Tysia i Musia cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 9:01 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebane(żegnaj Reksio)

miała wczoraj będą jeszcze potwtarzane

sweet-a

Od: Pon lip 02, 2007 12:42

Post » Wto wrz 07, 2010 9:02 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebane(żegnaj Reksio)

sweet-a pisze:miała wczoraj będą jeszcze potwtarzane

a wyniki są już jakieś ?
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto wrz 07, 2010 10:28 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebane(żegnaj Reksio)

cassidy pisze:
sweet-a pisze:miała wczoraj będą jeszcze powtarzane

a wyniki są już jakieś ?

wiesz co jakieś są ale vet ma u siebie

sweet-a

Post » Wto wrz 07, 2010 10:28 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebane(żegnaj Reksio)

Napisałam wierszyk, zapraszam do wątku PP2
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto wrz 07, 2010 12:19 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebane(żegnaj Reksio)

sweet-a pisze:
cassidy pisze:
sweet-a pisze:miała wczoraj będą jeszcze powtarzane

a wyniki są już jakieś ?

wiesz co jakieś są ale vet ma u siebie

a co powiedział po tych wynikach ? Czy jeszcze z nim nie rozmawiałaś ?
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto wrz 07, 2010 12:28 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

kciuki są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ale jeśli chcesz jakąś poradę, to na Twoim miejscu podałabym więcej szczegółów co jej jest i jakie ma wyniki, i zmieniłabym temat, że potrzebujesz rady, to może jakieś mądre głowy wpadną. ja żadnego doświadczenia z tej materii nie mam... (no, poza struwitami ;) )
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto wrz 07, 2010 12:54 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebane(żegnaj Reksio)

Madziu to nie były jeszcze szczegółowe wyniki , ale jest bardzo obniżony poziom białych krwinek i możne to być białaczka, ale mam jeszcze nie dramatyzować, mogą to być inne panleukopemia lub nowotwór lub jeszcze inne paskustwa. Dokładne wyniki za około tydzień będą. Objawy które TYsia ma to brak apetytu, do wczoraj do wizyty u weta częste wymioty,osowiała, nie piła - dawałam jej tylko na siłę strzykawka, była odwodniona ale dostała nawodnienie podskórne, sio było w niedziele rano od tego czasu nie. Żadnych nadżerek w pysiu nie ma, miała tez robione usg i dwa zastrzyki z antybiotyku, dziś jedziemy na kolejny
jak się teraz czuje nie wiem od 7 jestem w pracy mam nadzieje że jest coś lepiej...

sweet-a

Post » Wto wrz 07, 2010 13:15 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

Sweetko, może być wszystko, nie zakładajcie od razu najgorszego.
najważniejsze na początku sa pełne badania krwi - biochemia (nerki i wątroba, bo może sie struła) i morfologia, najlepiej z ręcznym rozmazem (co poza białymi? czerwone ok? domagaj się wydruków albo wypisanych pełnych wyników).
Potem ewentualnie USG czy RTG, albo w drugim kierunku - badania na wirusówki.
Walcz, dopajaj !
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 07, 2010 13:44 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

badania morfologia i biochemia tak to było wczoraj robione, poza białymi, było odwodnienie, z czerwonymi nic ( przynajmniej nic niem mówił) USG było też. Boje się najgorszego bo panna niewychodząca mi zwiała na dwór w sobotę i miała kontakt z nieszczepionymi kotami - chwilowy ale miała

sweet-a

Post » Śro wrz 08, 2010 10:27 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

wczoraj wieczorem Tysia zaczęła pić, apetyt też wrócił i humorek i olbrzymia chęć mizianie mizianie

sweet-a

Post » Śro wrz 08, 2010 10:28 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

sweet-a pisze:wczoraj wieczorem Tysia zaczęła pić, apetyt też wrócił i humorek i olbrzymia chęć mizianie mizianie

I niech tak zostanie! :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro wrz 08, 2010 10:33 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

O jej! co tu się dzieje! :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 08, 2010 11:47 Re: Tysia i Musia cz.3 - kciuki bardzo potrzebne(żegnaj Reksio)

uwaga dzwoniłam do weta - wyniki są blisko granicy ryzyka ale nie jest to białaczka ani panleukopemia ani nic z tym podobnych, nie wiadomo co ale z racji poprawy jej samopoczucia i stanu ogólnego podajemy jeszcze trzy dni antybiotyk i jeśli nic się nie powtórzy( oby tak było) kończymy, tylko za tydzień kontrola i powtórzenie badań, mam nadzieje ze będzie ta opcja innej nie przyjmuje

sweet-a

[poprzednia][następna]