*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw lut 09, 2012 9:47 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Lista zgłoszonych kandydatów na beneficjentów:
Skuterek u Tiris - po biopsji guza w pyszczku, podejrzenie chrzęstniakomięsaka - dotychczasowa pomoc 155,- ; koszt zastrzyków w opiece paliatywnej 15,- co tydzień - za luty wyjdzie 60,-
Joleczka u Budrysek - po operacji usunięcia guza z ucha, koszt operacji+badania krwi 320,- i wcześniejsze leczenie 100,-
Panna Marple u magaaaa - persica z guzami w obu uszach, operacja jest odkładana ze względu na chore nerki, kolejne badania krwi 13 lutego - przewidywany koszt operacji uszu 300-500,-
Barbarka u hanelki - po operacji usunięcia listwy mlecznej z dużym guzem i rozsianymi małymi, koszt operacji wyniósł 450,-
Książę u sebriel - FelV+, guz w pachwinie - podejrzenie chłoniaka, ma mieć zrobione usg.

Z listy kandydatów można chyba skreślić Bryzę u iwoniad - było podejrzenie guza w brzuchu, doczytałam że na usg stwierdzono że kotka ma chorą wątrobę.

Aha, nie wiem czy gagga zgłaszała kocurka wolnożyjącego z guzem na brzuchu do pomocy czy pisała informacyjnie :roll:

I kolejny nowotworowy kotek :(
viewtopic.php?f=1&t=138863
Proponowałam opiekunce naszą pomoc - na razie daje radę, ale jakby co to się do nas zgłosi.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie lut 12, 2012 18:27 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Uwaga!!!!
Z racji na ograniczone środki, mala ilosc czlonkow, a co za tym idzie wplat i sporą liczbę zgłoszonych kandydatów członkinie funduszu uzgodniły że trzeba wprowadzić limit kwotowy pomocy dla jednego beneficjenta :oops: :( . Kwota bedzie wynosila 200 zlotych.
Poza tym ze wzgledu na to, ze czasem wystepowaly male zamieszania, ustalilysmy kilka zasad na ktorych od tej pory bedzie opieralo sie dzialanie Funduszu.

Zasady Funduszu
1. Fundusz pokrywa koszty operacji onkologicznych oraz koszty badań onkologicznych w kwocie do 200zł.
2. Beneficjentem funduszu może być osoba bezpośrednio sprawująca opiekę nad kotem, która z własnych funduszy nie jest w stanie pokryć całości kosztów onkologicznych. Nie ma przy tym znaczenia, czy zwierzę jest rezydentem, czy też kotem tymczasowym.
3. Beneficjent otrzymuje dofinansowanie po przedstawieniu faktury lub paragonu łącznie z kartą wizyty pacjenta, wpisem do książeczki lub zaświadczeniem gdzie będzie wyszczególnienie poniesionych kosztów onkologicznych oraz podpis i pieczątka weterynarza. W przypadku wykonania badań histopatologicznych beneficjent okazuje również skan wyniku badania.
4. Kwota przekazywana jest na konto przychodni weterynaryjnej, lub w wyjątkowych przypadkach bezpośrednio do opiekuna.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lut 13, 2012 12:07 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 13, 2012 15:55 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto lut 14, 2012 13:15 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Witajcie!
Jeśli pozwolicie, zgłoszę swoją Barbarkę – stareńką koteczkę z Korabiewic. 7 lutego miała usuwaną całą listwę mleczną. Koszt operacji wyniósł 450 zł. To był już trzeci zabieg kici od grudnia. Pierwszy to sterylizacja, drugim było usunięcie wszystkich ząbków.

Od końca listopada futerka bardzo mi chorują. W ciągu bardzo krótkiego czasu - od grudnia lub końca listopada przerobiłam: sanację jamy ustnej trzech kotów, zapalenie oskrzeli z rtg w narkozie jednej z kotek, sterylkę i sanację jamy ustnej Barbarki, dwójce kotów musiałam pomóc odejść (chłoniak i ostra niewydolność nerek)... Koszty tego wszystkiego już dawno mnie przerosły...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lut 14, 2012 15:09 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Barbarka jest ujęta na liście pomocowej i czekamy z przelewem na skany dokumentów :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro lut 15, 2012 18:27 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

powiedzcie mi czy mam miec rachunek, fv dokładnie na 200 zł?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Śro lut 15, 2012 20:00 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

dopiero dotarłam na nowy wątek :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw lut 16, 2012 9:40 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

BUDRYSEK pisze:powiedzcie mi czy mam miec rachunek, fv dokładnie na 200 zł?

Nam jest obojętne czy to będzie faktura, rachunek czy paragon. Może byc na 200,- a może być na całą kwotę jaka jest na zaświadczeniu - ale my pokryjemy z tego tylko 200,-.
Pisałaś że może być przelew na konto lecznicy i że rachunek możesz dostać po zapłacie - może więc podaj skwareek na pw nr konta lecznicy, a jak przelew dojdzie to weźmiesz rachunek i wstawisz skan.
Czekamy również na skan wyniku badania histopatologicznego - wynik powinien być za jakiś tydzień?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw lut 16, 2012 11:21 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Mam nadzieje ze lecznica nie bedzie miala nic przeciwko dwom przelewom :ok: . Czekam na dane.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pt lut 17, 2012 18:11 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

:kotek:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Sob lut 18, 2012 9:04 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Wykreśalmy z listy kota Książę u sebriel
viewtopic.php?p=8587252#p8587252 :roll:

Aktualna lista zgłoszonych kandydatów na beneficjentów:
Skuterek u Tiris - po biopsji guza w pyszczku, podejrzenie chrzęstniakomięsaka - dotychczasowa pomoc 155,- ; koszt zastrzyków w opiece paliatywnej 15,- co tydzień - za luty wyjdzie 60,-
Joleczka u Budrysek - po operacji usunięcia guza z ucha, koszty wg przedstawionego zaświadczenia od weta 480,35 zł
Barbarka u hanelki - po operacji usunięcia listwy mlecznej z dużym guzem i rozsianymi małymi, koszt operacji wyniósł 450,-
Panna Marple u magaaaa - persica z guzami w obu uszach, operacja jest odkładana ze względu na chore nerki, przewidywany koszt operacji uszu 300-500,-
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lut 20, 2012 22:27 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Zrobilam dzis przelew za operacje Joleczki (na konto lecznicy). Uzupelnilam wplaty i wyplaty w pierwszym poscie. Dobrej nocy :1luvu: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Śro lut 22, 2012 11:21 Re: Fundusz Onkologiczny II :) - zapraszamy!

Hopsa!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

[poprzednia][następna]