w poście VVu pojawił się - między innymi - zarzut, że alix76 na forum wypowiada się - między innymi

Twoje spostrzeżenie, słusznie prostujące tę kwestię, pozwoliłam sobie podkreślić, żeby nie umknęło.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
VVu pisze:Zofia&Sasza pisze:VVu pisze:alix76 pisze:VVu, czy Ty się trochę nie zapędzasz? Wypowiadam się jako autorka projektu, a nie jako mod, DT ani osoba związana z kimkolwiek. Jak na razie interpretacja dotyczy rozumienia projektu i jego ewentualnych zastosowań. Do jakichkolwiek rozstrzygnięć jeszcze daleko.
To może dobierzesz sobie różne kolory do wypowiedzi w każdym charakterze? Wtedy będziemy wiedzieć, czy na przykład wycinasz posty jako przedstawicielka fundacji, czy jesteś przeciw rozliczeniom regulaminowym jako dt, czy po prostu tylko bierzesz udział w dyskusji jako mod...
Zostało jasno powiedziane, ze w imieniu Fundacji maja prawo się wypowiadać 4 osoby. Nie ma wśród nich Alix76. Tak że moje uwagi nie były skierowane tylko do niej. Dotyczyły przejrzystości działań OPP. Która jest IMO niezbędna.
Zofia&Sasza - to, co napisałaś, dotyczy czego innego. Odcięcie się władz fundacji od osób, które nie mają się prawa wypowiadać w imieniu fundacji nie zmienia sytuacji alix76 - ja przynajmniej nigdzie nie pisałem, że Ona fundację REPREZENTUJE. Ja piszę o tym, że jest ZWIĄZANA z fundacją - i to wystarcza, by móc mieć wątpliwości co do Jej bezstronności w roli moda, gdy poruszane są sprawy tej fundacji. W tym widzę problem - że alix76 nie radzi sobie z bezstronnością i MOŻE MIEĆ POCZUCIE (lub odruchy) JAKBY BYŁA przedstawicielem fundacji.
alix76 występuje, chcąc nie chcąc w wielu rolach. I niepoważne jest zbywanie naszych wątpliwości Jej wykładnią: "nieprawdą jest to, co uważacie, podejrzewacie - ja teraz występuję w roli X (tu wstawia to, co Jej w danym momencie wygodne)".
O ile decyzje modów są niedyskutowalne, bo mają tez prawo się mylić, to to, czy ktoś występuje w swoich działaniach jako mod, czy jako osoba związana z jakąś organizacją, czy jako użytkownik nielubiący innego użytkownika - to takie wątpliwości chyba mamy prawo podnosić i zgłaszać publicznie.
Beliowen pisze:Zofia&Sasza pisze:Zostało jasno powiedziane, ze w imieniu Fundacji maja prawo się wypowiadać 4 osoby. Nie ma wśród nich Alix76.
I to jakby zamyka temat wypowiadania się alix76 w imieniu fundacjiw dowolnym wątku, wliczając ten
że tak sobie pozwolę zauważyć.
Beliowen pisze:Doczytałam
w poście VVu pojawił się - między innymi - zarzut, że alix76 na forum wypowiada się - między innymi- jako przedstawicielka fundacji
Twoje spostrzeżenie, słusznie prostujące tę kwestię, pozwoliłam sobie podkreślić, żeby nie umknęło.
VVu pisze:Beliowen pisze:Zofia&Sasza pisze:Zostało jasno powiedziane, ze w imieniu Fundacji maja prawo się wypowiadać 4 osoby. Nie ma wśród nich Alix76.
I to jakby zamyka temat wypowiadania się alix76 w imieniu fundacjiw dowolnym wątku, wliczając ten
że tak sobie pozwolę zauważyć.
Jasne. I jak zrobimy konkurs na najlepszą fundację, to zaprosimy alix76 do jury. I nikogo więcej.
A jak zrobimy konkurs na bezstronnego moda, to wygra przez aklamację. Albo wycinanki.
Beliowen pisze:Czyli jeśli zdarzy się, że alix76 będzie jedynym modem akurat obecnym na forum, a wątek dotyczący działalności JoKOTa bądź jakiejś osoby współpracującej z fundacją będzie wymagał interwencji, to alix76 miałaby ignorować zgłoszenia?
Nie wiem, czy realne
a jeśli zareaguje jako moderator, każdą jej decyzję będzie można zakwestionować, jako stronniczą (w dowolną stronę).
Trochę absurdalne chyba.
Mulesia pisze:Nagonka na Alix przeniosła się tutaj?
VVu pisze:Mulesia pisze:Nagonka na Alix przeniosła się tutaj?
Tak - przeniosła ją tutaj Mulesia, wklejając projekt KDP, który autorka torpeduje gdzie indziej.
VVu pisze:Beliowen pisze:Czyli jeśli zdarzy się, że alix76 będzie jedynym modem akurat obecnym na forum, a wątek dotyczący działalności JoKOTa bądź jakiejś osoby współpracującej z fundacją będzie wymagał interwencji, to alix76 miałaby ignorować zgłoszenia?
Nie wiem, czy realne
a jeśli zareaguje jako moderator, każdą jej decyzję będzie można zakwestionować, jako stronniczą (w dowolną stronę).
Trochę absurdalne chyba.
Sama podajesz argumenty i sama je zbijasz.
Dowodzenie absurdalności tez, które samemu się stawia, jest jałowe.
Do alix76 było mnóstwo zastrzeżeń. Wpadasz do wątku, wybierasz sobie coś, na co akurat trafiłaś - nie znając kontekstu - zajmujesz stanowisko.
Bardzo pięknie, ale taka chaotyczna obrona a la Filip z konopi alix76 chyba nie pomoże - tym bardziej, że właśnie przypomina Jej interwencje.
Beliowen pisze:Nie bronię alix76
zastanawiam się po prostu, co dalej.
alix76 pisze:VVu, już kiedyś prosiłam, jeśli masz konkretne dowody na moje naganne działania, stronniczość, lobbowanie itp., to przedstaw je Adminowi i będzie po sprawie. Na razie to jest mnóstwo sugestii, wątpliwości, insynuacji i podejrzeń - a już kiedyś wykazałam, że w określonej sytuacji każde moje działanie byłoby uznane za naganne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości