Broszka pisze:Z beneficjentów naszego funduszu pamiętam na pewno że Barbarka i Kocida u hanelki miały operacje usunięcia listw mlecznych, najpierw jedną a potem drugą po iluś miesiącach. Hanelka jest teraz na wyjeździe ale zagląda czasem na forum więc jak napiszesz do niej pw to na pewno odpowie, choć może z małym poślizgiem.
Jeszcze Mela u megan72 też chyba po dwukrotnym usunięciu guzów z listwy.
za koteńkę

Ather pisze:witajcie przepraszam że sie wtrącam ale chcialam zapytac :czy guz sutka u kota to wyrok? czy to prawda że guz sutka jest zawsze zlosliwy?tak slyszałam od weterynarzy.
Czy na miau jest moze jakis watek kotki ktora miala guza sutka i zyje?prosze o link
dziekuje
vega29 pisze: Prawie zawsze. Ja miałam 2 przypadki: 1 - usunięto listwę mleczną, potem następną. Kot zmarł po 3 latach ze starości (17 lat). W drugim przypadku po usunięciu listwy mlecznej nastąpił przerzut do płuc (mnogie rozsiane guzki na całych płucach w obrazie RTG) - z bólem podjęłam decyzję o eutanazji, gdyż ratowanie na siłę nie zawsze ma sens - u zwierząt nie dokonuje się przeszczepów płuc, kotka żyła ze mną równe 15 lat (22 stycznia ją znalazłam i 22 stycznia uśpiłam...)
andorka pisze:Wysłałam do Broszki wszystkie papiery filipa.
jeszcze raz ogromnie dziękujemy za pomoc![]()
![]()
![]()

Broszka pisze:Kiedy przeszła ostatnią operację to jeszcze szew się nie zdążył zagoić kiedy pojawiło się kilkanaście kolejnych guzków rosnących dosłownie w oczach

Anna Fijalek pisze:jestem w kropce prosze o jakąs poradę
moje 2 kotki:
milka 11lat ma guza sutka 3
mella 8 lat ma guza sutka ostatniego w tyle i niewydolnosc watroby
guzki sa wielkosci ziarnka gorczycy
milka miala 2 miesiace temu usowanego kla w pelnej narkozie
3 latat temu miala usuowanego guza 1 sutka
konsultowalam koty w krakowie,suchej,wadowicach powiedzieli zeby nie wycinac koty stare chore
dzwonilam do theriosa powiedzieli ciac wszystkie listwy jak najszybciej
po historii kotki Plamki gdybym nie wyciela jej guza to moze by zyla.........boje sie nie wiem co robic???
czy wszystkie guzy są zlosliwe?
plamka miala wodniaka-on podobno zawsze daje przerzuty
vega29 pisze:Anna Fijalek pisze:jestem w kropce prosze o jakąs poradę
moje 2 kotki:
milka 11lat ma guza sutka 3
mella 8 lat ma guza sutka ostatniego w tyle i niewydolnosc watroby
guzki sa wielkosci ziarnka gorczycy
milka miala 2 miesiace temu usowanego kla w pelnej narkozie
3 latat temu miala usuowanego guza 1 sutka
konsultowalam koty w krakowie,suchej,wadowicach powiedzieli zeby nie wycinac koty stare chore
dzwonilam do theriosa powiedzieli ciac wszystkie listwy jak najszybciej
po historii kotki Plamki gdybym nie wyciela jej guza to moze by zyla.........boje sie nie wiem co robic???
czy wszystkie guzy są zlosliwe?
plamka miala wodniaka-on podobno zawsze daje przerzuty
Ja bym usunęła te guzy - jeśli się tego nie zrobi, to koty odejdą z powodu nowotworu... martwi mnie tylko ta niewydolność wątroby u Melli, nie wiem, czy narkoza wskazana...
A szukałaś w "Weci polecani" adresów gabinetów weterynaryjnych w twojej okolicy, w których jeszcze mogłabyć ewentualnie dodatkowo skonsultować koteczki?
Przepraszam, że dopiero teraz, powiadomienia nie przychodziły...Broszka pisze:Z beneficjentów naszego funduszu pamiętam na pewno że Barbarka i Kocida u hanelki miały operacje usunięcia listw mlecznych, najpierw jedną a potem drugą po iluś miesiącach. Hanelka jest teraz na wyjeździe ale zagląda czasem na forum więc jak napiszesz do niej pw to na pewno odpowie, choć może z małym poślizgiem.
Jeszcze Mela u megan72 też chyba po dwukrotnym usunięciu guzów z listwy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości