Moja gromadka - Mufinek['], Maleńka ['] :(( Joaś w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 10:16 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

a Mufi ma swoją filiżankę czy z jednej pijecie? :mrgreen:
a co do kawki macie? jakieś ciacho? :D
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon paź 11, 2010 11:32 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

no nie mamy a jednej filiżanki używamy, tylko mufi strasznie pluje do kawy, teraz zjadł mi połowę pasztetu bo takowy zakupiłem, dałem mu dla świętego spokoju bo tak ryczał z pod biurka, że inni zaczęli za bardzo zwracać uwagę :) poszedłem sobie zaparzyć herbatę i jak wracałem po drodze spotkałem mufiego jak szedł do sekretariatu :) uff na szczęście teraz zasnął, niestety koty nie nadają się do pracy 8 godzinnej szybko się męczą intelektualnie :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Pon paź 11, 2010 11:39 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Bakeneko pisze:no nie mamy a jednej filiżanki używamy, tylko mufi strasznie pluje do kawy, teraz zjadł mi połowę pasztetu bo takowy zakupiłem, dałem mu dla świętego spokoju bo tak ryczał z pod biurka, że inni zaczęli za bardzo zwracać uwagę :) poszedłem sobie zaparzyć herbatę i jak wracałem po drodze spotkałem mufiego jak szedł do sekretariatu :) uff na szczęście teraz zasnął, niestety koty nie nadają się do pracy 8 godzinnej szybko się męczą intelektualnie :)

a zrobiłeś kawę po turecku czy z ekspresu, jeśli to pierwsze to pewnie fusami pluł :ryk:
a do sekretariatu szedł pewnie po to ciacho do kawy :ryk: (Duży nie kupił to sam sie musiał zatroszczyć o ciuciu do kawki :mrgreen: )
co do pasztetu to nie wypowiem się lepiej, no bo jak to kiciusiowi pasztet? 8O , a polędwiczkę to nie można było? :roll:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 11, 2010 11:51 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

polędwiczka fajna rzecz, ale pasztet też niezgorszy, ostatnio poczytałem o wędlinach... hm to wolę jeść giga syf w postaci pasztetu niż, jakąś polędwiczkę "nastrzykaną" jakimiś substancjami, generalnie najbardziej lubię ryby we wszelakiej postaci, a najbardziej lubię obrzydliwą potrawę w postaci solonych śledzi, z cebulą w oleju o! (nie ma jak to potrawa kochanków :ryk: ) o i jeszcze lubię kromkę świeżego chleba z masłem, szczypiorkiem i maggi :) super

Bakeneko

Post » Pon paź 11, 2010 12:13 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

poszedłem sobie zaparzyć herbatę i jak wracałem po drodze spotkałem mufiego jak szedł do sekretariatu
- zwizualizowałam to sobie: Tomek z herbatą w garści, upychający kota za pazuchą, rozgladajacy się gorączkowo wokół - kto jeszcze widział kotecka (niczym ten żółty taki ptasiek z kreskówki) i creme de la creme: wzrok Muffiego - o co ci, człeku, chodzi? Nogi se poszłem rozprostować i wielkie halo :roll: :ryk:

Powinienieś się wstydzić: bronisz kotu kontaktów towarzyskich? :roll:

:twisted:
Ostatnio edytowano Pon paź 11, 2010 12:17 przez EwKo, łącznie edytowano 1 raz

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon paź 11, 2010 12:15 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

poszedłem sobie zaparzyć herbatę i jak wracałem po drodze spotkałem mufiego jak szedł do sekretariatu

Pewnie szedł prosić o rozmowę z dyrektorem w sprawie pilnego zakupu lodówki dobrze zaopatrzonej w szynkę. :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon paź 11, 2010 12:29 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

powiem tak za szynkę Mufi oddał by pewnie wiele, teraz śpi jak zabity, na herbatę mate nie reflektuje powiedział że mam sobie wypić, w qwetce był z 4 razy oprócz qpalowego incydentu :)

Bakeneko

Post » Pon paź 11, 2010 12:31 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Bakeneko pisze:polędwiczka fajna rzecz, ale pasztet też niezgorszy, ostatnio poczytałem o wędlinach... hm to wolę jeść giga syf w postaci pasztetu niż, jakąś polędwiczkę "nastrzykaną" jakimiś substancjami, generalnie najbardziej lubię ryby we wszelakiej postaci, a najbardziej lubię obrzydliwą potrawę w postaci solonych śledzi, z cebulą w oleju o! (nie ma jak to potrawa kochanków :ryk: ) o i jeszcze lubię kromkę świeżego chleba z masłem, szczypiorkiem i maggi :) super

mmmm, uwielbiam śledzie w oleju, ostatnio jadłam takie dobre, po wiejsku, pycha, i duuuużooo cebulki w nich było
a maggi też lubię, nawet do kanapek, jajek na miękko, pychota :D
a z wędlin to najbardziej metkę lubię (na szczęście koty wolą chude wędlinki więc cała metka jest MOJA) :dance2: :dance: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 11, 2010 12:43 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Bazyliszkowa pisze:

Pewnie szedł prosić o rozmowę z dyrektorem w sprawie pilnego zakupu lodówki dobrze zaopatrzonej w szynkę. :lol:

Jak największą lodówkę, oczywiście :mrgreen:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon paź 11, 2010 17:44 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Bazyliszkowa pisze:

:ryk:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon paź 11, 2010 18:08 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Ale w sumie to mi nie do śmiechu.
Wczorajszy atak był okropny, Mufi siedział na krześle w kuchni, robiłam herbatę i nagle on leży na boku na podłodze... Nie, daruję opis. Tomek go trzymał mocno, aż się uspokoił całkiem, ale oczka miał przerażone, jakby kompletnie nie zdawał sobie sprawy co się dzieje. Myślę, że chwilowo stracił przytomność.

Chciałabym po raz kolejny podziękować Alince6 :1luvu: za pomoc, rady, leki. Nie dalibyśmy rady bez tego... Bardzo dziękuję.

Dziękuję też serdecznie Dagmarze-Oldze :1luvu: za feliwaya - cena promocyjna nad wyraz! Dziękuję, już sporo zużyłam. Mam nadzieję, że pomoże Lukrecji.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 11, 2010 18:29 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Nowe tymczaski:

Tułek Obrazek Obrazek

Nelly Obrazek Obrazek

Czy ktoś pamięta Czarkę zabraną ze schronu cieszyńskiego? Wycofaną, smutną? Tak powoli się otwierała, oswajała u nas. Mieszka już dawno w swoim domu, dostałam znowu wieści. Czarka jest uwielbiana, kochana, miziana, i bardzo szczęśliwa. :P
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 11, 2010 18:50 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

Nelly ma oczęta takiego koloru, jak pokazują zdjęcia?

EwKo

Post » Pon paź 11, 2010 19:07 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

EwKo pisze:Nelly ma oczęta takiego koloru, jak pokazują zdjęcia?

Tak. Ładne, prawda?
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon paź 11, 2010 19:18 Re: Moja gromadka - 2 nerkowce... i 3 nowe tymczasiki

:1luvu: :1luvu:

EwKo

[poprzednia][następna]