Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Tu piszemy o imprezach forumowych

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 09, 2014 10:41 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

mateosia pisze:
Spilett pisze:
mateosia pisze:I ja tam byłam,
świetnie się bawiłam :D

Dziewczyny, co jest w tej brązowej włóczkowej myszce, że Noś ją nosi, nosi i nie chce nawet wypożyczyć Florce?

Kocie dragi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No tego to się domyśliłam, ale o konkrety proszę: własna uprawa? produkt przemysłowy? pokątne sprowadzenie z? :mrgreen:
Gdybym wiedziała, że one takie faaajne 8) , to bym wiecej kupiła. Ale tak niewinnie na boczku leżały, ot włóczkowe myszy, pobawi się, albo i nie - pomyślałam wczoraj.

To trzeba producenta spytać :D
Też wzięłam mychola dla mojej Perełki to normalnie jobla dostała, a jak chciałam jej zabrać to mnie małpa owarczała :twisted:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lut 09, 2014 11:17 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Thorkatt pisze:Tak na szybko, bo nogi bolą, jak to po balu :mrgreen:
Wyjatkowo duzo gosci było, okolo 40 osób a moze i ponad, bo nie doliczylam tych, co potem doszli :D

Tort mielismy od pani Zosi - karmicielki - zawsze na imprezę wyjatkowy nam piecze, taki domowy jak dawniej :ok:
domowe ciasta, ciastka, babeczi, sałatkę ,paszteciki selerowe , mnóstwo słodkości :ok:
Tym razem 4 panów zagościło.
Byli i bywalcy i nowe osoby , ale myslę, że wszystkim było miło - mozna było pogada ć, wyżalic się , pośmiać, pochwalic kotami - do woli.
Losowaliśmy i tradycyjnie - losy w zabawnych kategoriach i Kocilotek był.
Losowała dziewczynka, a jakie fluidy spowodowały, że ciocia jessi na 10 numerów aż trzy trafiła, tom już nikt nie wie :ryk:
Tak a propos to i ja trafiłam :mrgreen:
Tym razem atrakcją nadzwyczajną były wróżbiarskie spotkania z vienna2.
W wyniku loterii, kociego -lotka i wróżenia zebraliśmy ponad 700 zł ( dokladniej podam jutro) bo zapomnialam dzisiaj podsumowania, może ciocie liczarki uzupełnią.
Powstały nowe znajomości, dawniejsze zostały utrwalone.
Fanty, które pozostały zagoszczą na bazarkach ( w miarę naszego wolniejszego czasu) lub poczekaja do nastepnego spotkania.
Dziękujemy dziękujemy dziękujemy
Kochamy Was i zapraszamy nastepnych na kolejne spotkania - kolejne w październiku, miesiacu dobroci dla zwierząt.
Najważniejsze, że w trakcie Kociego Balu doszło do rozmowy przedadopcyjnej :ok: :ok:

Tymi szczęściarzami jesteśmy my , czyli Sebi i Masza :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie muszę dodawać , że jak zawsze było super i to nie tylko z powodu rozmowy przedadopcyjnej tak długo czekających na swój domek.Jedzenie super :ok: , a ja skorzystałam z usług tarocistki...oby nie zapeszyć.
Niestety do losowania nigdy nie miałam szczęścia , tak że nie proponuję swojej osoby do totolotka, bo przegracie :twisted:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie lut 09, 2014 11:31 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

morelowa pisze:[...]W październiku? A nie ma jakiejś okazji w cieplejszych i jaśniejszych porach roku?

oj morelowo, nie przesadzaj
toż październik fajnym miesiącem jest!
Thorkatt pisze:[...]domowe ciasta, ciastka, babeczi, sałatkę ,paszteciki selerowe , mnóstwo słodkości :ok:

zalałam śliną emerytowi klawiaturę...
mam nadzieję, że mi to wybaczy!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie lut 09, 2014 11:42 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

:kotek: przynosimy też resoraki ( autka) dla chorego Szymonka zebraliście jakieś autka dla chorego Szymonka jeśli tak wyślijcie je do organizatora zbiórki adres w linku: i jeszcze raz bardzo wszystkim co przynieśli autka dla Szymonka na koci bal ale to bardzo chciałam podziękować w imieniu Szymonka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
http://walczymyozycieszymka-olkamk.blog ... monka.html
Ostatnio edytowano Nie lut 09, 2014 15:27 przez Niki124, łącznie edytowano 2 razy

Niki124

Od: Czw lut 17, 2005 17:24

Post » Nie lut 09, 2014 13:55 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

jessi74 pisze:zapraszamy , a ja pokroiłam własnie na kromeczki chlebek orkiszowy na zakwasie, będzie do próbowania posmarowany olejem kokosowym :)

Mniamuuuuuuuśny był ówże chlebek wręcz saniemowicie :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lut 09, 2014 17:27 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

MaryLux pisze:
jessi74 pisze:zapraszamy , a ja pokroiłam własnie na kromeczki chlebek orkiszowy na zakwasie, będzie do próbowania posmarowany olejem kokosowym :)

bardzo dziękuję za wyrazy uznania :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lut 09, 2014 17:28 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Thorkatt, pyszne paszteciki, dziękuję :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 09, 2014 17:46 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Thorkatt pisze:Tak na szybko, bo nogi bolą, jak to po balu :mrgreen:
Wyjatkowo duzo gosci było, okolo 40 osób a moze i ponad, bo nie doliczylam tych, co potem doszli :D

Tort mielismy od pani Zosi - karmicielki - zawsze na imprezę wyjatkowy nam piecze, taki domowy jak dawniej :ok:
domowe ciasta, ciastka, babeczi, sałatkę ,paszteciki selerowe , mnóstwo słodkości :ok:
Tym razem 4 panów zagościło.
Byli i bywalcy i nowe osoby , ale myslę, że wszystkim było miło - mozna było pogada ć, wyżalic się , pośmiać, pochwalic kotami - do woli.
Losowaliśmy i tradycyjnie - losy w zabawnych kategoriach i Kocilotek był.
Losowała dziewczynka, a jakie fluidy spowodowały, że ciocia jessi na 10 numerów aż trzy trafiła, tom już nikt nie wie :ryk:
Tak a propos to i ja trafiłam :mrgreen:
Tym razem atrakcją nadzwyczajną były wróżbiarskie spotkania z vienna2.
W wyniku loterii, kociego -lotka i wróżenia zebraliśmy ponad 700 zł ( dokladniej podam jutro) bo zapomnialam dzisiaj podsumowania, może ciocie liczarki uzupełnią.
Powstały nowe znajomości, dawniejsze zostały utrwalone.
Fanty, które pozostały zagoszczą na bazarkach ( w miarę naszego wolniejszego czasu) lub poczekaja do nastepnego spotkania.
Dziękujemy dziękujemy dziękujemy
Kochamy Was i zapraszamy nastepnych na kolejne spotkania - kolejne w październiku, miesiacu dobroci dla zwierząt.
Najważniejsze, że w trakcie Kociego Balu doszło do rozmowy przedadopcyjnej :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lut 09, 2014 18:18 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

morelowa pisze:Zdjęcia DZIE???

I gdzie przepis na selerowe??
Czy on autorski jest i trzymany w tajemnicy może?

W październiku? A nie ma jakiejś okazji w cieplejszych i jaśniejszych porach roku?

Zdjęć nie dałysmy radę obrabiac, nie starczylo czasu
Wczoraj ekipa pomogła wszystko przenieść, ale dzisiaj pucowałysmy klasy, przepakowywałyśmy fanty i puszki, nakrętki, złom itd. Losowalysmy fanty na Kottolotku miau-owym, bylo co robić, a u pako czekała zupa z soczewicy mniam i gołąbki jarskie w lisciach z kiszonej kapusty - pychaaaa.
przepis zaraz prześlę, nie autorski, pierwszy raz kilka lat temu magicmada :1luvu: udostepnila, ja tylko marchewkę tak 2-3 trę razem z selerem i pieke go w formach mufinkowych
http://www.wielkiezarcie.com/recipe7349.html

Wypożyczamy szkołę 2 razy w roku akurat w możliwych miesiącach, bo potem a to świeta, a to wyjazd na "zielona szkołę" a to koniec roku szkolnego, a to początek itd.
Musimy też sily zregenerować, bo my naprawdę przeżywamy te spotkania, ale warto :1luvu:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie lut 09, 2014 18:28 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

mateosia pisze:
Spilett pisze:
mateosia pisze:I ja tam byłam,
świetnie się bawiłam :D

Dziewczyny, co jest w tej brązowej włóczkowej myszce, że Noś ją nosi, nosi i nie chce nawet wypożyczyć Florce?

Kocie dragi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No tego to się domyśliłam, ale o konkrety proszę: własna uprawa? produkt przemysłowy? pokątne sprowadzenie z? :mrgreen:
Gdybym wiedziała, że one takie faaajne 8) , to bym wiecej kupiła. Ale tak niewinnie na boczku leżały, ot włóczkowe myszy, pobawi się, albo i nie - pomyślałam wczoraj.

To wyrób kociary, nawet imienia zapomnialam :oops: - oprócz woreczka foliowego chyba same dobre fluidy :ok:

MalgWroclaw pisze:Thorkatt, pyszne paszteciki, dziękuję :D

Cieszę sie bardzo :D

jessi74 pisze:
MaryLux pisze:

Ciocia, wybacz że zapomniałam wymienic, bo za szybko sie rozszedł- no nchciałam ukradkiem twarz sobie masełkiem kokosowym pomaziać, ale balam sie że mnie potem kotyy zaliżą :ryk:

Niki124 pisze::kotek: przynosimy też resoraki ( autka) dla chorego Szymonka zebraliście jakieś autka dla chorego Szymonka jeśli tak wyślijcie je do organizatora zbiórki adres w linku: i jeszcze raz bardzo wszystkim co przynieśli autka dla Szymonka na koci bal ale to bardzo chciałam podziękować w imieniu Szymonka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
http://walczymyozycieszymka-olkamk.blog ... monka.html

Niestety ciocie forumowe autek nie mialy, a pozostali goscie też nie przynieśli, bo nie wiedzieli.
Ale w szkole zaczynamy zbierać, może ktoś podaruje swoje.
ja nie miałam czasu, ale moze w środe na lekcji wychowaweczej przegrzebie z klasą, pudełka na fanty szkolne, coś może znajdziemy. liczę też na dwóch moich uczniow, ktorzy zfgłosili sie do prowadzenia akcji.

ewa_mrau pisze:
morelowa pisze:[...]W październiku? A nie ma jakiejś okazji w cieplejszych i jaśniejszych porach roku?

oj morelowo, nie przesadzaj
toż październik fajnym miesiącem jest!
Thorkatt pisze:[...]domowe ciasta, ciastka, babeczi, sałatkę ,paszteciki selerowe , mnóstwo słodkości :ok:

zalałam śliną emerytowi klawiaturę...
mam nadzieję, że mi to wybaczy!
... mry!

:ryk:
Figaro52 pisze:
Thorkatt pisze:]Najważniejsze, że w trakcie Kociego Balu doszło do rozmowy przedadopcyjnej :ok: :ok:
[/size]
Tymi szczęściarzami jesteśmy my , czyli Sebi i Masza :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nie muszę dodawać , że jak zawsze było super i to nie tylko z powodu rozmowy przedadopcyjnej tak długo czekających na swój domek.Jedzenie super :ok: , a ja skorzystałam z usług tarocistki...oby nie zapeszyć.
Niestety do losowania nigdy nie miałam szczęścia , tak że nie proponuję swojej osoby do totolotka, bo przegracie :twisted:

:dance: :dance2:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Nie lut 09, 2014 19:02 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

jessi74 pisze:
MaryLux pisze:

Ciocia, ale nie mów,żeś tymi ręcami co koty łapią ten chleb upiekła?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Nie lut 09, 2014 19:20 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Thorkatt pisze:
jessi74 pisze:
MaryLux pisze:

Ciocia, ale nie mów,żeś tymi ręcami co koty łapią ten chleb upiekła?

Sugerujesz, że ma w zapasie drugą parę?

MaryLux

Post » Nie lut 09, 2014 19:30 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Czy jeszcze jakieś miasto urządza taki wielki bal z okazji kotów ? Czy Wrocław przoduje?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 09, 2014 19:32 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

Wrocław rządzi. Ale chyba pozwolimy, żeby nas Opole naśladowało...

MaryLux

Post » Nie lut 09, 2014 19:44 Re: Koci Bal na 5- Wrocław 8 luty 2014

MaryLux pisze:Wrocław rządzi. Ale chyba pozwolimy, żeby nas Opole naśladowało...

:ok:
Do Opola bym się wybrala :mrgreen: ( przy okazji mam tam siostrę)

A pomysł Kociego balu to pomysł moich uczniów sprzed 8 lat. Po zbiorce dla kotow w szkole postanowili dla wszystkich zorganizować imprezę, zbierajac kolejne rzeczy w trakcie balu, nawet funkcjonował wśród pierwszakow jako Kocibal czyli Bawilam sie na Kocibalu :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]