Aniu, robisz wszystko co mozna dla swojej kochanej Zazulki, obserwujesz ja bacznie, podajesz leki, modyfikujesz dawki w miare potrzeby, zmieniasz leki, kupujesz najrozniejsze jedzonko. Dobrze to rozumiem, ze bardzo sie martwisz jak widzisz ja nie w humorze. Zamartwiam sie chorujacymi zwierzakami, ciezko to zmienic mimo iz wiem, ze to jest kontrproduktywne, bo zwierzaki wyczuwaja nasze emocje.
TAk jak Jola pisala, biegunke najprawdopodobniej wywolal stres i przeciez bardzo mozliwe ze te perturbacje jeszcze dzis sa u Zuni widoczne. Wiec glowa do gory. Moze juz w tej chwili po kilku godzinach Zazulka czuje sie troche razniej?
U nas kotki, te ktore zechcialy zjesc, dostaly tabletki z melatonina na uspokojenie. Pozniej sie okazalo, ze Heidi w sumie zjadla 3, bo wyjadla po tych kotkach, ktore nie chcialy zjesc. Ziewala straaaasznie i poszla najspokojniej w swiecie spac. Walily te glupie fajerewerki u nas przez cala noc, w krotkich odstepach. Widze, ze sie starzeje, bo niegdys mnie fajerwerki ani inne halasy raczej ze snu nie wyrywaly. No zreszta sen mam teraz tak czy siak kiepski, raczej takie nerwowe senne kontynuacje rozmyslan i lektury na temat choroby i ratowania Mii. Ale bedzie lepiej z czasem.
Wolnozyjaca koteczka, Zoe, ma sie lepiej, tzn zadnej krwi, prawie brak kichania/kaszlenia, je, bawi sie laserkiem. Poniewaz bardzo rzadko to jej sie zdarza, to nie udalo mi sie uchwycic jej kichajacej/kaszlacej dlatego nie dostalam dla niej antybiotyku. Dostaje juz od dluzszego czasu 2 razy dziennie po: 1/2 lyzeczki miodu manuka i 250mg lizyny. Zamowilam juz antybiotyki z Indii, wiec dziekuje Ci Aniu za oferte przeslania Unidoxu, ale za jakis czas powinnam miec ta przesylke i wowczas bede miala podreczna apeteczke dla kotow zaopatrzona. Poki co chce jej zamowic beta glukan. Zastanawiam sie na co zwracac uwage wybierajac ten suplement? Nie jest tani wiec chcialabym dobrze wybrac:
https://www.chewy.com/rx-vitamins-gluca ... /dp/192754 - zastanawiam sie nad tym
a jeszcze jest cos takiego, o polowe tansze:
https://www.chewy.com/vet-organics-ecoi ... /dp/188044