Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 26, 2012 9:23 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
Liwia pisze:
VVu pisze:
Liwia pisze:
VVu pisze:I dla porównania.
Pewien użytkownik, w jednym poście:
- ujawnia (jeśli to prawda) całą LISTĘ CHORÓB, na które cierpi inna użytkowniczka

Nie polemizuję z Tobą w głównej Twej myśli tego długiego postu, ba - w żaden sposób do niej nie nawiązuję, ale prośbę mam. Mianowicie o nie tworzenie urban (forum) legend - ujawnić można coś, co nie jest publicznie znane. Inna użytkowniczka sama podała listę swych chorób na ogólnodostępnym forum.

Nie mogę się z Tobą zgodzić w tej sprawie.

1) Nie wiem, czy SAMA wymieniła WSZYSTKIE swoje choroby. Nie wiem, czy sama tego nie żałowała (i nie umiała, nie mogła [bo może wątki były zamknięte], nie pamiętała).
2) Wiem, że gdyby nie post użytkownika - ja na przykład o tych chorobach bym się nie dowiedział.
3) To że ja wyjawię jakieś wrażliwe informacje na swój temat, to jeszcze nie powód, by ktoś inny to powtarzał, wykorzystywał do obrażania mnie.

Zatem jeśli nawet ktoś poda jakieś intymne, wrażliwe dane na publicznym forum, to jeszcze nie powód, by inni mieli to rozwlekać, powielać te informacje - a zwłaszcza komasować takie wrażliwe dane.

Ale z czym się nie możesz zgodzić? Bo ja napisałam li i jedynie, ze inna użytkowniczka sama napisała (w jednym poście, w otwartym, edytowalnym wątku) na jakie choroby cierpi. Nie można ujawnić czegoś, co jest jawne - tylko do tego się odnosiłam, nie do etyki, akceptowalności postępowania czy cokolwiek.
Swoją szosą - pisaliśmy już o tym, a postów znaleźć nie mogę. Śniło mi się, ślepa jestem czy niedorobiona? :oops:

Przepraszam, to ja pojadę otwartym tekstem. W którym miejscu i gdzie użytkowniczka ta pisała, że odwieziono ją w stanie upojenia alkoholowego do szpitala, gdzie nie chciała poddać się badaniu, bo musiała przedtem zapalić? Tak twierdzi - nie mam żadnych podstaw, by wierzyć że zgodnie z prawdą - autor postów, o których rozmawiamy.
I nie, to nie jest dyskusja tylko o jednym konkretnym przypadku. To jest dyskusja o tym, co na miau powinno być dozwolone, a co nie.

Zofia&Sasza, przeczytaj jeszcze raz. Dla ułatwienia pogrubiłam i podkreśliłam. Zupełnei nie rozumiem więc, czemu pytasz mnie o upojenie itp :conf:
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw kwi 26, 2012 9:26 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Liwia pisze:[...]
Zofia&Sasza, przeczytaj jeszcze raz. Dla ułatwienia pogrubiłam i podkreśliłam. Proszę, wskaż mi choć pół słowa o upojeniu alkoholowym itp.

Naprawdę nie rozumiesz, czy tylko się droczysz? Nie cytowałam Twojego postu, tylko post "innego użytkownika". Napisanie przez niego o chorobach było dowodem kompletnego braku klasy i wychowania, napisanie o czymś, co wie(?) z realu - bardzo poważnym złamaniem zasad przyzwoitości.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 26, 2012 9:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
Zofia&Sasza, przeczytaj jeszcze raz. Dla ułatwienia pogrubiłam i podkreśliłam. Proszę, wskaż mi choć pół słowa o upojeniu alkoholowym itp.

Naprawdę nie rozumiesz, czy tylko się droczysz? Nie cytowałam Twojego postu, tylko post "innego użytkownika". Napisanie przez niego o chorobach było dowodem kompletnego braku klasy i wychowania, napisanie o czymś, co wie(?) z realu - bardzo poważnym złamaniem zasad przyzwoitości.

Nie rozumiem. Cytowałaś moją polemikę z VVu, wszystkie użyte słowa wyszły spod mojej i VVu klawiatury.
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Czw kwi 26, 2012 9:32 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:[...]
Ten sam użytkownik robi następny wpis, w którym:
- ujawnia (jeśli to prawda) całą LISTĘ CHORÓB, na które cierpi inna użytkowniczka [chodzi o tę samą, co z poprzedniego wpisu],
- opisuje, w sposób obraźliwy, bardzo wrażliwe wydarzenie z życia (z REALU!!) użytkowniczki [jw.],
- zarzuca jej mijanie się z prawdą, a jej wpisy określa „obszczekiwaniem [pewnej fundacji]".[...][/size]

Chodzi mi o ten fragment wypowiedzi VVU. Pochodzący jakby nie było z jego polemiki z Tobą. Z tego samego akapitu, co "lista chorób"
edit: A tak na marginesie, uważasz, że wpisy tego... innego użytkownika były OK? Powinny się pojawić na forum?
Dla niezorientowanych:
viewtopic.php?f=8&t=141046&p=8776391&hilit=obszczekiwanie#p8776391
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 9:59 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 26, 2012 9:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

egwusia pisze:VVu więc jeżeli zechcę np zacytować - czyjąśkolwiek wypowiedź powinnam 8O - ZAWSZE zapytać bo- może PODAJĄCY JĄ zapomniał, nie mógł jej zmienić, lub zmienił zdanie i nie życzy sobie ????

Może jednak ŁaTWIEJ BYŁOBY ICH NIE PUBLIKOWAĆ
    - interpretowanie i komentowanie to już inna rzecz, :mrgreen: NADINTERPRETOWANIE TEŻ

fakty nigdy nie mówią same za siebie , lecz ZAWSZE PRZEZ INTERPRETATORA...

Tak, jak napiszę, że moja córka zaszła w ciążę [nie mam córki] w wieku 12 lat, albo że jestem chory na hemofilię [nie jestem], to inni nie powinni tych informacji podawać dalej, a zwłaszcza wyciągać później takich informacji, by mi dokuczyć.
A ja, oczywiście, lepiej bym takich rzeczy publicznie nie pisał, a jeśli już, to później wykasował (można poprosić moderację o usunięcie takich wpisów nawet z cytatów i z zamkniętych wątków - polecam!).
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw kwi 26, 2012 9:48 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:(...)

Ale nie cytujmy tego wpisu!!!!
Proponuję by moderacja wreszcie go usunęła - także z cytatów!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw kwi 26, 2012 9:54 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Zofia&Sasza pisze:(...)

Ale nie cytujmy tego wpisu!!!!
Proponuję by moderacja wreszcie go usunęła - także z cytatów!

Tez źle się z tym czuję. Oczywiście, po interwencji moderacji w wątku źródłowym usunę cytat. Ale VVU, niech ludzie wiedzą o czym my właściwie rozmawiamy. Jaka to ohyda jest.
Edit: Czy wiecie, że w końcu nikt tego nie zgłosił? Dopiero ja przed chwilą. Jednak moderacja widziała ten wpis. Nikt go nie usunął :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw kwi 26, 2012 10:13 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
VVu pisze:[...]
Ten sam użytkownik robi następny wpis, w którym:
- ujawnia (jeśli to prawda) całą LISTĘ CHORÓB, na które cierpi inna użytkowniczka [chodzi o tę samą, co z poprzedniego wpisu],
- opisuje, w sposób obraźliwy, bardzo wrażliwe wydarzenie z życia (z REALU!!) użytkowniczki [jw.],
- zarzuca jej mijanie się z prawdą, a jej wpisy określa „obszczekiwaniem [pewnej fundacji]".[...][/size]

Chodzi mi o ten fragment wypowiedzi VVU. Pochodzący jakby nie było z jego polemiki z Tobą. Z tego samego akapitu, co "lista chorób"
edit: A tak na marginesie, uważasz, że wpisy tego... innego użytkownika były OK? Powinny się pojawić na forum?
Dla niezorientowanych:
viewtopic.php?f=8&t=141046&p=8776391&hilit=obszczekiwanie#p8776391

Zofia&Sasza, na przyszłość cytuj to, do czego chcesz się odnieść, unikniemy takich głupich przepychanek jak ta powyższa. Ten fragment nie pochodzi z polemiki ze mną: polemika zaczęła się od mojego cytatu jednego zdania z tej wypowiedzi, nie całości.
Czy powinny czy nie, pisałam już o tym i nie będę się powtarzała.
Ostatnio edytowano Czw kwi 26, 2012 10:15 przez Liwia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Liwia

Post » Czw kwi 26, 2012 10:15 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Kontrowersyjny post usunęłam z wątku, pozostaje dostępny dla administracji.
Dalsze jego losy ustalimy wspólnie.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw kwi 26, 2012 10:20 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

może ustalmy, że naganności procederu z usuniętego posta nikt* nie kwestionuje
problem w tym, że post wisiał tak długo, a usunięte skrzętnie (wcześniej) zostało to, co obrażało jego autora

EDIT: *sorki, za wyjątkiem egwusi.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 26, 2012 10:54 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:

Całkowicie się z tym zgadzam.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw kwi 26, 2012 10:58 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

KotkaWodna pisze:ale moment, zaraz. A co jest w tym określeniu obraźliwego w ogóle?
gdyby o kimś napisać "twarzyczka wątpliwej urody" czy coś w ten deseń, to jest faktycznie przytyk poniżej pasa. Ale to... to było takie zupełnie letnie, nieobraźliwe..

Eeee... Gdyby ktoś tak napisał o mnie, to wcale bym się nie obraziła - prawdę by napisał.

vega013

Post » Czw kwi 26, 2012 11:01 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Bardzo prosiłabym, abyście pozmieniały te cytaty usuwając z nich mnie (bo ani słowem nie wspominam o sprawach, o których dyskutujecie) a wygląda, jakbym miała odmienne od Was zdanie :roll:
Obrazek

Liwia

Post » Czw kwi 26, 2012 11:02 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
Jana pisze:Jak widać i potrollować można sobie na miau bezkarnie 8) :lol: :lol: :lol:

Tak swoją drogą - zajrzałam do wątku zamkniętego i zauważyłam, że określenie 'wątpliwa' jest niegrzeczne tylko w poście AYO, w cytacie już nie jest, bo nie zostało zmoderowane. Chociaż ów cytat jest zaraz potem, więc raczej trudno przeoczyć.

Ja już nic nie rozumiem :|

No właśnie działa taki niepokojący mechanizm. Ktoś wpada na wątek, wywołuje kłótnię i w konsekwencji wątek zostaje zamknięty... Tak można przecież strollować dowolny wątek.

Szczególnie wątek dla kogoś niewygodny. Okazuje się, że to całkiem dobra metoda na zamknięcie tematu, w którym poruszane są problemy, o których osoba/grupa osób wolałaby nie rozmawiać.

vega013

Post » Czw kwi 26, 2012 18:13 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

rozumiem, że troll bywa "nasłany"? :roll:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

[poprzednia][następna]