Prawdziwa dama... Prosze o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 18, 2009 18:18

kinga w. pisze:Dokładnie!
Poza tym zapomniałam dodac że moje ukochane szczęście waży do 70% mojej wagi... Nie chcę go kiedyś, niechcący udusić cyckiem.

Żeby się nie okazało, że po zmianie proporcji wagowych ukochany się odkocha 8O
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro lut 18, 2009 18:23

Nie ma obaw. Z taka nadwagą jestem ociężała, ospała, niezgrabna... Nawet na rolki mi się tego lata nie chciało a to już paskudny objaw. I kondycja też pod zdechłym Azorkiem. Jak się zrobię trochę lżejsza to mi sie będzie po prostu chciało ruszać - lubimy obydwoje rolki, rower, popływać, żagle... TŻ lubi też narty - ja na biegowych latałam wyczynowo, na zjazdówkach musiałabym się nauczyć. Z taką masą nie odważę się wyjść na narty nie umiejąc jeździć. Szkoda gipsu.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro lut 18, 2009 18:25

kinga w. pisze:Nie ma obaw. Z taka nadwagą jestem ociężała, ospała, niezgrabna...

..i pewnie dla tego lodów nie widzisz :twisted: :lol: :lol:
Chyba przesadzasz..Masz nadwagę? Jeżeli,to chyba niewielką...
I Tosiulka ma rację,żeby się nie odwróciły proporcje! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro lut 18, 2009 18:31

kalair pisze:
kinga w. pisze:Nie ma obaw. Z taka nadwagą jestem ociężała, ospała, niezgrabna...

Uwielbiam lody!! I trzymam się od nich z daleka. Podobnie jak od chleba, ziemniaków i wszystkiego z IG powyżej 50. Ja nie mam nadwagi - z klinicznego punktu widzenia to otyłość II - go stopnia. wzrost 161cm, waga wyjść.96,4kg. chcę zjechać tylko do 70kg. Przy mojej budowie poniżej będę wyglądać... jak zombie. Mam to przerobione.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 18, 2009 18:34

kinga w. pisze:
kalair pisze:

Uwielbiam lody!! I trzymam się od nich z daleka. Podobnie jak od chleba, ziemniaków i wszystkiego z IG powyżej 50. Ja nie mam nadwagi - z klinicznego punktu widzenia to otyłość II - go stopnia. wzrost 161cm, waga wyjść.96,4kg. chcę zjechać tylko do 70kg. Przy mojej budowie poniżej będę wyglądać... jak zombie. Mam to przerobione.

A powiedz mi, jaką dietkę stosujesz? I czy pomaga?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 18, 2009 18:40

Jezu - ja tez próbowałam hym wiem, że przesadzam ale teraz ważę 65 kilo a ważyłam 50 jeszcze rok temu :( i umieram. Ale nei mogłam tych herbatek i diety - po prostu nie mogę i już. Za to mam wymówkę, że jak fałda na basenie wypłynie to, że niby to koło ratunkowe.
A w ogóle to czekam lata i rowerka - bo już z 5 latek nie jeździłam no i lekarz teraz kazał na kręgosłup po wypadku i basen kazał wiec myślę, że zgubię.

Tyzma

Od: Sob wrz 20, 2008 21:44

Post » Śro lut 18, 2009 18:43

Teraz są też potrzebne oponki - przeciwśniegowe 8)
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Śro lut 18, 2009 18:43

Obcięłam żarełko od 06.bm. Rano kawa, lubię z mlekiem, słodzik. Jak zgłodnieję to obiad. Dziś np. brokuł (cały) i spora, pieczona rybka. Pół wp... mi koteczki. :evil: Do wieczora obrócę pewnie jeszcze jakiegoś owoca (mam grepfrujty, jabłka i pomarańcze) i wieczorem mixa z mlekiem. Zasady: IG poniżej 50 do woli, jeśli powyżej to b. delikatnie, ale z tłuszczem też ostrożnie. Z mięsa ryby i drób, może wołowina, wieprzowina odpada. Mleka do 1szkl. dziennie, chude. Dużo piję, z tym że nic z dodatkiem cukru. Słodycze won. Do wczoraj zjechałam do 93,7kg. Jedno co zawalam, to nadal się nie ruszam, a powinnam choć pół godziny dziennie dupsko ruszyć.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 18, 2009 18:44

Tyzma pisze:Jezu - ja tez próbowałam hym wiem, że przesadzam ale teraz ważę 65 kilo a ważyłam 50 jeszcze rok temu :( i umieram. Ale nei mogłam tych herbatek i diety - po prostu nie mogę i już. Za to mam wymówkę, że jak fałda na basenie wypłynie to, że niby to koło ratunkowe.
A w ogóle to czekam lata i rowerka - bo już z 5 latek nie jeździłam no i lekarz teraz kazał na kręgosłup po wypadku i basen kazał wiec myślę, że zgubię.

O, a rowerek jest świetny na dobrą formę! My dużo jeździliśmy,ale zaniedbaliśmy troszkę... :oops:
A jaki masz wzrost? :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 18, 2009 18:46

kinga w. pisze:Obcięłam żarełko od 06.bm. Rano kawa, lubię z mlekiem, słodzik. Jak zgłodnieję to obiad. Dziś np. brokuł (cały) i spora, pieczona rybka. Pół wp... mi koteczki. :evil: Do wieczora obrócę pewnie jeszcze jakiegoś owoca (mam grepfrujty, jabłka i pomarańcze) i wieczorem mixa z mlekiem. Zasady: IG poniżej 50 do woli, jeśli powyżej to b. delikatnie, ale z tłuszczem też ostrożnie. Z mięsa ryby i drób, może wołowina, wieprzowina odpada. Mleka do 1szkl. dziennie, chude. Dużo piję, z tym że nic z dodatkiem cukru. Słodycze won. Do wczoraj zjechałam do 93,7kg. Jedno co zawalam, to nadal się nie ruszam, a powinnam choć pół godziny dziennie dupsko ruszyć.

Rowerek latem.
Jedzonko super.Czyli dietka ograniczająca bomby kaloryczne.. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro lut 18, 2009 18:47

Tyzma pisze:Jezu - ja tez próbowałam hym wiem, że przesadzam ale teraz ważę 65 kilo a ważyłam 50 jeszcze rok temu :( i umieram. Ale nei mogłam tych herbatek i diety - po prostu nie mogę i już. Za to mam wymówkę, że jak fałda na basenie wypłynie to, że niby to koło ratunkowe.

Uwielbiam basen... Tylko jak nie jest zatłoczony. Tu jakiś basen jest, ale na drugim koncu miasta.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 18, 2009 18:50

165 cm :oops:

Tyzma

Post » Śro lut 18, 2009 18:51

drugi koniec miasta - eh ja muszę 4 km :( ale nic to powalczymy - jak się w końcu za to wezmę :)

Tyzma

Post » Śro lut 18, 2009 18:56

dziewczyny! A w czym problem? Zorganizować kółko opasłej adoracji i powalczyc w oparciu o wzajemne wsparcie? Choćby walnąć wąta na koci łapci, bo tu raczej nie miejsce na kłaczym wątku o dupie rozprawiać i jedziem... Mnie też się przyda doping. Ten zza wody jakby trochę odległy.
Obrazek

kinga w.

Post » Śro lut 18, 2009 18:59

Aha! Taki drobiazg. Ja jestem po opieką lekarza od chorób metabolicznych - dieta jest uzgodniona. Bez samowolki.
Obrazek

kinga w.

[poprzednia][następna]