Pń:wielkooka radosna Wisienka - pojechała do domu :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 28, 2013 18:06 Pń:wielkooka radosna Wisienka - pojechała do domu :)

2 październik 2013

Jesli szukasz kotki bez wad, która ma temperament bengala, sylwetkę orienta i kocha człowieka jak brytyjski miś - Wisienka jest dla Ciebie!
Młodziutka, zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana, zaczipowana - spakowana czeka tylko na chętny dom ...

Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wczoraj (27.07) późnym wieczorem na działkach przykleiła się do mnie młodziutka koteczka. Żałośnie nawoływała i jednocześnie tuliła się do mnie. Zabrana do transporterka skuliła się w kłębuszek ...
Kotka domowa. Oswojona, ufna :(
Zabrałam od razu do garażu, przede wszystkim z myślą o konieczności sterylizacji każdej płodnej kotki na działkach ... W domu w klateczce, początkowo przerażona, jednak po paru godzinach juz rozmruczana, barankująca i prosząca o wzięcie na ręce ... Jest przemiła!
Być może została porzucona na działkach, a moze uciekła w pierwszej rujce?
Na środę już jest umówiony zabieg, po nim koteczka będzie dochodzić do formy u mnie w garażu.
Nie może jednak mieszkać w nim w nieskończoność ...
Ma tylko 2 tygodnie na znalezienie domu, potem będzie musiała wrócić na działki :( Proszę o dom dla niej, działki to nie jest dobre miejsce dla domowej, ufnej młodziutkiej koteczki :(
Jeśli ktoś zechce dac jej dom, choćby tymczas, oddam wysterylizowaną, zaszczepioną, zaczipowaną, odrobaczoną i odpchloną. Na życzenie zrobię testy FIV/FeLV.

Kotka mieszka aktualnie w Luboniu (k.Poznania).
Jeśli ktoś rozpoznaje zaginioną kotkę, znalazłam ją na działkach w Żabikowie (Luboń).

Fotki Wisienki (trudno ją focić, wciąż barankuje i się przytula ;) )

Pierwsza fotka zaraz po przywiezieniu do klatki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 21, 2013 18:39 przez Avian, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie lip 28, 2013 18:21 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Piękna. Rób jej od razu ogłoszenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 28, 2013 21:21 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Tutaj szukają miziastego kota: viewtopic.php?f=13&t=155134
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon lip 29, 2013 8:28 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Dzięki!

Zrobiłam już kilka ogłoszeń na najpopularniejszych portalach ...
Obrazek

Avian

Post » Pon lip 29, 2013 11:08 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

:ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon lip 29, 2013 20:16 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Za dobry dom dla Wisienki :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto lip 30, 2013 6:48 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Wczoraj Wisienka była na kontroli u weta - waży 2,8 kg, miała odkrywkę świerzbowca w uszach, do tego uszy rozdrapane do krwi ... Jedno uszko całe zaczerwienione, nie ma futerka na brzegu, prawdopodobnie od pocierania i drapania. Na pyszczku przy wąsach ma małą zmianę, która "świeciła", wiec wetka zdecydowała podać szczepionkę przeciw grzybowi. Na szczęście zmiana na uszach nie świeciła, więc to tylko podrażnienie od drapania.
Po dokładnym macaniu nie jest wykluczone, że koteczka jest w ciąży :( To się okaże podczas jutrzejszej sterylki.

Wisienka była bardzo dzielna - podbijała rękę pani dr, zero strachu. W samochodzie tez spokojnie, leżała zwinięta w trasporterku. Za to bardzo jej sie nie podobało towarzystwo innych kotów - obsyczała wszystkich kocich kolegów w transporterkach obok, nawet malutkiego kociaka Jasia. COś czuję, że kotka chce być samotną księżniczką ;)

Mam tez dobrą wiadomość - wczoraj zgłosił się chętny domek! Potwierdził, ze poczeka 2 tygodnie, oby tak było ! Wisienka będzie tam jedynym kotem. Na razie ogłoszeń nie zdejmuję, żeby nie zapeszyć ...
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 30, 2013 7:34 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Avian pisze:
Mam tez dobrą wiadomość - wczoraj zgłosił się chętny domek! Potwierdził, ze poczeka 2 tygodnie, oby tak było ! Wisienka będzie tam jedynym kotem. Na razie ogłoszeń nie zdejmuję, żeby nie zapeszyć ...

Super wiadomość, bardzo się cieszę że Wisienka będzie miała swojego człowieka na wyłączność :D .
Trzymam jutro kciuki za sterylkę i za zdrowe uszka :ok: :D .

kwinta

Post » Wto lip 30, 2013 13:25 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Jaka dobra wiadomość :D :D :D :D :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw sie 01, 2013 7:14 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Wisienka już po sterylce - dochodziła długo do siebie, ale rano była juz dość żwawa. Faktycznie była we wczesnej ciąży :( Jakie to niesamowite zrządzenie losu, że na nią trafiłam na działkach ... widać tak miało być.
Wczoraj mnie nieziemsko wystraszyła ... już stała na łapkach i podstawiała łepek do głaskania, nagle krzyknęła żałośnie i przewróciła sie na bok :( Leżała tak prawie bezwładnie długie minuty, a ja siedziałam bezradnie i sprawdzałam, czy oddycha :oops: Musiało coś zaboleć w środku w pewnie ...
Na szczęście po pół godzinie zaczęła sie "gmerać" w transporterku, przełożyłam ją do jej klatki i ułożyłam w posłanku.

Po ubraniu w kubraczek (oczywiście wg wetki tnącej niepotrzebnie :roll: ) widać, jaka kotka jest chudziutka, grzbiecik jak sznureczek ... Wetka stwierdziła tez, że kotka mimo moich zapewnień wcale miła nie jest, bo chciała ją użreć w paluch :twisted: I bardzo dobrze, trzeba miec podejście do zwierząt :lol:

Mam nadzieję, że domek się nie rozmyśli i będzie czekał na Wisienkę ...
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 02, 2013 7:07 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Wisienka już w świetnej formie po sterylce.
Ta kotka to istne ADHD :lol:
Wystawiona z klatki podskakuje, ociera sie, kula, przewraca na plecy, zaczepia łapą, strzela baranki, a wszystko to w czasie 5 sekund ;) Ciężko takiemu kotu wyczyścić uszka i nalać w nie lekarstwo - wczoraj miałam lekarstwo wszędzie na sobie :roll:
Na kaftanik w ogóle nie zwraca uwagi.

Jest poza tym bardzo grzeczna - jest zamknięta w klatce i kiedy jest sama, lezy sobie spokojnie w budce. Jak tylko pojawia sie człowiek na horyzoncie, zaczyna zagadywać. Na pierwszy znak otwierania klatki w ułamku sekundy jest na łapach, gotowa do tańca wokół nóg i rąk ludzkich :lol:

Domek chętny się od pierwszej rozmowy nie odezwał ... mam nadzieje, ze po prostu czeka cierpliwie, ale wolę nadal trzymac się wersji, ze Wisienka nadal szuka domu!
Należy jej się najlepszy domek, to przesympatyczna, wesoła kotka :D
Ważne - raczej powinna być jedynaczką, strasznie burczy i fuka na koty, raczej bez strachu, a zaczepnie.
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 02, 2013 7:44 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Fajnie, że tak dobrze zniosła zabieg i teraz tańcuje koło Ciebie :D

Jezu, znowu na działkach byłby nowy miot ... :(
Trzymam kciuki za 2-tygodniowe wakacje u Ciebie Iza i za dobry domek dla kici ... :ok:

Wierzę, że przed Wisienką fajne, szczęsliwe życie ... :D

kwinta

Post » Pon sie 05, 2013 21:08 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Wisienka już bez kubraka - od razu zrobiła się jeszcze bardziej ruchliwa :lol:
Okazało sie, ze potrafi sie całkiem fajnie bawić : D
W tej zabawie jednak jak tylko na chwilę stanie, od razu ugniata ciasteczka łapkami :D

Chętny domek nadal sie nie odzywa, więc los Wisienki wciąż niepewny :(
Czas ucieka ... Nie wiem, co z nią zrobić :(
Obrazek

Avian

Post » Śro sie 07, 2013 8:18 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Przypomnę koteczkę - bardzo bardzo pilnie szuka domu! :(

Jest niesamowicie cierpliwa - podziwiam ją ... cały dzień cichutko siedzi w klatce, niestety niewiele czasu mogę jej poświęcić :oops: Na nic się nie skarży, ale baaaardzo sie cieszy jak tylko ktoś wchodzi do garażu.
Wczoraj wypuscilam ją na 15 minut - zamiast pochodzić, czy próbować pozwiedzać garaż, od razu rzuciła mi się pod nogi i tak leżąc czekała na mizianki :lol:
Trochę pogoniła sznureczek, ale jak tylko kątem oka mnie zauważyła, wracała do ręki.

Drobna, chudziutka przylepa - komu Wisienkę?
Obrazek

Avian

Post » Czw sie 08, 2013 7:43 Re: Pń: młodziutka domowa kotka z działek - ma czas do 12.08

Nadal nikt nie pyta o Wisienkę :(
Domek, który na samym początku ogłaszania wyraził chęć adopcji, nie odzywa się i nie odpowiada na moje pytania :(

Koteczka jest bardzo grzeczna, będzie świetnym kotem domowym, wciąż przy człowieku,

U mnie może zostac jeszcze do około 23 sierpnia, potem idę do szpitala i nie będę w stanie się nią zająć, czy choćby nawet pilotowac adopcję :oops:
Proszę, rozpuśćcie wici ... !

Wisienka
Obrazek
Obrazek

Avian

[następna]