Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 25, 2013 17:41 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Loluś to był całkiem inny, miziasty, przychodził na kolanka, taki cycuś.
Te są całkiem inne, dzikuski a już Boluś to całkiem dzika dzicz, choć chciałby aby go głaskać ale się boi.
Nie wiem co musieli mu zrobić ludzie gdy był bezdomny, że nie może mi zaufać, ale jak wytłumaczyć kotu, że nigdy mu nie zrobię krzywdy?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 25, 2013 22:44 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

potrzeba duzo czasu, bardzo duzo czasu i jeszcze wiecej cierpliwosci. Jesli chce, daje znac, ze chce-pomiziaj troszke, jak bedzie uciekal-nie gon. Miziaj wylacznie wtedy kiedy on chce tak jak on chce, tyle ile on chce, przestan natychmiast, kiedy tylko w najdrobniejszy sposob "powie" ze juz dos, juz nie chce. Zachecaj tez zabawa. Moze z czasem zaufa ci bardziej, kto wie... koty maja bardzo delikatna psychike z tego co zauwazylam. Z nimi trzeba sie obchodzic chyba delikatniej niz z jajkiem czy krysztalem

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw lip 25, 2013 23:10 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

powiem ci tak: kolezanka z forum ma taka koteczke po przejsciach. Kota chyba zawsze byla taka ze nie lubila namolnosci. Jej poprzednia wlascicielka nie wiem z jakiego powodu uznala, ze kota jest chora i jej na sile do pysia wlala jakis syrop na co kota ja ugryzla. No nie dziwie sie, bo nikt nie lubi jak sie mu cos na sile, wbrew jego woli robi. Kobita stwierdzila, ze kota ma wobec tego wscieklizne i natychmiast z nia do weta pojechala uspic. Kolezanka uratowala ja wprost spod igly niemal. Dzis koteczka ma na imie Prima. Ma sie calkiem niezle :) Zawsze-odkad pamietam, odkad Primcie znam (ladnych pare lat) byla troszke dzikawa, nieufna wobec ludzi. Czasem dawala sie troszke smyrnac po lepku, jesli weszla na kolana to byl cud, na 2-3 min i zwiewala natychmiast. No ok, nie kazdy kot musi byc namolnym przylepa, nie kazdy czlowiek lubi namolne przylepy. Ale przeznaczona byla do adopcji. Znalazla sie w koncu osoba, ktora Prima zauroczyla, adoptowala ja, ale niestety-jak to czasem bywa-mimo ogromnych staran nowego domku, mimo naprawde swietnych warunkow i karmy z wyzszej polki-no niemal luksusow-Prima zle sie tam czula, wpadla w depresje, siedziala chyba miesiac pod wanna, nie kuwetkowala, nie chciala nic jesc... Wiec domek zdecydowal, ze dla dobra kotki odda ja spowrotem do DT. Widocznie tam czula sie lepiej.
Jakie bylo moje zdziwienie, kiedy odwiedzilam kolezanke dzien po powrocie Primy z adopcji, kiedy szanowna ksiezniczka Prima sama od siebie, zadowolona, z ogonkiem uniesionym do gory bez wahania wskoczyla mi na kolana i dala sie dosc dlugo jak na nia pomiziac 8O 8O
Obecnie jest tak, ze Primcia bardzo czesto przychodzi na kolana, sama od siebie, dlugo sobie na nich lezy, daje sie dlugo miziac bez protestow, a potrafi mocniej lapka pacnac jak cos sie jej nie podoba.
Rozbraja mnie zawsze, kiedy np kucam przy klatce z jakims kocim rekonwalescentem po wypadku, podchodzi do mnie Primcia, patrzy w oczy jakby chciala zapytac: moge na kolanka? pomiziasz mnie troszke? :1luvu: no poprostu nie moge, nie potrafie jej wowczas odmowic :1luvu: Jesli nie ma ochoty na kontakt z czlowiekiem, to zwiewa w najdalszy kat i nie przyjdzie chocby nie wiem co. Ale kiedy tylko chce to nie odmowie jej nigdy choc chwilki miziania, choc zazwyczaj przychodzi wtedy, kiedy ja juz zbieram sie na ostatni autobus :D i niestety przez nia musze potem wracac do domu piechota :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lip 29, 2013 20:36 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Ja nigdy nie robię nic na siłę, oprócz karmienia gdy jest taka potrzeba. :wink:

Tak spędzamy upały :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lip 29, 2013 22:01 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

:1luvu: papuzki nierozlaczki
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lip 30, 2013 6:23 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Słodzinki :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lip 30, 2013 7:50 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Cudnie się zamotały łapinkami :1luvu:
A ja mam pytanie o zabawkę widoczną w tle?? ten tunel... Mianowicie, na jakiej zasadzie działa i czy koty sie nim chętnie bawią. Szukam jakiejś zabawki dla moich KoCórek, ale to wybredne zołzy niestety :/
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto lip 30, 2013 17:22 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Ślicznoty :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto lip 30, 2013 19:23 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Astaroth86 pisze:Cudnie się zamotały łapinkami :1luvu:
A ja mam pytanie o zabawkę widoczną w tle?? ten tunel... Mianowicie, na jakiej zasadzie działa i czy koty sie nim chętnie bawią. Szukam jakiejś zabawki dla moich KoCórek, ale to wybredne zołzy niestety :/

Jeżeli chodzi o ten niebiesko biały to jest to tunel w którym kociak popycha piłkę wsadzajac lapke w szczeline, super frajda moje uwielbiają polecam! Dodatkowo można dokupić świecąca na czerwono piłkę co przysparza dodatkowych wrażeń :D w zooplusie jest w przystępnej cenie

http://m.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_t ... upId=30474
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lip 30, 2013 19:33 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Ja mam taką na bazarek http://m.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_t ... upId=30474 i pewnie niedługo go wystawię, bo teraz bez przerwy robię bazarki aby mieć na kotki gdy nie pracuję już, a z samej renty to ciężko. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lip 31, 2013 8:12 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

A kiedy będzie bazarek??
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Śro lip 31, 2013 9:00 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Astaroth86 pisze:A kiedy będzie bazarek??

Po niedzieli dam radę się w końcu wziąć za niego. :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 01, 2013 20:04 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Astaroth86 pisze:A kiedy będzie bazarek??

Już jest, zapraszam :) viewtopic.php?f=20&t=155293
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw sie 01, 2013 23:28 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

dzieciaczki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

królewicz :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sie 10, 2013 22:53 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Zobaczcie cioteczki jak Tolusia i Boluś są już duzi :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]