Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 04, 2012 14:43 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Odnośnie, ja kiedyś zgłaszałam administratorowi brak obiektywizmu moderatorów i co?

I moderator zawsze ma rację, to się obraziłam i poszłam sobie.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro kwi 04, 2012 14:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

zawsze należy sobie zadać pytanie na ile obiektywna jest ocena nieobiektywnego moderowania :wink:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro kwi 04, 2012 14:50 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

(przepraszam, zapomniałam, że nie można cytować tak)

Tudzież stąd moje teraźniejsze zgłoszenie na w/w funkcję :lol:

najszczesliwsza

Post » Śro kwi 04, 2012 15:10 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Myślę, że tu, w tym wątku zmierzamy chyba do jasnego określenia, co liczy się na forum przede wszystkim: tzw. święty spokój, nieważne za jaką cenę czy jednak jakieś jeszcze inne zasady.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro kwi 04, 2012 15:20 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

lrafal pisze:zawsze należy sobie zadać pytanie na ile obiektywna jest ocena nieobiektywnego moderowania :wink:

W ten sposób można pytać w nieskończoność. I w każdym przypadku, niekoniecznie dotyczącym moderacji.

Ale skoro wiele osób jest z czegoś niezadowolonych, to warto przyjrzeć się temu dokładniej.

Chyba, że liczy się tylko liczba (użytkowników/wejść) a nie jakość. I święty spokój, który nastanie, gdy użytkownicy wzajemnie się powygryzają. I dla świętego spokoju lepiej nie wnikać, w imię czego.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Śro kwi 04, 2012 15:32 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Uważam że alix76 to dobry, sprawnie działający Mod.
Szybko reaguje na zgłoszenia i jest pomocna w porządkowaniu forum.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Śro kwi 04, 2012 15:34 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

jaaana pisze:
lrafal pisze:zawsze należy sobie zadać pytanie na ile obiektywna jest ocena nieobiektywnego moderowania :wink:

W ten sposób można pytać w nieskończoność. I w każdym przypadku, niekoniecznie dotyczącym moderacji.

Ale skoro wiele osób jest z czegoś niezadowolonych, to warto przyjrzeć się temu dokładniej.

Chyba, że liczy się tylko liczba (użytkowników/wejść) a nie jakość. I święty spokój, który nastanie, gdy użytkownicy wzajemnie się powygryzają. I dla świętego spokoju lepiej nie wnikać, w imię czego.

Zgadzam się.
Z resztą też się zgadzam.

najszczesliwsza

Post » Śro kwi 04, 2012 15:46 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Co to znaczy wielu użytkowników?
W dyskusji aż tak dużo osób nie bierze udziału. Życie na forum toczy się swoim trybem, wątki żyją swoim życiem.

A co do dyskusji to pragnę tylko zauważyć, że pada w niej wiele argumentów niczym nie podpartych. Ot tak, ktoś coś napisze o Alix76, a później informacja jest powielana.
Ktoś coś napisze o innym forum i powielamy.

Słowo przeciwko słowu?
Ja pisałam, że "obrabiania ......" nie widziałam, ktoś pisze że widział - czyli i moje stwierdzenia i stwierdzenia kogoś innego są raczej gołosłowne.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Śro kwi 04, 2012 15:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

dalia pisze:swoim sposobem moderacji co najmniej dwukrotnie sprowokowała konflikt - w tym ostatnio w wątku Casicy, w mojej opinii mając pełną świadomość że jejj interwencja jest zarzewiem konfliktu i jak się skończy.
jeśli moderator wzbudza konflikty to nie jest dobrze

Tiaaa ... bo sama zainteresowana konfliktów nie prowokowała. Nigdy.
Ech :roll:

skaskaNH pisze:Przyłączam się do zdania MariiD.
W moim odczuciu sam fakt interwencji moderatorskiej w watku Casicy na słowo "wątpliwa" oraz następujace po tym wycinanie wypowiedzi użytkowników (które nie były już ani obraźliwe, ani chamskie, ani wulgarne) było ewidentnym szukaniem pretekstu i podsycaniem konfliktu.. Ot, działanie wg zasady: "dajcie mi cżłowieka, a paragraf na niego się znajdzie".
Do tej pory nie angażowałam się w forumowe awantury, jednakże wątek Casicy czytałam i chętnie w nim przebywałam. To, co się w nim stało, nie miało wg mnie żadnego logicznego usprawiedliwienia.
I to jest wg mnie dowód na brak obiektywizmu moderatorskiego - dlatego podpisuję się pod wypowiedziami osób, które mają podobne do mnie odczucia.

Ty naprawdę nie rozumiesz, czy tylko się tak droczysz? :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro kwi 04, 2012 16:01 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:Co to znaczy wielu użytkowników?
W dyskusji aż tak dużo osób nie bierze udziału. Życie na forum toczy się swoim trybem, wątki żyją swoim życiem.

A co do dyskusji to pragnę tylko zauważyć, że pada w niej wiele argumentów niczym nie podpartych. Ot tak, ktoś coś napisze o Alix76, a później informacja jest powielana.
Ktoś coś napisze o innym forum i powielamy.

Słowo przeciwko słowu?
Ja pisałam, że "obrabiania ......" nie widziałam, ktoś pisze że widział - czyli i moje stwierdzenia i stwierdzenia kogoś innego są raczej gołosłowne.

Wstawiłam screena, z którego dość jasno wynika, że użytkownicy tamtego forum widzą dobrą rozrywkę w wywoływaniu tutaj awantur. Kilka kolejnych wątków mojego Teo zastało po takich właśnie sprowokowanych awanturach zamkniętych. Pozostały posty awanturników (Aleksandra59, Amika6), na które nie mogłam już odpowiedzieć. Posty wybitnie dla mnie niepochlebne. Jak również wpis moderatorski sugerujący - fakt, że w zawoalowany sposób - że "mam coś za uszami"... Zasugerowano mi, że jak chcę mogę założyć Teo wątek na Kociarni (gdzie zagląda o wiele mniej osób), podczas gdy wątek tymczasów macierzystej fundacji moda kwitnie w najlepsze na Kotach.
Przykro mi, ale trudno w takiej sytuacji nie odczuwać dyskomfortu. :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 04, 2012 16:05 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Wysłałam do lrafala mój wniosek. Treść główną tutaj pomijam (niektóre osoby ją znają). Wstawiam końcowe uzasadnienie:
(...)
Ze względu na wielokrotne, uzurpatorskie działania jako moderatora:
1. nieobiektywne i niesłuszne moderowanie wątków wedle swojego luźnego uznania przez Alix76
2. wielokrotne karanie jednej osoby za jedno przewinienie, przy czym fakt zaistnienia tegoż przewinienia oraz odpowiedzialność za nie ustalała wg własnych, subiektywnych zasad Alix76
3. nieobiektywne i niesłuszne wycinanie postów wg własnego, subiektywnego uznania Alix76
4. zamykanie wątków z powodów powziętych własnego, subiektywnego uznania Alix76
5. brak rzetelności w działaniach moderatora, kierowanie się swoim subiektywnym uznaniem i oceną sytuacji, a w konsekwencji utrata zaufania jako moda u wielu Użytkowników

wnioskuję o odebranie lub ograniczenie uprawnień moderatorskich dla Alix76.

Nie odnoszę się do innych aspektów istniejących w tej sprawie, acz związanych ze szkodliwą działalnością Alix76, o których wspominano w tym viewtopic.php?f=5&t=139730&start=45 temacie, a których nie można bezpośrednio udowodnić (np. obmawianie innych Użytkowników). Wielokrotnie Alix76 okazała się być osobą, która jest nieobiektywna, nierzetelna, bez tzw. „klasy” jako moderator. Utrata zaufania wielu Użytkowników potwierdza się również w tym, że niektóre osoby mając konkretną wiedzę na temat niewłaściwych działań i zachowań Alix76 nie potwierdzi tego oficjalnie, bo boi się zbanowania przez Alix76. Taka sytuacja jest kuriozalna i groźna. Alix76 straciła zaufanie i szacunek jako mod wśród wielu Użytkowników miau.pl i tym samym nie powinna pełnić swojej dotychczasowej funkcji. Ze względu na powyższe – mój wniosek jest zasadny.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro kwi 04, 2012 16:12 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza, wstawiony przez Ciebie screen obejmuje wypowiedzi dwóch użytkowników.
Czy to oznacza, że Alix76 za nie odpowiada - bo przecież w tym wątku zarzuty są do niej kierowane.

A co do moderacji wątku Teo, to wcześniejsze cięcia też tam były - zniknęły np. Twoje "żądania" wpłaty za udzielenie informacji o Teo. Nie wiem więc, czy można twierdzić, że cięcia były tylko "przeciwko" Tobie.
Nie mam zamiaru tego oceniać. Mogę tylko napisać, że każda ocena moda jest i będzie subiektywna - jeżeli działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami to jest dobrym modem, jeżeli odwrotnie to jest zły.
* Semper eadem *

ksb

Post » Śro kwi 04, 2012 16:16 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ana pisze:Uważam że alix76 to dobry, sprawnie działający Mod.
Szybko reaguje na zgłoszenia i jest pomocna w porządkowaniu forum.

Dokładnie tak :ok:

ksb pisze:Mogę tylko napisać, że każda ocena moda jest i będzie subiektywna - jeżeli działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami to jest dobrym modem, jeżeli odwrotnie to jest zły.

Otóż to. Punkt widzenia ... i tak dalej.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro kwi 04, 2012 16:21 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:Zofia&Sasza, wstawiony przez Ciebie screen obejmuje wypowiedzi dwóch użytkowników.
Czy to oznacza, że Alix76 za nie odpowiada - bo przecież w tym wątku zarzuty są do niej kierowane.

A co do moderacji wątku Teo, to wcześniejsze cięcia też tam były - zniknęły np. Twoje "żądania" wpłaty za udzielenie informacji o Teo. Nie wiem więc, czy można twierdzić, że cięcia były tylko "przeciwko" Tobie.
Nie mam zamiaru tego oceniać. Mogę tylko napisać, że każda ocena moda jest i będzie subiektywna - jeżeli działa zgodnie z naszymi oczekiwaniami to jest dobrym modem, jeżeli odwrotnie to jest zły.

Tak, tylko że mniej więcej w tym samym czasie na kilku innych wątkach (Paktu Czarownic, persa [*] u Villemo) przepychanki zostały wycięte, a wątki pozostały otwarte. Dodam, że awantury na moich wątkach były prowokowane w godzinach, gdy nie mam dostępu do netu i siłą rzeczy nie brałam w nich udziału. W ten sposób można strollować dowolny wątek na miau.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 04, 2012 16:23 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Marcelibu pisze: Wysłałam do lrafala mój wniosek. Treść główną tutaj pomijam (niektóre osoby ją znają).

Niektóre? Znowu tajne przez poufne?
Powinnaś się zdecydować - albo zgodnie z regulaminem całość wysyłasz jako pw (bo jest to ocena pracy moderatora), albo jeżeli zależy Ci na upublicznieniu całość wstawiasz tu.

Marcelibu pisze: Taka sytuacja jest kuriozalna i groźna. Alix76 straciła zaufanie i szacunek jako mod wśród wielu Użytkowników miau.pl i tym samym nie powinna pełnić swojej dotychczasowej funkcji. Ze względu na powyższe – mój wniosek jest zasadny.

Jeszcze raz zapytam - co oznacza wielu użytkowników?
Większość użytkowników spokojnie udziela się na forum i nie widzi kuriozalnej i groźnej sytuacji.
* Semper eadem *

ksb

[poprzednia][następna]