alab108 pisze:Przepraszam może nie doczytałam, czy kotka jest wysterylizowana? Może ona ma rujke?
Już po sterylce.
maneki pisze:A ona się nie nudzi? Nie znam się na bengalach, więc może mnie ktoś poprawić, ale to nie jest rasa, która potrzebuje dużo aktywności? Na youtubie są filmy, w których ludzie pokazują budowane specjalne "tory przeszkód" zawieszone wysoko, coby koty mogły się wyszaleć.
kotka jest w mieszkaniu na poddaszu, dosłownie najwyższy punkt w domu ma 1,80 cm.... Na wysokość się nie wyszaleje. Robiłam jej z kartonu taki tunel - ale tak nie za bardzo ją interesował,
Możliwe, że nie ma zapewnione odpowiedniej ilości ruchu - nie mogę zaprzeczyć - w przypadku psów wiem co robić, a u kotów, a bardziej tego kota jestem trochę zakłopotana, bo ona bawi się 5 minut i traci zainteresowanie.
Pewnie by się przydał taki porządny wysoki drapak, żeby mogła tam odstawiać swoje akrobacje, moja koleżanka ma właśnie taki drapak (kosztował 1500zł) i koty mają tam jak w niebie i lubią tam spędzać czas... Chciałabym, żeby nowy właściciel w to zainwestował bo ona lubi robić takie "wygibasy" na fotelu wisząc jedną łapą zaczepioną o materiał

Miłośnik rasy, z dużą cierpliwością, miłością, ktoś kto nie jest pedantyczny - Ideał człowieka, którego dla niej szukam!!!