Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 25, 2012 14:29 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Jak widać i potrollować można sobie na miau bezkarnie 8) :lol: :lol: :lol:

Tak swoją drogą - zajrzałam do wątku zamkniętego i zauważyłam, że określenie 'wątpliwa' jest niegrzeczne tylko w poście AYO, w cytacie już nie jest, bo nie zostało zmoderowane. Chociaż ów cytat jest zaraz potem, więc raczej trudno przeoczyć.

Ja już nic nie rozumiem :|

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro kwi 25, 2012 14:34 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ale moment, zaraz. A co jest w tym określeniu obraźliwego w ogóle?
gdyby o kimś napisać "twarzyczka wątpliwej urody" czy coś w ten deseń, to jest faktycznie przytyk poniżej pasa. Ale to... to było takie zupełnie letnie, nieobraźliwe..
KotkaWodna

Post » Śro kwi 25, 2012 14:39 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Jana pisze:Jak widać i potrollować można sobie na miau bezkarnie 8) :lol: :lol: :lol:

Tak swoją drogą - zajrzałam do wątku zamkniętego i zauważyłam, że określenie 'wątpliwa' jest niegrzeczne tylko w poście AYO, w cytacie już nie jest, bo nie zostało zmoderowane. Chociaż ów cytat jest zaraz potem, więc raczej trudno przeoczyć.

No właśnie działa taki niepokojący mechanizm. Ktoś wpada na wątek, wywołuje kłótnię i w konsekwencji wątek zostaje zamknięty... Tak można przecież strollować dowolny wątek.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 25, 2012 14:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

KotkaWodna pisze:o ile mi wiadomo, "twarzyczka" przylazła trollować do nieswojego wątku, gdzie raczej nie była mile widzianym użytkownikiem, i w dodatku czepiała się jednej z użytkowniczek jak rzep do rajstop. Czy to podpada pod paragraf, czy może znów mamy motyw rodem z Orwella "wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"?

I tu się mylisz, to był wątek Erin. Więc to Beata tam weszła. :wink:

Femka pisze:Dokładnie tak, ta użytkowniczka przyszła do wątku za Beatą, która była zwyczajnie bezpardonowo zaczepiana przez tę użytkowniczkę. Pamiętam casus Pcimola. Było podobnie. Abstrahując od moich sympatii czy antypatii w stosunku do niego, pamiętam, jaki się podniósł krzyk, że cham i prostak, bo tak brzydko potraktował użytkowniczkę. Mało osób wtedy pamiętało, że owa recydywistka biegała po całym forum za nickiem Pcimola i wszędzie ograniczała swoje posty do przywalania mu w coraz mniej elegancki sposób. Był jeszcze wątek "piszczytrawy". Identyczna sytuacja.

EDIT: nie chodzi mi o tę konkretnie osobę, ale o zjawisko.

Proszę Was nie przesadzajcie,co jest dziwnego, że weszła do wątku,który założyła i odpisała Beacie?
A styl, w jakim to zrobiła to już inna bajka.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Śro kwi 25, 2012 14:43 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:Dokładnie tak, ta użytkowniczka przyszła do wątku za Beatą, która była zwyczajnie bezpardonowo zaczepiana przez tę użytkowniczkę. Pamiętam casus Pcimola. Było podobnie. Abstrahując od moich sympatii czy antypatii w stosunku do niego, pamiętam, jaki się podniósł krzyk, że cham i prostak, bo tak brzydko potraktował użytkowniczkę. Mało osób wtedy pamiętało, że owa recydywistka biegała po całym forum za nickiem Pcimola i wszędzie ograniczała swoje posty do przywalania mu w coraz mniej elegancki sposób. Był jeszcze wątek "piszczytrawy". Identyczna sytuacja.

Tak wlasnie bylo i bywa nadal. ALbowiem uzytkowniczka ta uparcie troluje ,a jak ktos ja pogoni to leci na skarge.

edit: do Beaty ,a nie bylo tak ,ze jakas wymiana malo sympatycznych zdan zaczela sie na watku dla wnerwionych? Ja osobiscie nie pamietam kto do kogo wszedl, ale nie po raz pierwszy ma miejsce trolingu tego uzytkownika. Mam w ignorach wiec nie widze tegoz, jednak mocno jest to podnoszace cisnienie. Jak ktos nie zna, nie natkną sie i wda sie w watpliwa dyskusje ,ma przechlapane.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro kwi 25, 2012 14:50 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
Jana pisze:Jak widać i potrollować można sobie na miau bezkarnie 8) :lol: :lol: :lol:

No właśnie działa taki niepokojący mechanizm. Ktoś wpada na wątek, wywołuje kłótnię i w konsekwencji wątek zostaje zamknięty... Tak można przecież strollować dowolny wątek.

Zgadzam się. Wpada nawet więcej osób, pisze niekompletne informacje, jedna drugą popiera i mamy, co mamy.
Jednej osobie ciężko się obronić, gdy atakuje ją kilka osób.
Szczególnie, gdy wywleka się wątki,w których część postów jest usunięta.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Post » Śro kwi 25, 2012 14:51 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

beata68 pisze:I tu się mylisz, to był wątek Erin. Więc to Beata tam weszła. :wink:

no jednak nie, bo ja mam na myśli wątek Casicy.
edit:
i tak, dokładnie, w wątku dla wnerwionych jedna z użytkowniczek wyraziła wnerw czepiactwem w.wym osoby, potem przeflancowało się to na wątek C.
Ostatnio edytowano Śro kwi 25, 2012 14:53 przez KotkaWodna, łącznie edytowano 1 raz
KotkaWodna

Post » Śro kwi 25, 2012 14:53 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aga9955 pisze:

Tak wlasnie bylo i bywa nadal. ALbowiem uzytkowniczka ta uparcie troluje ,a jak ktos ja pogoni to leci na skarge.

edit: do Beaty ,a nie bylo tak ,ze jakas wymiana malo sympatycznych zdan zaczela sie na watku dla wnerwionych? Ja osobiscie nie pamietam kto do kogo wszedl, ale nie po raz pierwszy ma miejsce trolingu tego uzytkownika. Mam w ignorach wiec nie widze tegoz, jednak mocno jest to podnoszace cisnienie. Jak ktos nie zna, nie natkną sie i wda sie w watpliwa dyskusje ,ma przechlapane.

Awanturka zaczęła się w wątku Erin, a później przeniosła się na wnerwionych.
Uważam, że posty nie powinny być usuwane, bo później ciężko zając stanowisko w sprawie.

beata68

Post » Śro kwi 25, 2012 14:56 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

KotkaWodna pisze:
beata68 pisze:I tu się mylisz, to był wątek Erin. Więc to Beata tam weszła. :wink:

edit:
i tak, dokładnie, w wątku dla wnerwionych jedna z użytkowniczek wyraziła wnerw czepiactwem w.wym osoby, potem przeflancowało się to na wątek C.

Kotka, możesz mnie oświecić. Napisałaś, że przyszła trollować do nie swojego wątku. Była u casicy?

beata68

Post » Śro kwi 25, 2012 14:57 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

z tego, co pamiętam, to tak. Tylko że szybko olano/zignorowano wypowiedzi i tematu nie było jak ciągnąć :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Śro kwi 25, 2012 15:02 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

beata68 pisze:Proszę Was nie przesadzajcie,co jest dziwnego, że weszła do wątku,który założyła i odpisała Beacie?
A styl, w jakim to zrobiła to już inna bajka.

beata68, absolutnie nic dziwnego, że wchodzi się do czyjegoś wątku. Tu każdy wątek jest czyjś.
A co do jakości odpowiedzi, wypowiedzi, to nie pamiętasz, co się działo w piszczytrawie?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro kwi 25, 2012 15:21 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Liwia pisze:
aga9955 pisze:Liwia,
moim skromnym zdaniem niestety nie da sie nic juz oczyscic. Jest jak jest, inaczej nie bedzie.

Tym razem VVu zacytuję, z tego wątku (wszystko tu już było :lol: ):

VVu pisze:Możliwe, że zawsze było podobnie. Ale nie znaczy, że zawsze podobnie MUSI być. :wink:

Kolejne insynuacje, powołania na jakieś tajemnicze screeny i skany i czynienie z nich argumentów jest najnormalniej męczące. Dobrze byłoby, abyśmy wszyscy wiedzieli, o czym mówimy.
No chyba, że jestem jedyną osobą na miau, która nie wie :roll:

OJ NIE TY JEDYNA, OJ NIE :roll: :roll:

Quqam

Od: Wto gru 13, 2011 10:35

Post » Śro kwi 25, 2012 15:45 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

beata68 pisze:
KotkaWodna pisze:

edit:

Kotka, możesz mnie oświecić. Napisałaś, że przyszła trollować do nie swojego wątku. Była u casicy?

Tak :mrgreen:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro kwi 25, 2012 15:56 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

anna57 pisze:
beata68 pisze:
KotkaWodna pisze:

edit:

Tak :mrgreen:
A najlepsze, ze w koncowym efekcie tego wszystkiego bana dostala casica :twisted:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Śro kwi 25, 2012 16:08 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:To chyba nienajlepszy pomysł - groziłby eskalacją konfliktu, napięcia, obrażania.
Uważam, że tamten post BYŁ niedopuszczalnie niegrzeczny, ale:
1) powinien być albo INACZEJ wycięty, albo niewycięty, a tylko skomentowany (stanowczo, ale tonująco),
2) nie powinna tego robić alix76 - bo efekt był do przewidzenia i oczywisty (a nie było pośpiechu - bo reakcja moda i tak nie odbyła się "w czasie rzeczywistym",
3) przydałaby się na Forum instytucja (ODDOLNA, spontaniczna i dobrowolna) znana z realnego świata - PRZEPROSINY.

To prawda, powinno zostać wycięte całe zdanie, bo trochę to niefortunne.
Ale czy alix76 nie mogła tego zrobić - polemizowałabym. Bo sorry, ale te teksty o odwecie na casicy są trochę niepoważne.

Owszem, jak najbardziej można. Pytanie tylko, kto tu tak naprawdę jest trollem.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]