Elisha i Beniamin część czwarta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 27, 2014 23:12 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Co za chore babsko z tej nauczycielki!!! :evil: :evil: :evil: Znając siebie - nie odpuściłabym, wytoczyłabym jej otwartą wojnę...
Podziwiam Cię Milena, że w takiej sytuacji starasz się jakiś to jeszcze tłumaczyć synkowi i pozornie trzymać jej stronę.
Chociaż ja w sumie miałam bardzo podobną sytuację w podstawówce, uwzieła się na mnie matematyczka i wojna była nie do wygrania, bo była wicedyrektorką szkoły... A z matmy byłam naprawdę dobra... Szkoda tylko twojego synka, on jest jeszcze taki mały :( Szkoła to powinna być dla niego przyjemność, szczególnie jak jest taki zdolny i lubi się uczyć :(
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Wto sty 28, 2014 9:07 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Echh dzięki dziewczyny, generalnie ja odpuściłam ale tylko i wyłącznie dla dobra Antosia. Boję się, że ewentualne moje skargi przyniosłyby odwrotny skutek od zamierzonego. Z resztą, wcześniejsze skargi innych rodziców nie przyniosły rezultatu i mam wrażenie, że jest jeszcze gorzej. Taki prywatny folwark :roll: Ja sobie to na chłodno wytłumaczyłam, że najważniejsze, że Antoni ma opanowany materiał, lubi czytać i zawsze jest przygotowany do lekcji. Jak zrywa jedynki za to, że nakleił coś na tekturce, a nie na kartce to chyba mu od tego rozumku nie ubędzie. Zacznę sie martwić, gdy przestanie sie uczyć.

Dzisiaj musiałam wcześniej wstać i mój Beniaminek był taki rozkoszny. Bardzo nie spodobało mu się wcześniejsze wstawanie i starał się mnie siłą zatrzymać w łóżku :1luvu: Aż dziwne, bo on jak tylko słyszy budzik to sie wydziera o jedzonko. A dzisiaj ewidentnie chciał sobie jeszcze pospać :) Duza zaburzyła koteczkowi rytm dnia - oj niedobra ja!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto sty 28, 2014 9:23 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

O! czyli nie tylko żołądek rządzi Beniem, a to Ci nowość :ryk: :ryk: :D

Szkoda mi strasznie Antosia, bo taka nauczycielka potrafi skutecznie człowieka zniechęcić. Znając mnie to bym Pani nagadała, bo już taka jestem, że niezbyt wychodzi mi trzymanie gęby na kłódkę, ale w zasadzie to Ty masz rację, bo mogłoby być gorzej niż jest.... Chociaż szkoda mi przyszłych uczniów tej Pani, bo będą miały taką samą drogę przez mękę...

Ja w całym swoim edukacyjnym życiu zarobiłam może z 10 jedynek (w tym 2 przez całe liceum :oops: ) i nie zdałam jednego egzaminu przez całe studia 8) 8)

A przez zniechęcającą nauczycielkę i braki w wyposażeniu sali lekcyjnej nie zdawałam na maturze chemii, chociaż w gimnazjum byłam chemicznym orłem...
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Wto sty 28, 2014 9:34 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Ja nawet nie wiem, ile miałam jedynek, bo jakoś nigdy szczególnie nie przykładałam wagi do ocen. Finalnie i tak zawsze wychodziło bardzo dobrze, więc nie przejmowałam się drobnymi potknięciami. Natomiast nigdy nie trafiłam na nauczyciela, który by mnie w jakikolwiek sposób zniechęcał do nauki. Owszem, byli różni, czasem mniej lub bardziej zdziwaczali, ale jednak chciało mi się do tej szkoły chodzić. Antosiowi współczuję, bo o ile starsze osoby są sobie w stanie wytłumaczyć wiele rzeczy, o tyle wiadomo, że młodsze dzieci traktują złe oceny na zasadzie "pani mnie chyba nie lubi". Ja pamiętam, że nasza pierwsza nauczycielka była wręcz jak dobra ciocia- dzieci rywalizowały o jej względy, robiły laurki, kwiatuszki na tablicy itp. A tej nauczycielki po prostu wszyscy się boją. Oby Antoś miał jeszcze siłę i przetrzymał do końca trzeciej klasy.

Milena_MK

Post » Wto sty 28, 2014 17:00 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Da radę już niedużo mu zostało :ok:

Milena na barfnym jest nowa lista na hemoglobinę, duuuuuuuuuuuuuuuużo taniej niż w ekozwierzu.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto sty 28, 2014 20:13 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Dzięki Aga, już się dopisałam.

Właśnie wróciłam z zebrania i musze ochłonąć, bo to ponad moje siły... Dobrze, że koleżanka przychodzi zaraz na piwko :piwa:

Milena_MK

Post » Wto sty 28, 2014 23:33 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro sty 29, 2014 18:00 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Milena_MK pisze:Dzięki Aga, już się dopisałam.

Właśnie wróciłam z zebrania i musze ochłonąć, bo to ponad moje siły... Dobrze, że koleżanka przychodzi zaraz na piwko :piwa:

I jak po piwku? :)
Przy okazji można zagłosować na łobuziaka a potem wytulić Benia :1luvu:
viewtopic.php?f=20&t=159528&start=150

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro sty 29, 2014 18:32 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

My się witamy po długiej nieobecności.
I postaram sie być na bieżąco choć problemy Mili mnie przytlaczaja :(
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro sty 29, 2014 19:55 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Ufff dzisiaj już złapałam równowagę psychiczną.

Słuchajcie, ja się tak nadenerwowałam, bo młody przynosi te słabe oceny i co? Dostaje na zebraniu kartę oceny Antosia a tam same superlatywy. Po zebraniu każdy rodzic miał podejść na konsultację, po czym mnie zawołała jako pierwszą i powiedziała, że nie ma do Antosia żadnych zastrzeżeń, tylko prosi aby poprawił pismo, bo bazgrze. Ja z tego całego szoku (bo przygotowałam się na wykład z jej strony) nawet nie zapytałam, skąd te słabe oceny. Zgłupiałam po prostu... 8O 8O 8O

Ech, no cóż... Chyba nie rozumiem tego systemu.

Beniamin wczoraj zjadł chipsa serowo-czosnkowego :evil: Przez całą wizytę mojej koleżanki nie poddawał się w próbach upolowania czegoś ze stołu. No i chwila nieuwagi - chips w pyszczku 8O Na szczęście tylko jeden. I dzisiaj nie było ekscesów w kuwecie.

Elisha cudownie przestawiła się na nową mieszankę, mimo iż z nowymi suplementami wygląda i pachnie specyficznie. Najważniejsze, że kotkom smakuje :)

Milena_MK

Post » Śro sty 29, 2014 19:59 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Milena, a które suplementy masz?

Ten system nauczania i oceniania jest chory :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Śro sty 29, 2014 20:06 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Aga - ja mam:
1. Fortain hemoglobinę
2. taurynę
3. wapń z alg Lunderland
4. olej z wątroby dorsza Lunderland
5. algi Lunderland
6. sól himalajską
7. drożdże piwne
8. Tokovit E 200

Póki co wystarcza mi, tak że nic się w kalkulatorze nie świeci na czerwono. Robię im ostatnio mieszankę wołowiny średniotłustej i indyka (udziec ze skórą). I oczywiście podroby. Bardzo im smakuje.

Milena_MK

Post » Śro sty 29, 2014 20:09 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Olej z łososia to kwasy omega i ładne i lśniące futerko.
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Śro sty 29, 2014 20:12 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

A z dorsza jest zły?

Milena_MK

Post » Śro sty 29, 2014 20:30 Re: Elisha i Beniamin część czwarta

Z dorsza ma witaminkę D, a łosoś kwasy omega, więc i ten i ten jest potrzebny.
Obrazek Obrazek

ab.

[poprzednia][następna]