Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 29, 2013 19:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

shira3 pisze:
MB&Ofelia pisze:W pracy mam tylko ciapucino. Właśnie piję trzecie i nic :evil:

Może późno ta informacja ale pewnie jeszcze nie raz się przyda - na szybkie podniesienie ciśnienia pomaga duża szklanka wody wypita duszkiem - znajoma lekarka mi podpowiedziała :)

A i owszem, ciśnienie podniesie - ale w pęcherzu! :ryk:

Ja stety niestety niskociśnieniowiec niekawowy (poza ciapucino, które i tak nic nie daje). Mam takie dni, kiedy praktycznie nie funkcjonuję. Czasami trochę pomaga czekolada na gorąco, ale tylko czasami.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lip 29, 2013 19:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

MB&Ofelia pisze:
shira3 pisze:
MB&Ofelia pisze:W pracy mam tylko ciapucino. Właśnie piję trzecie i nic :evil:

Może późno ta informacja ale pewnie jeszcze nie raz się przyda - na szybkie podniesienie ciśnienia pomaga duża szklanka wody wypita duszkiem - znajoma lekarka mi podpowiedziała :)

A i owszem, ciśnienie podniesie - ale w pęcherzu! :ryk:

Ja stety niestety niskociśnieniowiec niekawowy (poza ciapucino, które i tak nic nie daje). Mam takie dni, kiedy praktycznie nie funkcjonuję. Czasami trochę pomaga czekolada na gorąco, ale tylko czasami.

A próbowałaś mocną herbatę? Jest lepsza od kawy, przetestowane :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lip 29, 2013 19:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Hmmm, herbatę rzadko pijam, poza owocową. Spróbuję przy najbliższej okazji.

Kiedyś, gdy miałam katar i mocno przytkany nos, dostałam bodajże na receptę lek o nazwie Clarinase. Pięknie odetkał zatkany kinol. Nie mogłam tylko zrozumieć, czemu zrywam się nagle na równe nogi w środku nocy, w dzień nie chce mi się spać, nawet jak w nocy przespałam tylko jakieś 5 godzin. Okazało się, że lek zawierał pochodną adrenaliny...
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon lip 29, 2013 21:25 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Każdy naturalny sposób warto wypróbować, nie zaszkodzi a pomóc może :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon lip 29, 2013 22:00 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Jak
wytłumaczyć
kocie
żeby
nie
wchodziła
na
kwietnik
:?: :?: :?:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon lip 29, 2013 22:07 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Tego
nie
da
się
wytłumaczyć

Chyba, ze spadnie...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon lip 29, 2013 22:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Nie spada. Zeskakuje.
O dziwo jakimś cudem kwiatki jeszcze stoją. Jeszcze :evil:

Ten kot jest uparty jak stado osłów :evil:

Nie potrzebuje ktoś czarnego futrzanego dywanika? :twisted:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon lip 29, 2013 22:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Ja wiem jak... Ja wiem.
Nauczylam swoje iz kwiatkow z parapetu sie nie zrzuca :)

Oddalam kwiatki. Dwie doniczki przykleilam na tasme 2stronna. Za jakis czas zobacze efekt

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Wto lip 30, 2013 5:50 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Obawiam się, że jednak paprotka będzie musiała zmienić położenie a ten fragment kwietnika dostanie nową nazwę "Kocie obserwatorium" :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto lip 30, 2013 7:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Pytanie, jak długo kwietnik będzie utrzymywał ze 4 kilo kota :? . A to Małe Czarne jakoś robi się coraz większe. I zawzięcie ładuje się do paprotki. Do cissusa jakoś nie, może dlatego że już kiedyś fiknął z kwietnika. Nie wiem, czy razem z kotem, czy bez, bo mnie przy tym nie było. W każdym razie Małej Czarnej to nie odstraszyło, zmieniła tylko półkę na wyższą.

A dziś rano zaspałam do pracy. Przed budzikiem była szalona galopada na 8 łap, którą organizm musiał sobie zrekompensować po budziku. No i obudziłam się 7.08.
Na szczęście są autobusy, więc dużo się nie spóźniłam :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto lip 30, 2013 8:18 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Ja też dzisiaj zaspałam, po raz pierwszy w tym roku. To sygnał, że czas na urlop... Wstałam 40 minut po budziku, ale jedyne czego nie zdążyłam zrobić, to kanapki dla TZ-a ;-)
Znowu doszłam do wniosku, że im mniej czasu, tym więcej się zrobi.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r., Pikuś [*] 25.06.2025 r., Dizelek [*] 24.10.2025 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lip 30, 2013 8:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

U nas w nocy była taka burza z piorunami i błyskami, że nie dało sie spać. Nika 26kg jakimś cudem wcisnęła się pod łóżko takie sypialniane i nawet tam nie wytrzymała ze strachu. Później wlazła mi pod kołdrę, a później to już wstałam i siedziałam z nią. Reszta też była niespokojna. Następnie było urwanie chmury, lało tak mocno, ale całe szczęście nie było gradu. Wróciłam do łóżka, ale rano massakra :roll:
Do końca tygodnia jakoś trzeba wytrzymać, a później....wakacje :dance: :dance: :dance:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto lip 30, 2013 8:40 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Karena - naucz TŻ-ta robić kanapki, niech robi sobie i tobie :wink: . W końcu do czegoś facet musi się przydać :wink: :ryk:

Alab - urlopu zazdroszczę :? . Ja większość mojego poprzedniego przechorowałam, nastepny urlop, 2-tygodniowy, dopiero we wrześniu! :crying: Nie wiem, jak dożyję.

Przestało padać. Muszę wyskoczyć nakarmić Szaraczkę i spółkę - rano nie niosłam żarcia bo lało jak z cebra, nie wspominając o tym że byłam spóźniona i gnałam co tchu do roboty.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto lip 30, 2013 17:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II -nowe foty!

Zostałam na innym wątku "zarażona" muzyką, więc wklejam coś dla naszych wiernych "czytaczy". Trochę melancholijne, ale śliczna muzyka:
http://www.youtube.com/watch?v=lX7A-fJ_ ... 9FE6A5DA3E
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]