Osobne forum 'adopcyjne'

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 26, 2004 18:45

A ja się nie znam więc jeśli to będzie nietrafiona propozycja to sorry, ale może (jeśli jest za dużo tematów na Kotach) wywalać te wątki, w których kot znalazł dom?
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon lip 26, 2004 18:48

Katy pisze:może (jeśli jest za dużo tematów na Kotach) wywalać te wątki, w których kot znalazł dom?

Te wątki stają się zwykle zwykłymi dyskusyjnymi wątkami, przekształcają się w "sprawozdawcze" albo spadają, nie ma więc chyba potrzeby ich usuwać.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon lip 26, 2004 18:55

ale te watki sie na tym koncza. Kot znalazl dom i po temacie :wink: , inna sprawa jak pierwsza strona forum sklada sie z samych ogloszen z czego wiekszosc nie zawiera informacji innych niz hop i siup, to nie zwieksza skutecznosci takiego ogloszenia a wrecz przeciwnie.

Wiekszosc z Was ma swoje strony www, wystarczy umiescic gdzies na dole strony ramke z losowym ogloszeniem - takie dzialanie faktycznie cos da.

dla zainteresowanych:
http://miau.pl/adopcje/losowe.php
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon lip 26, 2004 18:58

Oki, ja chciałam dobrze :wink:
Ale rozumiem, myślałam, że też jest po prostu za dużo już wątków :wink:
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon lip 26, 2004 19:09

Jest za dużo tematów, które tylko teoretycznie maja służyć szukaniu domów dla kotów. Praktycznie ogłoszenia czytane są czytane przez, forumowiczów którzy dla dobra sprawy podbijają je na początek listy kosztem czytelności samego ogłoszenia.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw lip 29, 2004 14:55

Czy mogę coś dodać z punktu widzenia "poszukiwacza domów dla kotów"?
Dziękuję :wink:

Usuwanie/zamykanie wątków, w których forumowicze szukają domów dla kotów bardzo utrudnia znalezienie im domów mimo strony adopcyjnej.
A to dlatego, że na stronie adopcyjnej informacji jest mało, dane (np. nazwisko) trudno połączyć z konkretną osobą na forum i w rezultacie nie wiem "kto co ma" :(

Szukam domów dla kotów przez swoją stronę www. Często osoby, które do mnie dzwonią, chcą kota, ale jakiegoś innego. Z forum (do tej pory) dzięki poszczególnym wątkom pamiętałam, że, np., u Lidki są rudaski, Beata ma czarną Haneczkę, a na Śląsku szuka domu Tycia od Ryśki i innych 30 kotków. Wiedziałam, którego kota mogę zaproponować, wiedziałam, gdzie są zdjęcia i do kogo dzwonić, gdyby chętny się decydował.
Obecnie, gdy ktoś mnie zapyta o "czarnego kocurka do 4 mies. w Wielkopolsce" będę mogła co najwyżej poszukać na adopcyjnej i podać pasujące ogłoszenie. Ani więcej pomocy nie udzielę (np. w kwestii transportu), ani nie mam pewności, że nie podałam kontaktu do jakiegoś rozmnażacza domowych kotów... A takiej Ryśce kotów nie ubędzie...

Osoby odpowiadające za funkcjonalność Forum - przemyślcie to proszę. Strona adopcyjna jest super, ale nie w każdym przypadku wystarczająca.

Myślę, że Podforum Adopcyjne jest dobrym pomysłem.
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Czw lip 29, 2004 15:02

Uhm, dziekuje za slowa wyjasnienia - to tak w zw. z poprzednim watkiem :?

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

[poprzednia]