Od nienawiści do "miłości" - potrzebujemy pomocy :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 05, 2009 13:15 Od nienawiści do "miłości" - potrzebujemy pomocy :(

Tak poczytałam niektóre wątki tutaj i pomyślałam że i ja założę wątek moim kociastym :lol: A co mi tam,jest się chyba czym chwalić :D A czasem nawet i psiaka wrzucę ;)
No to jedziemy ;)
Zacznę od psa bo on to pierwszy do nas trafił ;) więc tak.
Mały ma lat 9 (albo 8-kto to tam go wie :mrgreen: )To psiak mojej mamy właściwie,swego czasu z racji małych nieporozumień nie rozmawiałyśmy ze sobą,ona musiała wyjechać za granicę,ja nie miałam możliwości wzięcia zwierząt do domu (właścicielka się nie zgadzała)no i nie wiedziałam nawet że mama chce psy oddać.No więc tym sposobem niestety maluszek trafił fo Gliwickiego schroniska.Jak tylko zmieniliśmy mieszkanie,pojechaliśmy do schronu po Małego.Tam dowiedzieliśmy się iż został adoptowany...Po jakiś miesiącu może dwóch nagle mamy telefon ze schroniska-czy Pani nadal chce zabrać tego waszego pieska?A ja oczywiście odrazu bez zastanawiania się powiedziałam że już jadę.Na miejscu okazało się że idiota który go adoptował wyrzucił psa na ulicę,biedoczek błąkał się dość długo :cry: No ale na szczęście trafił do nas :) Mimo swojego wieku straszny z niego wariacik :) Jest wspaniałym psiakiem,mimo że niezbyt lubi psy które widzi na spacerkach i ma odchyły że atakuje koty ( temperujemy to więc żyją w ogólnej zgodzie ;) )
A zatem oto i nasz Maluszek :)

Obrazek

Obrazek

Potem 21września zarejestrowałam się tu na forum zgłaszając chęć adopcji kota...zauroczyła nas Plameczka z Katowickiego schroniska :) No i 23września w środę przyjechała do nas najpiękniejsza z kotek jakie widziałam ;) zjawiskowa PLAMKA :) No i tu należą się podziękowania dla:
Amanda_Onet za przywiezienie nam Plameczki do Gliwic :1luvu: i ogólnie za wszelkie rady dla początkujących :)
Mała1,Boena Wszystkim dziewczynom z Katowic bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie rady,wszelkie pomoce i wogóle,gdyby nie wy,wiele rzeczy by się nie wydarzyło :1luvu:
Plamka-roczna koteńka to kocia arystokratka :ryk: Miałam nadzieję że przyjedzie do nas taka miziasta ślicznotka,i jakież było moje zdziwienie kiedy po jakimś czasie Plamka zrobiła się całkiem przeciwna...Arystokratka nie da się tak łatwo popieścić,a żeby już zamruczała to nie wiem co się musi stać :lol: chyba salto potrójne musiałabym walnąć :ryk: :ryk: Może wtedy by się udało :lol: Ale jest w tej swojej arystokracji tak wspaniała i kochana że za nic w świecie nie zamienilibyśmy jej nawet na największego miziaka na świecie ;) A oto i ta nasza wspaniała arystokratka ;)

Obrazek

Obrazek

Na samym początku października bodajże 2 o 1w nocy przyjechał do nas LEON-5miesięczny kocurek :)
I tutaj należą się podziękowania dla:
Lucky13 za Leosia,i za szybką decyzję o wysłaniu do mnie Leonka i tymczaski w środku nocy :D :1luvu:
Jak i dla Maksiorek z dogomanii która przywiozła do mnie razem z trzema psami w bagażniku trzy koty :1luvu: (Leona,Sarę i jej siostrę ;) )
Pierwsza noc musiała być oddzielana,Plamka z Leonem okropnie się nie lubili...Oboje syczeli na siebie nawzajem...Leonek to miziak cudny jest :) Uwielbia pieszczoty,przychodzi czasem,kładzie się na kolanach,wywala brzuchol i patrzy tymi oczkami mówiącymi "No miziaj mnie no :!: :lol: " Cały czas gdzieś biega,za czymś gania,czymś się bawi :D taki z niego wariacik nasz kochany ;) Mówimy czasem z mężem na niego kocia pokraka :mrgreen: Nie potrafi z podłogi wskoczyć na niską szafkę-tzn.daje radę,ale częściej nie wyceluje i spada na ziemię,specjalnie dla niego podstawiam do tej szafki krzesło bo na niej mają jedzenie :D tak więc Leoś musi mieć osobiste krzesełko do karmienia :D
Tak więc: Leonek w całej swej okazałości ;)

Obrazek

Obrazek

To pierwsze chwile poznawania się Plamki i Leona-tytułowa nienawiść ;)
Plameczka wściekła co tośmy jej do domu sprowadzili :ryk:

Obrazek

Jaakiś dość dłuższy czas później :D

Obrazek

Obrazek

Razem z Leonkiem,tego samego wieczora przyjechała do nas na dt SARA :) Wspaniała koteczka ze Strzelc Opolskich :) Na każdy dotyk człowieka odpowiadała wspaniałym mruczandem :1luvu: Oto i Sara:

Obrazek

Oczywiście Sarunia już we wspaniałym domku stałym :1luvu:
Po odjeździe Sary i rozmowie z mężem stwierdziliśmy że oboje chcemy pomagać takim biedactwom które potrzebują dt.No i zapadła decyzja że będziemy domkiem tymczasowym dla jednego kotka :) Jakoś się tak złożyło że trochę to trwało,ale przedwczoraj wieczorem z Bytomia trafiła do nas 1.5 roczna FIONA :)
Jest przepiękną koteczką :) Jest ogromna...Przynajmniej moim zdaniem :ryk: Koteczka to podobno mix dachowca i kota orientalnego-więcej dowiem się jak pójdę z nią do swojego weterynarza :) Fiona szuka pilnie domku stałego (miała zostać u nas ) ze względu na to że niezbyt akceptuje towarzystwo dwóch kotów,psa i dziecka...Chodzi i syczy na wszystkich.Plamka i Leon okrutnie się jej boją...Omijają to to rude wielkie szerokim łukiem :lol: Tak więc przedstawiam i Fionę :)

Obrazek

Obrazek

Serdecznie zapraszamy wszystkich do odwiedzin :1luvu:
Pozdrowienia.Agnieszka,Mały,Plamka,Leon i Fiona :) :kotek:
A wrzucę wam jeszcze taki mały extra dodatek :mrgreen:

Dzień dobry cioteczki :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lip 13, 2013 18:30 przez Aggi, łącznie edytowano 6 razy

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Czw lis 05, 2009 13:44 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Rezerwuję w razie kolejnych domowników :D

Aggi

Post » Czw lis 05, 2009 13:51 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Piękności:)
Gosiara

Post » Czw lis 05, 2009 15:24 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Śliczne maleństwa no i ta duża też slodziak ;)

Kennel Blue of Blues

Od: Sob paź 17, 2009 20:01

Post » Czw lis 05, 2009 17:08 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Dziękuję za odwiedziny :)
A no słodziak słodziak z tej ostatniej ;)mimo że teraz łazi po domu i wrzeszczy :twisted: ale co tam :mrgreen:

Aggi

Post » Czw lis 05, 2009 17:20 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Bry. :piwa:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Czw lis 05, 2009 17:24 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Aggi prześliczne zwierzątka :) :1luvu:

Plamka wyglada jak łaciata krówka :mrgreen: Jest przeurocza :1luvu:
Obrazek Nasza miłość :1luvu:

Pyśku i Nosku [*] Kocham Was moje kociaczki i tęsknie :(

wiktoria26

Od: Sob paź 31, 2009 11:02

Post » Czw lis 05, 2009 17:27 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Wiktoria-kolorowa krówka :ryk: i arystokratyczna krówka :D :1luvu:

Aggi

Post » Czw lis 05, 2009 17:28 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Podsikamy sobie teren, a co? :lol: Piękne masz zwierzaki - psina śliczna, kotuchy urocze. Dodatek... Słów brak - słodziutki. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw lis 05, 2009 17:29 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

dzień dobry :lol:
śliczne masz futerka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a ten mały skrzacik :love: ,to Twoja pociecha :?:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lis 05, 2009 17:32 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Hihi ten extra dodatek to moja 20miesięczna córeczka-czyli rok i 8 miesięcy :D urodziła się 13.03.2008 :)
Czy ona taka słodziutka...hmm do przemyślenia ta kwestia :ryk: choć nie powiem że jak rano się obudzi i mówi mi "mama" i przy tym daje cmoka w usta to aż miło :1luvu:

Aggi

Post » Czw lis 05, 2009 17:37 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

Aggi pisze:Hihi ten extra dodatek to moja 20miesięczna córeczka-czyli rok i 8 miesięcy :D urodziła się 13.03.2008 :)
Czy ona taka słodziutka...hmm do przemyślenia ta kwestia :ryk: choć nie powiem że jak rano się obudzi i mówi mi "mama" i przy tym daje cmoka w usta to aż miło :1luvu:

Ciesz sie tym słodziakiem ,jak najdłużej :lol:
Bo , ani się obejzrysz , jak Ci na dorodna panne wyrośnie :P
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw lis 05, 2009 17:44 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

trawa11 pisze: Ciesz sie tym słodziakiem ,jak najdłużej :lol:

I nie chce straszyć ale musze dopisać :P

... I ukradnie ją jakis młodzieniec ;) :P
Obrazek Nasza miłość :1luvu:

Pyśku i Nosku [*] Kocham Was moje kociaczki i tęsknie :(

wiktoria26

Od: Sob paź 31, 2009 11:02

Post » Czw lis 05, 2009 17:46 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

wiktoria26 pisze:
trawa11 pisze: Ciesz sie tym słodziakiem ,jak najdłużej :lol:

I nie chce straszyć ale musze dopisać :P

... I ukradnie ją jakis młodzieniec ;) :P

Haha właśnie miałam to samo napisać :D że pewnie niedługo będzie musiał mąż odganiać stado adoratorów-bo śliczotka z niej-ukryć się nie da :twisted: :twisted: Chyba że...
Mam pomysła :D będę ją w piwnicy trzymać :mrgreen: Jak sądzicie?Dobry pomysł ;) :ryk:
Ps.zaraz nam się z wątku kociego zrobi dzieciowy :D nawet nie wiedziałam że ta blond lalka moja takie poruszenie tu zrobi :lol:

Aggi

Post » Czw lis 05, 2009 17:48 Re: Od nienawiści do "miłości" czyli PLAMKA I LEONEK+Tymczasy :)

witam :)
melduję sie na wątku Plameczki i nie tylko
muszę przeciez tu codziennie zajrzeć :wink:
kontrola, kontrola 8) :wink: hihi

witajcie wszyscy piękni dwu i czworonozni z tego domu :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[następna]