Maszulka w nowym domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 28, 2009 10:05 Maszulka w nowym domku

Witam wszystkich przyjaciół Maszki :)

Kiciulka już się u nas zadomowiła więc jesteśmy bardzo szczęśliwi. Postaram się codziennie pisać co u słychać u maluszka, ponieważ jak narazie nie pracuję więc mam sporo czasu. Jak już pewnie wszyscy zauważyli jeszcze nie do końca sprawnie poruszam się po forum, ale codziennie uczę się czegoś nowego. Przy Maszy ciężko coś napisać bo ciągle chodzi mi po klawiaturze. Jest bardzo ciekawska i wszędzie próbuje się wcisnąć. Od wczoraj wszystkie posiłki jemy z talerzem nad głową ;) Poza tym już zaczęła normalnie jeść, bo wczoraj jeszcze nie za bardzo chciała, a dziś wsuwa aż jej się uszka trzęsą. Chciałam wstawić zdjęcie niestety chyba mi się nie uda ponieważ od godziny nie chce się załadować a już jest po kompresji :(
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Śro wrz 09, 2009 12:04 przez Karolina85, łącznie edytowano 2 razy
Karo

Karolina85

Od: Pon lip 27, 2009 14:57

Post » Wto lip 28, 2009 10:23

Nowy wątek Maszki. Znalazłam.
Karolina jeszcze raz serdeczne dzięki za domek dla koteczki.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lip 28, 2009 10:32

Karolino :1luvu:

jak fajnie, że Maszeńka ma juz swój wątek (hihi tak wiem, ja Omiśkowi jeszcze nie załozyłam - kajam się :oops: )

Wielkie dzięki za domek dla kotulki :D
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Wto lip 28, 2009 10:36

Karolinko, raz jeszcze Ci dziekuje za wspanialy domek dla Maszenki i zycze Wam wspanialych wspolnych przygod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lip 28, 2009 10:44

Maszeńka podczas snu oczywiście przy komputerze:)

Obrazek
Karo

Karolina85

Post » Wto lip 28, 2009 11:40

Jestem... :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lip 28, 2009 11:54

ja tez sie przywitam przed praca, co do drapaka to ja obwiesilam swoj zabawkami nie mam co prawda kociakow ale poskutkowalo :D

Obrazek

Maszenko :love:

muac

Od: Pt gru 12, 2008 19:53

Post » Wto lip 28, 2009 12:35

A tutaj leży w książkach ;)

Obrazek

Obrazek
Karo

Karolina85

Post » Wto lip 28, 2009 12:39

Maszeńka zdobywa wiedzę z książek.
Z fotek widać, że Maszka ma się dobrze. Nie jest wystraszona. Jest poprostu u siebie.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lip 28, 2009 12:52

Obrazek

jaka ona jest śliczna i jak nogę białą prezentuje :lol:

królewne kocią macie!!!!!
"Chciałem zreperować świat, a oto widzę, że sam jestem jednym z tych cholernych drani I świń..."
Obrazek

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Wto lip 28, 2009 13:13

Nah pisze:Obrazek

jaka ona jest śliczna i jak nogę białą prezentuje :lol:

królewne kocią macie!!!!!

Naprawde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lip 28, 2009 14:56

Dzieńdoberek w nowym maszeńkowym wąteczku!! :D

Karolinko, piękne zdjęcia Ci się udało nam przesłać. Jak się ma taki model.. :love: Mała jest przecudna. Mam słabość do burych kotów. Są takie.. welwetowe... Kiedyś najmniej mi się podobały, a zgadnijcie jakiego koloru był pierwszy mój kot? :wink: Kiedy po jej śmierci jechałam po następnego, wiedziałam, że niezależnie od propozycji - wybiorę burego.. :D

Muac - Małgosiu (dobrze pamiętam? :oops: ) - cudowny pomysł z tymi zabaweczkami na drapakach. Ja mam taki sam sposób jak Zabers. Pokazuję, ale jak to z dziećmi bywa - nie zawsze są posłuszne :evil:

Dziewczynki, dzięki za przemiłe słowa pod moim adresem :oops: :D Słowa te ozdwzajemniam i nie jest to absolutnie tylko kwestia grzeczności :D

Na Forum jeszcze jest baaaardzo dużo Aś i Ag. Na początku poznawałam same Joanny i Agnieszki. Bez innych opcji przez kilka tygodni.. :wink: Już miałam wrażenie, że nie mam wyjścia i muszę dojść do podobnego wniosku jak pewien turysta z anegdoty: wszedł w Paryżu do trzech knajp i wszędzie były rude kelnerki. Wydał wyrok: w Paryzu wszystkie kelnerki są rude! Mój matematyk podawał jego słowa co lekcja w liceum (!!!!!) jako przykład na rachunek prawdopodobieństwa :roll:

Dopiero od tygodnia zaczęłam doceniać możliwość bezkarnego wystawienia stóp poza obręb kołdry.. :evil: Niestety, okazało się, że mam dwa polujące koty :evil: Najmłodsze ze wsztstkich są takimi gadami. Ostatnio też dowiedziałam się co to nieprzespane noce i kot na zasłonce pod sufitem 8O Generalnie, po kilkunastu latach obcowania z kotami we własnym domu, odkrywam dopiero teraz rzeczy podstawowe z wiedzy o kotach.. Że o tłuczeniu szkła podczas gonitw i wywalaniu doniczek z parapetów nie wspomnę.. :roll:

Karolinko, ale może Tobie trafił się grzeczny kotek, nie martw się :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lip 28, 2009 17:06

I ja wreszcie dotarłam-melduję się na watku Maszeńki-i baaardzo dziekuję Ci Karo i Twojemu Czarkowi-tu piszemy-TŻ-owi(towarzyszowi życia)!
Oby kolejne dni dały Wam coraz więcej radości i miłości-zasłużyliście na to oboje i Maszka tez!
Mnie dzisiaj nie będzie-wracam jutro rano-ale myslami bede z Wami!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lip 28, 2009 17:21

No, Kropka-Mamcia zagościła :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto lip 28, 2009 17:49

witamy Maszeńke i jej opiekunke :lol:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45