upierdliwy problem - dokladnie opisalam

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2004 7:55 upierdliwy problem - dokladnie opisalam

musze cos napisac, bo chyba jak cos napisze to moj login pojawia sie w
"uczestnicy forum"

w innym przypadku nie wiem jak dostac sie do swoich watkow.

Opisze problem:
wczoraj-przedwczoraj napsialam post, jestem ciekawa co ktos odpowiedzial ale ten post zjechal juz daleko na dol.
Moge go godzinami szukac przegladajac tytuly i wchodzac na nastepne strony.
Najprosciej wejsc do strony o sobie gdzie jest odnosnik z moimi postami.
Ale jak???
Jak klikne na profil to sie pojawia formularz - nie chce nic zmieniac bo nic sie nie zmienilo w moich danych - chce znalezc swoje stare posty!!!!

Lista urzytkownikow jest tak dluga ze nie sposob znalezc siebie - ustawilam sortuj wedlug imion i co z tego! Jest 58 stron. Wyswietla sie w ten sposob
1,2,3 .... 56, 57, 58
A ja jestem na M czyli pewnie gdzies 30. Musialabym klikac 56 potem pojawi sie 55 itd.

Niech wasz programista jakos to rozwiaze. To jest naprawde wazne.
Tak zrobic zeby klikajac na profil bylo od razu wszystko o mnie.
Znajduje sobie swoje posty i dopisuje cos jak chce zeby wskoczyly na gore lub mam cos nowego do powiedzenia.

Mal-gosia

Od: Sob sty 17, 2004 23:32

Post » Wto kwi 20, 2004 8:00

Mal-gosiu, jak piszesz post to na samym dole masz kilka ikonek. Między innymi "Profil" "GG" i coś tam jeszcze - to jest zależne od tego co wpisywałaś. Ale "Profil" ma każdy. Kliknij w to - pojawi Ci się Twój profil. Tam masz napisane "Pokaż wszystkie posty Mal-gosia". Napisałaś ich tylko 47, to nie jest dużo, powinnaś więc bez problemu znaleźć interesujący Cię wątek.
Drugi sposób to zastosowanie "Szukaj" Tam wpisujesz swój nick, zaznaczasz opcję żeby pokazał wyniki wg tematów i Ci znajduje.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto kwi 20, 2004 8:00 upierdliwy problem

Mylilam sie, nawet gdy cos napisalam moj login nie pojawil sie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak\

Zrobcie cos z tym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potrzebuje pilnie wejsc do swoich postow bo tam jest wazna wiadomosc.
Nie wiem co mam zrobic!!!!!!!!!!!!!!!
:evil:

Sprawdzilam profil - jest tylko formularz do zmiany danych.

Niech programista cos koniecznie z tym zrobi - zeby po kliknieciu na moj profil pojawiala sie strona z informacja o mnie i moimi postami i ew. wybor czy chce zmienic moje dane i wtedy wejscie do formularza.

Mal-gosia

Od: Sob sty 17, 2004 23:32

Post » Wto kwi 20, 2004 8:04

No ale gdzie Ty wchodzisz w ten profil? Na górze strony czy w ikonkę spod Twojego postu?
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto kwi 20, 2004 8:10

Mał-gosiu....
Po pierwsze: na stronie głownej forum, w prawym rogu tuż nad wykazem dostępnych forów jest link "Pokaż moje posty"
Po drugie: jeśli piszesz w jakimś temacie, to możesz na dole zaznaczyć kwadrat "Powiadom mnie gdy ktoś odpowie" - wtedy dostaniesz wiadomosc @ z linkiem kiedy ktoś odpowie w tym temacie
Po trzecie: tak jak pisze Katy - kliknij guzik w "profil", ktory pojawia sie przy kazdej Twojej wiadomości
Po czwarte: "użytkownicy przeglądający to forum" serwer uaktualnia co 5 minut i może zdarzyć się tak, że jesteś a pokazuje, że nie przeglądasz forum. Nie ma to jednak na nic wpływu, bo widać Cie zalogowaną na stronie głównej.

To chyba wszystko...
Ostatnio edytowano Wto kwi 20, 2004 8:12 przez Macda, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Wto kwi 20, 2004 8:12 Re: upierdliwy problem

Mal-gosia pisze:Niech programista cos koniecznie z tym zrobi - zeby po kliknieciu na moj profil pojawiala sie strona z informacja o mnie i moimi postami i ew. wybor czy chce zmienic moje dane i wtedy wejscie do formularza.

Coś takiego juz jest - właśnie po kliknięciu w przycisk "profil", który pojawia się przy każdej napisanej przez Ciebie wiadomości...
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Wto kwi 20, 2004 14:28

Sadze, ze slowo Niech jest tu zupelnie nie nie miejscu :x . Oprocz tego, ze nie umiesz tego zrobic, bo do tego nie trzeba programisty tylko wystarczy dokladnie poczytac odpowiedzi, ktore napisali Ci forumowicze i zastosowac sie do ich wskazowek. To naprawde prosta sprawa.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Śro kwi 21, 2004 14:30

Macda pisze:Mał-gosiu....
Po pierwsze: na stronie głownej forum, w prawym rogu tuż nad wykazem dostępnych forów jest link "Pokaż moje posty"
Po drugie: jeśli piszesz w jakimś temacie, to możesz na dole zaznaczyć kwadrat "Powiadom mnie gdy ktoś odpowie" - wtedy dostaniesz wiadomosc @ z linkiem kiedy ktoś odpowie w tym temacie
Po trzecie: tak jak pisze Katy - kliknij guzik w "profil", ktory pojawia sie przy kazdej Twojej wiadomości
Po czwarte: "użytkownicy przeglądający to forum" serwer uaktualnia co 5 minut i może zdarzyć się tak, że jesteś a pokazuje, że nie przeglądasz forum. Nie ma to jednak na nic wpływu, bo widać Cie zalogowaną na stronie głównej.

To chyba wszystko...

niezupełnie :lol:
bo po piąte, być może masz w profilu zaznaczone "ukryj moją obecność na forum" i dlatego Twój nick sie nie pojawia wśród obecnych użytkowników

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Śro kwi 21, 2004 22:17

Ja najpierw, jako dziki kot, przetestowałam z grubsza zasadę działania forum, a potem, juz po zalogowaniu, reszte. Trzeba poprzyciskać, co się da i zobaczyć co z tego wyjdzie. Trening czyni mistrza :D
Nie można mieć pretensji do kogoś za to, że się nie umie czegoś zobić :?
Za vetem veto - liberum veto :evil:
Porozumiewanie sie jest warunkiem przetrwania.

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy