Fundusz Onkologiczny cz. III - KONIEC DZIAŁALNOŚCI!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw lip 30, 2015 20:53 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

:201461

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Czw lip 30, 2015 22:13 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Witam wszystkich. Chciałam sie zapytać , bo mamy pod opieką bezdomną kotkę , która miała uszy jakby popalone.Po miesiącu leczenia, zastrzyków, smarowania uszy nie uległy poprawie.Trzeba było usunąć narośle z 2 uszów u koteczki były to narośle nowotworowe . Ma założone szwy, zostało usunięte też z nadmiarem aby była tylko zdrowa skóra.Robił ją dr. Kuras .Mam zdjęcia koteczki przed i po operacji.Przyda się nam każda pomoc, bo niedługo nie będziemy mogły już nic zrobić dla innych. Koszt samej operacji to 180zł plus koszty zastrzyków i smarowideł to następne 180zł nie licząc 2 miesięcznego pobytu w dt i najważniejsze to po leczeniu koteczki przydałby się jej odpowiedni domek, bo na to zasługuje, jest taka grzeczna,kochana jakby nic nie chciała, ale w oczach widać że jest wdzięczna. To jej wątek na fb może pomożecie
https://www.facebook.com/events/846760925402092/
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Pt lip 31, 2015 11:10 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Kotka Milka, wiesz, zdenerwowałaś mnie. Piszesz:
Kotka Milka pisze:Kotka milka miała operacje guza sutka w 2011 potem znów w 2013 a w czoraj przy górnym sutku wyczułam malutki twardy odgraniczony wielkosci ziarnka gorczycy guzek

Kot dwa razy miał operację guza sutka i jeszcze ma sutki? Pomyślałam - jakim cudem nie wiesz, że tnie się całe listwy mleczne. Dwie operacje, dwie listwy.
Ale Ty wiesz, że trzeba ciąć całe listwy. Poszukałam i oto jest:
Kotka Milka pisze:jestem w kropce prosze o jakąs poradę

moje 2 kotki:
milka 11lat ma guza sutka 3
mella 8 lat ma guza sutka ostatniego w tyle i niewydolnosc watroby
guzki sa wielkosci ziarnka gorczycy
milka miala 2 miesiace temu usowanego kla w pelnej narkozie
3 latat temu miala usuowanego guza 1 sutka

konsultowalam koty w krakowie,suchej,wadowicach powiedzieli zeby nie wycinac koty stare chore
dzwonilam do theriosa powiedzieli ciac wszystkie listwy jak najszybciej
po historii kotki Plamki gdybym nie wyciela jej guza to moze by zyla.........boje sie nie wiem co robic???
czy wszystkie guzy są zlosliwe?
plamka miala wodniaka-on podobno zawsze daje przerzuty

dokładnie tutaj to pisałaś.:
viewtopic.php?p=10006412#p10006412

Nie szanujesz zdrowia swojego kota.
Nie szanujesz też naszych pieniędzy, bo to fundusz płacił za operacje.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pt lip 31, 2015 12:50 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

therios za usuniecie listwy mlecznej bierze 1000zł. Skąd miałam wziąsć ten tysiąc? Byłam w innych lecznicach i każdy inny wet mówił że usunie tylko guz i sutek obok.
Kotka Milka

Post » Pt lip 31, 2015 16:43 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

ja pozwolę sobie jeszcze raz podać linka do bazarku, tym razem działa. https://www.facebook.com/events/3708156 ... 656457491/ proszę udstępniajcie, zapraszajcie znajomych. Walczę na wszystkie fronty, próbuję wszystkiego, konsultuję z kim sie da, kupuję co tylko mogę ale finansowo nie ogarniam, stąd bazarek. Czaszka Zoe już jest zniekształcona ale po Metacamie jest pełna energii. na moim profilu zamieściłam filmiki: https://www.youtube.com/channel/UCXlruW ... oIpqJ_KPRw
tam jeszcze nie widać zmian zewnętrznych tak dobrze a są sprzed 5 dni....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt lip 31, 2015 21:19 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Kotka Milka, przyznaję, wyrwałam się jak Filip z konopi :oops: . Mam nauczkę, żeby nie pisać pod wpływem emocji. Ale zrobiło mi się żal kota. Dwa razy operowany, dwa razy bez sensu. Kot ma osiem sutków , czyli co? Jeszcze sześć operacji? :strach:

wiewiur

Post » Sob sie 01, 2015 7:48 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

wiewiur pisze:Kotka Milka, przyznaję, wyrwałam się jak Filip z konopi :oops: . Mam nauczkę, żeby nie pisać pod wpływem emocji. Ale zrobiło mi się żal kota. Dwa razy operowany, dwa razy bez sensu. Kot ma osiem sutków , czyli co? Jeszcze sześć operacji? :strach:

No ja wiem o tym ale co ja mogę zrobić?
Niestety weci w therios się cenią. Pamietam ze jak wtedy pytałam to powiedzieli że u nich trzeba wszystkie badania zrobić przed zabiegiem i potem zabieg i badanie histopat.
Przypuszczam ze to w 1500 by było a ja nawet jak bym prace znalazła to moja wypłata 1100zł by wyszła.
Pytałam w kilkunastu lecznicach w okolicy i kaźdy mówił ze trzeba wyciąc sutek i guz. (albo wogóle nie ruszac)
Pojechałam więc do bielska bo tam ta wetka wydawała się sensowna ale też wycieła tylko sutek.
Kotka Milka

Post » Pon sie 03, 2015 20:18 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Przelałam dziś 200 zł dla Catnaperki na leczenie Ptysi. Mam na mailu fakturę z lecznicy dr. Jagielskiego oraz wypis z wizyty na całe 6 stron. Zainteresowane lekturą członkinie funduszu proszę o maile na pw, to udostępnię wskazane treści... Wypis jest baaardzo długi, chyba za długi, żeby zamieszczać obrazek na forum 8O
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon sie 03, 2015 20:24 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc dla (naszej byłej schroniskowej) Ptysi :1luvu:
i proszę o wielkie kciuki i dobre myśli :ok: bardzo potrzebne...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sie 03, 2015 20:26 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Po to jesteśmy, aczkolwiek chyba każdy wolałby dorzucić grosik do Ptysiowej skarpetki w mniej dramatycznych okolicznościach :|
Obrazek

vega29

Post » Pon sie 03, 2015 23:25 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Nie ma potrzeby, jestem za pomocą :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sie 04, 2015 7:50 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Myśli i kciuki za koteczkę obecne. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Wto sie 04, 2015 23:01 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Kciuki są :ok: :ok: :ok:

wiewiur

Post » Pt sie 07, 2015 19:15 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

Przelałam po 200 zł dla OKI i dla iza.73
Obrazek

vega29

Post » Nie sie 09, 2015 17:56 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - pilnie szukamy darczyńców!

za pomoc dziękujemy <3 <3 <3
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

[poprzednia][następna]