Petycja o przywrócenie casicy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2023 19:21 Re: Petycja o przywrócenie casicy

jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.

Na warunkowe zawieszenie kary trzeba sobie zasłużyć, trzeba się zmienić, zmienić swoje postępowanie.
U casicy tej zmiany nie widać. Wciąż prezentuje postawę: mnie się należy i już.

A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.

Zupełnie się nie zgadzam. Gdzie widzisz to roszczeniowe zachowanie Katarzynki01? Jest aktywna prawie wyłącznie w wątkach kocich, doradza, organizuje pomoc. Dlaczego nie mialaby tego robić na kocim forum? Chyba po to ono jest.

I tu masz Jolu zupełna rację.
Uważam że wystarczy napisać jestem Za lub Przeciw a nie pisać jakieś dziwne sprawy z przed 5 lat.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto sty 17, 2023 19:26 Re: Petycja o przywrócenie casicy

jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.

Na warunkowe zawieszenie kary trzeba sobie zasłużyć, trzeba się zmienić, zmienić swoje postępowanie.
U casicy tej zmiany nie widać. Wciąż prezentuje postawę: mnie się należy i już.

A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.

Zupełnie się nie zgadzam. Gdzie widzisz to roszczeniowe zachowanie Katarzynki01? Jest aktywna prawie wyłącznie w wątkach kocich, doradza, organizuje pomoc. Dlaczego nie mialaby tego robić na kocim forum? Chyba po to ono jest.

jolabuk5 W punkt :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Wto sty 17, 2023 19:34 Re: Petycja o przywrócenie casicy

indianeczka pisze:
enigma pisze:
maczkowa pisze:enigma- uważasz, ze ktos powinie być przywrócony? wiesz, że chciałby? To załóż wątek- o to nie zaczepno-kpiarskie, tylko rzeczywista sygestia.
Femka, co jest niezrozumiałe w moim poście? Gdzie pisałam o pełnym obrazie sytuacji? Wiem mniej więcej, o jakie zachowania chodziło i to mi wystarcza jako baza do mojego stanowiska, które pokrótce ( hehe ) wyraziłam w pkt 2-7.

absolutnie nie
wg mnie ban dozywotni to ban dozywotni
a nie na 5 lat :roll:

dopisek - co i tak nie ma znaczenia, bo casica przeciez jest na forum i swobodnie pisze :roll:

I ja się cieszę że jest bo pomaga Anna61

a gdyby nie byla na forum to by nie mogla pomoc?
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Wto sty 17, 2023 19:41 Re: Petycja o przywrócenie casicy

dla osob, ktore nie wiedza, za co byl ban casicy:

Witam,
Casica na tym forum pobiła wszystkie rekordy upomnień i czasowych banów, dobrze widziała jakie zachowanie z punktu widzenia Moderacji jest niepożądane, mimo to nic się w Jej postępowaniu nie zmieniło. Nie można pisać, że Moderacja się uparła i usunęła użytkownika na wyrost, ponieważ ten proces trwał dłuższy czas.
Bardzo proszę nie traktować faktu zablokowania dostępu jako określania kogoś jako osoby „gorszej” po prostu z jakiś przyczyn Jej wypowiedzi powodują konflikty, które są szkodliwe dla społeczności internetowych a jednym z zadań Moderatorów forum jest zapobieganie właśnie takim procesom.
Trudo odmówić wiedzy PcimOlki, talentu Bonifacemu a Casicy faktu że pomaga - wszyscy wymienieni pomagają, ale kto wie, może bez marnowania sił na poniżane rozmówców na forum ta pomoc dla kotów będzie bardziej efektywna ? A pozostali nie będą zajmowani jałowymi dyskusjami i też się skupią na kotach? To działa w obie strony.
Możliwość pisania na forum nie jest niezbędna do czynnego pomagania kotom a wiele informacji jest tu dostępnych nawet dla osób niezalogowanych.

Z przykrością muszę odmówić, wbrew pozorom nie jest to miłe gdy trzeba coś komuś blokować, jest to czynność z którą ciężko mi się pogodzić nawet po 16 latach prowadzenia forum.

Wątek zostawiam otwarty, ale ja już się w nim nie odezwę, z mojej strony temat uważam za wyczerpany.

Pozdrawiam,
Rafał

viewtopic.php?f=8&t=185550&hilit=ban+casicy&start=135

o ile mnie pamiec nie myli, to jej ostateczny /jak sie wtedy wydawalo :wink: / ban dostala za obrzydliwy homofobiczny post
ale reki nie dam sobie za to uciac :lol:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 20:07 Re: Petycja o przywrócenie casicy

madrugada pisze:
maczkowa pisze:
madrugada pisze:
Jeśli ktoś notorycznie łamie regulamin jakiejś społeczności, bez honoru wpycha się na siłę, tylnymi drzwiami, mimo wykluczenia i nie jest w stanie wyciągnąć wniosków ani z ostrzeżeń, ani z kilkuletniego zbanowania (vide arogancka odpowiedź casicy na post zuzy na początku wątku), po prostu nie zasługuje na to, by do tej społeczności należeć. Regulaminy nie są po to, żeby je łamać czy obchodzić szerokim łukiem.

wow! no poczułam się, jak nie przymierzając członek jakiejś loży masońskiej, albo arystokratycznego stowarzyszenia :D
Dzisas- to forum internetowe, a nie tajne studenckie stowarzyszenie LAMBDA!

No i również mam zupełnie inne poczucie arogancji :D

maczkowa, z całym szacunkiem, skoro jest regulamin, należy go przestrzegać, niezależnie od tego czy jest to regulamin forum internetowego, kółka gospodyń wiejskich, czy tajnego stowarzyszenia.

każdy regulamin ma slużyć użytkownikom i powinien być stosowany/interpretowany tak, by działać na ich rzecz. To 1.
A 2- piszac o tajnych stowarzyszeniach miałam raczej na myśli patos, w jakim określałaś całą sytuację, a nie regulamin.
a po 3. na czerwonym świetle/ nie na pasach też nie można przechodzić. Sorry, ale na pustej ulicy, w srodku nocy, przy widoczności po 150 m w każdą stronę- chodzę!
i meg oczywiście chodziło o inną wypowiedź zuzy, przecież w tej zacytowanej nie ma nic nt. innych użytkowników, ale to może już meg będzie szukać.
madrugada pisze:A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.

świetne!
Sąsadce, to ja mogę pomóc. Ale osobom, których potrzeby znam z forum, bez tego forum nie pomogę. A już organizacja takiej pomocy- vide pomoc Annie- wsród użytkownikow forum, bez udziału w nim..no, sorry. to przy okazji odpowiedź do kogoś, kto konkretnie o pomoc Annie zapytał.
Ale to jest kwestia pomocy finansowej, rzeczowej. A jest także nieoceniona pomoc w dzieleniu się wiedzą.

Femka, Tobie sie może wydaje, że ja odkryłam fora internetowe i pomoc zwierzętom 4 lata temu. Otóż nie. Doskonale wiem, co się w takich środowiskach działo i 15, i 10 i 5 lat temu i jakie jazdy były między ludźmi. Więc to, co przeczytałam tutaj, a trafiałam w wątku sprzed 16 lat, i to, co usłyszałam dodatkowo, a nie były to informacje od osób zakochanych w casicy, naprawdę wystarczy mi, by- jak napisałam- mieć bazę do ocen.

enigma- wiesz, co? mi do niczego nie jest potrzebne szczegółowe uzasadnienie, bo wiem, o jakie spectrum zachowań chodziło.

Bo powtórzę, jak mantrę- MINĘŁO 5 LAT.
I przepraszam bardzo, ale jeśli ktoś po 5 latach nie jest w stanie się odciąć od negatywnych emocji, których doznał na forum internetowym, to osobiście uwazam, że ma problem z przerabianiem emocji.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto sty 17, 2023 20:26 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma pisze:dla osob, ktore nie wiedza, za co byl ban casicy:

Witam,
Casica na tym forum pobiła wszystkie rekordy upomnień i czasowych banów, dobrze widziała jakie zachowanie z punktu widzenia Moderacji jest niepożądane, mimo to nic się w Jej postępowaniu nie zmieniło. Nie można pisać, że Moderacja się uparła i usunęła użytkownika na wyrost, ponieważ ten proces trwał dłuższy czas.
Bardzo proszę nie traktować faktu zablokowania dostępu jako określania kogoś jako osoby „gorszej” po prostu z jakiś przyczyn Jej wypowiedzi powodują konflikty, które są szkodliwe dla społeczności internetowych a jednym z zadań Moderatorów forum jest zapobieganie właśnie takim procesom.
Trudo odmówić wiedzy PcimOlki, talentu Bonifacemu a Casicy faktu że pomaga - wszyscy wymienieni pomagają, ale kto wie, może bez marnowania sił na poniżane rozmówców na forum ta pomoc dla kotów będzie bardziej efektywna ? A pozostali nie będą zajmowani jałowymi dyskusjami i też się skupią na kotach? To działa w obie strony.
Możliwość pisania na forum nie jest niezbędna do czynnego pomagania kotom a wiele informacji jest tu dostępnych nawet dla osób niezalogowanych.

Z przykrością muszę odmówić, wbrew pozorom nie jest to miłe gdy trzeba coś komuś blokować, jest to czynność z którą ciężko mi się pogodzić nawet po 16 latach prowadzenia forum.

Wątek zostawiam otwarty, ale ja już się w nim nie odezwę, z mojej strony temat uważam za wyczerpany.

Pozdrawiam,
Rafał

viewtopic.php?f=8&t=185550&hilit=ban+casicy&start=135

o ile mnie pamiec nie myli, to jej ostateczny /jak sie wtedy wydawalo :wink: / ban dostala za obrzydliwy homofobiczny post
ale reki nie dam sobie za to uciac :lol:

Niewiedzącym nic to nie wyjaśnia (ale warto poczytać również następne posty). Jest informacja, że Casica miała więcej czasowych banów, oraz, że jej wypowiedzi rodzą konflikty. Do konfliktu potrzeba co najmniej dwojga. Poza tym w tych konfliktach, o ile pamiętam brały udział wciąż te same osoby. Nie wszystko jednak "działa w obie strony" .
Casica homofobką 8O . Przyznam się, że mnie "zastrzeliłaś".

Oczywiście, że ban dożywotni obowiązuje dożywotnio. Istnieje jednak taki twór jak amnestia.

Dziewczyny, skąd u Was tyle negatywnych emocji ???
Casica jest, jaka jest. To barwna postać i nie chciałabym, żeby się zmieniała.
Nie przebywamy w jednym pomieszczeniu, nikt nas nie zmusza do interakcji, nawet patrzeć na siebie nie musimy :mrgreen: . Możemy omijać się wielkim łukiem.

Wreszcie, czy prośba 23 koleżanek z forum nic dla pozostałych nie znaczy?

Enigma, jesteś za czy przeciwko powrotowi Casicy?
Femka, jesteś za czy przeciwko powrotowi Casicy?
Ana, jesteś za czy przeciwko powrotowi Casicy?

Skoro zabieracie głos w dyskusji to proszę o jasny komunikat.

Ta ma być uczciwe i transparentne głosowanie :twisted:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto sty 17, 2023 20:27 Re: Petycja o przywrócenie casicy

dlaczego wzielas ten post do siebie? nie wiem :roll:

ale bardzo mi sie podoba ten tok rozumowania :lol:
jak nie podobaja ci sie czyjes posty /lamiace regulamin/ - wrzuc te osobe w paski
jak taka osoba rozwala watek - po prostu nie reaguj, nie wchodz do takiego watku - a najlepiej zlikwidujcie ten watek!
a tak w ogole to masz problemy :lol:

i nie wiem, o co tak kruszycie kopie - przeciez casica jest na forum, mimo banu :lol:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 20:31 Re: Petycja o przywrócenie casicy

ewkkrem pisze:

Enigma, jesteś za czy przeciwko powrotowi Casicy?
Femka, jesteś za czy przeciwko powrotowi Casicy?
Ana, jesteś za czy przeciwko powrotowi Casicy?

Skoro zabieracie głos w dyskusji to proszę o jasny komunikat.

Ta ma być uczciwe i transparentne głosowanie :twisted:

jestem za przestrzeganiem regulaminu
twoje "wadzenie" lub "nie wadzenie" uwazam za manipulacje
i jeszcze raz napisze - jesli nie zauwazylas - casica jest na forum :roll:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 20:37 Re: Petycja o przywrócenie casicy

A ja bym chciała zobaczyć jakiś "homofobiczny" wpis casicy. Może jednak ktoś wskaże? Bo skoro padają takie oskarżenia, to warto je jakoś udowodnić.
Generalnie popieram ewkkrem i też się zastanawiam, skąd w niektórych tyle negatywnych emocji?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 17, 2023 20:38 Re: Petycja o przywrócenie casicy

ale wiesz, ze wpisy za ktore dostala ostrzezenia/bany czasowe/ban niby-dozywotni zostaly usuniete?
moze popros Irafala? :lol:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 20:40 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma pisze:dlaczego wzielas ten post do siebie? nie wiem :roll:

jak nie podobaja ci sie czyjes posty /lamiace regulamin/ - wrzuc te osobe w paski
jak taka osoba rozwala watek - po prostu nie reaguj, nie wchodz do takiego watku - a najlepiej zlikwidujcie ten watek!

i nie wiem, o co tak kruszycie kopie - przeciez casica jest na forum, mimo banu :lol:

Ależ nie wziełam "do siebie". Tylko odpowiedziałam.
Wiem, że nie zawsze da się zignorować niewygodną/nielubianą forumowiczkę. Że czasami "wnerwia" na maksa ale my też często "wnerwiamy" innych.
Jaki mam problem? :20147

O ostatnim ... już w tym wątku było.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Wto sty 17, 2023 20:40 Re: Petycja o przywrócenie casicy

jolabuk5 pisze:A ja bym chciała zobaczyć jakiś "homofobiczny" wpis casicy. Może jednak ktoś wskaże? Bo skoro padają takie oskarżenia, to warto je jakoś udowodnić.
Generalnie popieram ewkkrem i też się zastanawiam, skąd w niektórych tyle negatywnych emocji?

O to samo chciałam poprosić... O wskazanie homofobicznego wpisu casicy.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto sty 17, 2023 20:41 Re: Petycja o przywrócenie casicy

przeciez zostaly usuniete przed moderatorow :201436
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 20:45 Re: Petycja o przywrócenie casicy

ewkkrem pisze:
enigma pisze:dlaczego wzielas ten post do siebie? nie wiem :roll:

Ależ nie wziełam "do siebie". Tylko odpowiedziałam.
Wiem, że nie zawsze da się zignorować niewygodną/nielubianą forumowiczkę. Że czasami "wnerwia" na maksa ale my też często "wnerwiamy" innych.
Jaki mam problem? :20147

O ostatnim ... już w tym wątku było.

nie wiem, ile razy mozna powtarzac - nie chodzi o "wnerwianie" czy "bycie niewygodna" /cokolwiek by to mialo oznaczac/
chodzi o lamanie regulaminu, wielokrotne, swiadome
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 20:46 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma pisze:... jestem za przestrzeganiem regulaminu
twoje "wadzenie" lub "nie wadzenie" uwazam za manipulacje
i jeszcze raz napisze - jesli nie zauwazylas - casica jest na forum :roll:

Ok. Poprawię. Nie przyszłoby mi do głowy, że "manipuluję" :(

Forumowicze, którzy są za powrotem Casicy na forum :D :

01 - GosiaGosia (2013);
02 - Lifter (2013);
03 - meg11 (2011);
04 - ewkkrem (2017);
05 - mziel52 (2007);
06 - MaryLux (2006);
07 - mir.ka (2012);
08 - Kazia (2002);
09 - jolabuk (2005);
10 - MAU (2012);
11 - jozefina1970 (2010);
12 - czitka (2005);
13 - Jarka (2008);
14 - Maczkowa (2018);
15 - Indianeczka (2010);
16 - izka (2010);
17 - Annaa (2009);
18 - Nul (2016);
19 - Brifanka (2009);
20 - Blue (2002);
21 - anka1515 (2011);
22 - FuterNiemyty (2018);
23 - violet (2013).

Forumowicze, którzy są przeciwni powrotowi Casicy na forum:D :

01 - Zuza (2002);
02 - madrugada (2009).

Stan na dzień 17 01 2023:
23 : 2
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

[poprzednia][następna]