręci w oku. Bi/Bianeczko niech ci się szczęści. :1luvu:
Ostatnio edytowano Śro lip 31, 2013 10:57 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Kotki zanalazły domy - przenoszę na KOTY
Obrazek

kotika

Post » Sob sie 03, 2013 9:49 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

Zacznę od dobrych wiadomości: kotka już w 100% jest częścią naszej rodziny. Przychodzi się przywitać, pozwala brać się na ręce, domaga się jedzenia i głasków, a z Mufasą bawią się jak by znali się 7 lat, a nie 7 dni. Zmiana karmy zlikwidowała nieprzyjemny zapach, a futerko stało się lśniące i puszyste.

Natomiast złe wiadomości wyglądają tak: właśnie wróciliśmy od weterynarza i moje obawy się potwierdziły. Bianka ma zapalenie: dziąseł i spojówek. Dostała zastrzyk i kropelki do oczu. Jeszcze przez 2-3 tygodnie będziemy ją leczyć.

Ladon

Post » Pon sie 05, 2013 0:50 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

Zapalenie dziąseł i spojówek ? Biedna.
Pewnie nie chce jeść suchej karmy ? Zależy zresztą czy duże chrupki.
Niektóre koty przy problemach z dziąsłami połykają chrupki.
Obrazek

kotika

Post » Pon sie 05, 2013 14:02 Re: Utopić ? Dwie prześliczne puchatki.Tri w domu i Bi równ

Ku naszemu zaskoczeniu suche "Taste of the Wild" chrupie z ogromną przyjemnością. Nadal jednak szukamy mokrego, które będzie jadła z równą rozkoszą. Patrząc po jadłospisie nie widać już tych bolących dziąseł. Natomiast zakraplanie oczu to prawdziwy horror.
W sobotę kolejna wizyta u pana doktora.

Ladon

[poprzednia][następna]