Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 05, 2019 19:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

No co, Polusia musiała wyprać sobie skarpetki! Teraz ma takie bielutkie :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt kwi 05, 2019 20:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Ostatnio długo szukałam Poli. Kot zaginął aż w końcu znalazłam :twisted:

Obrazek

Polusiu, lepiej tam nie wchodź, to nie jest bezpieczne miejsce :strach:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt kwi 05, 2019 21:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:TS900 do obejrzenia

znowu jakiś szyfr 8O

Trudne sprawy odcinek 900 :P
MaryLux w roli głównej?

Hej, Zuziu i Polusiu, zaglądam do Was :)
Drops.

MaryLux w roli mamy głównej bohaterki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt kwi 05, 2019 22:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:Tej ankiety przypadkiem nie wypełnia się anonimowo?

Taka troche anonimowa a troche nie tzn. wypelniasz ja nie podpisujac jednak wiadomo z jakiego sklepu jest pracownik. Chodzi o poprawe i ulepszenie pracy w danym sklepie a nie calej sieci tak aby pracownik w konkretnym miejscu byl zadowolony ze swojej pracy. Normalnie wypelnilabym ja sama ale od 19 marca ani razu nie pojawilam sie w pracy wiec nie bylo innej opcji jak telefonicznie bo ankieta jest w formie elektronicznej.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 05, 2019 22:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:No co, Polusia musiała wyprać sobie skarpetki! Teraz ma takie bielutkie :wink:

No fakt futrzaka ma bialego.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 22:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:
Ewa L. pisze:Ostatnio długo szukałam Poli. Kot zaginął aż w końcu znalazłam :twisted:

Obrazek

Polusiu, lepiej tam nie wchodź, to nie jest bezpieczne miejsce :strach:
Sabcia

Nie ma obawy nic jej sie w pralce nie stanie. Przy otwartej klapie nie ma mozliwosci urichomienia a sama sie w niej nie zamknie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2019 22:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MaryLux pisze:
ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
MaryLux pisze:TS900 do obejrzenia

znowu jakiś szyfr 8O

Trudne sprawy odcinek 900 :P
MaryLux w roli głównej?

Hej, Zuziu i Polusiu, zaglądam do Was :)
Drops.

MaryLux w roli mamy głównej bohaterki

Jeszcze nie obejrzalam ale obejrze a co do Ryzego.....snil mi sie w lesie a dzis ogladam lombard a co robi Ryzy ano lata po lesie i psa ratuje bo go wlasciciel do drzewa przywiazal i zostawil. Jednak tym razem role sie odwrocily i to wlasciciel spedzil noc w lesie przywiazany do drzewa. Pierwszy raz mi Ryzy zaimponowal ze ma chociaz empatię do zwierzat.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2019 4:15 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Czyli w Twoim przypadku to zupełnie nie jest anonimowa ankieta, a to znaczy, że szkoda czasu na jej wypełnianie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 06, 2019 4:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dokładnie.
Za czasów korpo dostawalismy ankiety elektronicznie. Każdy musiał wypełnić siadając przy biurku. Jeśli ktoś nie potrafił zrobić komputerowo kierownik miał obowiązek pomoc.
Przez 12 lat mojej pracy, żadna ankieta nie wpłynęła na poprawę sytuacji. Z miesiąca na miesiąc było tylko gorzej.
A Tobie Ewa niech pogadaja do kieszeni.
Wiem że nie ma ludzi niezastąpionych, ale Ty powinnaś mieć płacone stażowe i za doświadczenie
Szkoda że tego nie doceniają.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob kwi 06, 2019 4:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:

Dokładnie.
Za czasów korpo dostawalismy ankiety elektronicznie. Każdy musiał wypełnić siadając przy biurku. Jeśli ktoś nie potrafił zrobić komputerowo kierownik miał obowiązek pomoc.
Przez 12 lat mojej pracy, żadna ankieta nie wpłynęła na poprawę sytuacji. Z miesiąca na miesiąc było tylko gorzej.
Wiem że nie ma ludzi niezastąpionych, ale Ty powinnaś mieć płacone stażowe i za doświadczenie

Staż może się liczyć do pensji, ale nie słyszałam, żeby ktoś płacił za doświadczenie :(
za doświadczenie można tylko doświadczyć złego od pracodawcy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 06, 2019 7:07 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Z ankietami bywa różnie.
My mieliśmy takie duże ankiety co roku
Niby podawali wyniki do wiadomości publicznej.
Ale podobno były kolorowane na zieloni zeby lepiej wyglądało.

Ale to prawda dociaja jak widzą ile robiłaś.
A co do docenienia przez pracodawcę to się należy nawet jak robisz to co jest w twoich obowiązkach. Szczególnie jeksi robisz to bardzo dobrze.
Pracodawca ma obowiązek doceniać dobrego solidnego Pracownika. Jak tego nie robi to trzeba myśleć o zmianie.
W pracy trzeba czuć się docenionym

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Sob kwi 06, 2019 7:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Zobaczymy jak wrócę.
Dowiedziałam się , że część osób już nie pracuje , ktoś tam jest nowy tak , że wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie.

byle na lepsze

Chciałabym.

oby tak było :ok: :ok: :ok:

mag828

Od: Wto lip 06, 2010 19:48

Post » Sob kwi 06, 2019 11:49 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:Czyli w Twoim przypadku to zupełnie nie jest anonimowa ankieta, a to znaczy, że szkoda czasu na jej wypełnianie.

Małgosiu to oznacza w moim przypadku , że nie ma znaczenia kto naciska klawisze na klawiaturze bo odpowiedzi udzielam ja i czy sama czy przez kierowniczkę nie robi to różnicy. Moje odpowiedzi zna tylko kierowniczka która stała się narzędziem do wypełnienia ankiety kimś w rodzaju spowiednika w kościele więc mogę uznać , że ankieta jest anonimowa .Poza tym nie obawiam się , że jeśli udzielę odpowiedzi która się nie spodoba kierowniczce to spotka mnie za to kara czy coś takiego.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2019 12:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:

Dokładnie.

Martuś gdybym była w pracy a nie na L4 to sama własnołapnie wypełniłabym tą ankietę siedząc przed kompem ale nie ma mnie i nie zamierzam się pojawiać w sklepie przed końcem zwolnienia.
Nie wiem na ile te ankiety mają sens ale najbardziej widoczną zmianą stał się zakup lodówek dla pracowników. Zawsze był problem jak przynosiło się do pracy jedzenie które trzeba było przechowywać w lodówce bo nie było gdzie. Chowałyśmy w chłodni z towarem ale w przypadku audytu traciłyśmy punkty bo nie wolno. W końcu zakupiono nam lodówkę która stoi w socjalu i w której każdy może trzymać swoje jedzenie. To też jakiś mały sukcesik.
Co do wypłat - u nas zmienił się system płac i premiowania. Pewnie nie jest zbyt sprawiedliwy bo i ten co się narobi i opierdalacz dostają tyle samo ale i tak daje więcej kasy niż do tej pory. Kiedyś była podstawa + 100 zł premii stałej ( chyba za to , że się pracowało ) + 100 zł premii absencyjnej za niechorowalność + premia uznaniowa wyznaczana przez kierownika + 75 zł za tajemniczego klienta. U nas na stoisku premia kierownicza była uzależniona od strat na stoisku. Wyznaczali nam jakiś procent i jeśli go nie przekroczyłyśmy kierowniczka mogła nam przyznać premię uznaniową. Największą premie jaką dostałam to 76 zł a najmniejsza to 13 zł . Na te premie sklep dostawał jakąś kwotę od 400 zł do ok 1000 zł i należało ją rozdzielić na 15 pracowników . Wtedy jednak bardziej działał system kumoterstwa niż jakiś zasług. Po kilku latach i trzech kierownikach później dziś mamy inaczej. Na naszą pensję składa się podstawa która dla mnie i tak jest wyższa niż dla kasjerki o 100 zł + 100 zł stałej premii i 250 zł premii absencyjnej za niechorowalność. I to są stałe składniki pensji dla zwykłych szeregowych pracowników.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2019 12:21 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
Moli25 pisze:

Dokładnie.

Staż może się liczyć do pensji, ale nie słyszałam, żeby ktoś płacił za doświadczenie :(
za doświadczenie można tylko doświadczyć złego od pracodawcy.

Tak jak wyjaśniałam w poście wcześniej u nas staż nie ma znaczenia. Wpływa tylko na ilość przepracowanych lat i ilość urlopu i na nic więcej.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]