Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 05, 2011 12:56 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

ewar pisze::dance: To fajnie.Oby przeszło i nie wróciło.Dziąsła są trudne do wyleczenia, nie wiem, dlaczego.

nam (tzn. mnie i mojemu lukrecjankowi :ryk: ) pan wet zalecił mycie ząbków 2 razy w tygodniu. niestety odpuściliśmy* to bo l. bardzo nie lubił. on jest grzeczny, ale przeżywa i było mi go żal... pewnie źle zrobiłam. teraz jak daje mięso to kroję na większe kawałki, żeby żując trochę sobie ząbki czyścił. co skutkuje tym, że nieraz się przydusi łykając wielki kawał :?

*ja swoje nadal myję

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Pon wrz 05, 2011 13:11 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

jasia0245 pisze:ewar - śliczne te zdjęcia wkleiłeś/aś Stalowej Woli ??. Czy znasz kogoś spod nr 21 na Ofiar Katynia ?? U nich na podwórku były duże sosny, jak w lesie. Ja od poniedziałku nie będę pisać- urlop. Pozdrawiam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk:

Nie kojarzę, ale postaram się zrobić zdjęcia, bywam tam często.Stalowa Wola powstała w lesie, sosny to jakby jej znak rozpoznawczy.Ja się bawiłam w dzieciństwie właśnie w lesie sosnowym pod blokiem, mamy tam siadały na kocach, coś szyły, robiły na drutach, a dzieci się bawiły.Trochę z tego lasu jeszcze zostało, na szczęście, nienawidzę takiej betonowej dżungli.Dbam bardzo o kasztana, który moja córka posadziła jeszcze w przedszkolu.Zakopała kasztana i ...wyrosło drzewo..Dziś już całkiem spore.
Paw, ja nawet zakupiłam w zoologu specjalne szczoteczki, ale to był stres dla kotów.Mam kolekcję różnych żeli stomatologicznych, ale jakoś skuteczne nie były.Słyszałam o tym,że surowe mięso, szczególnie takie trochę żylaste dobrze działa.Daję im wołowinę gulaszową II gatunku, muszą się trochę postarać,żeby to pogryźć.Dla równowagi jest jednak miękki kurczak, albo indyk.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon wrz 05, 2011 13:48 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

no właśnie też tak słyszałam. tylko jak zwykle koty mają gdzieś słuszne teorie i jeden stara się przełknąć największy możliwy kawał mięcha, a druga żadnych żył i zbyt dużych kawałków się nie tknie <wyrywa włosy z głowy> :) za to moja mała uwielbia dental snaki sanabelle - co prawda nie wierzę w dentystyczną skuteczność chrupek, ale jej daję od czasu do czasu choć 20 g kosztuje prawie 2 zł !!!!!!!!!!! pewien weterynarz na jakimś forum strasznie je wychwalał, ale było to tak entuzajstyczne, że nie wyglądało na szczere i bezinteresowne

paw

Post » Pon wrz 05, 2011 21:51 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Mani z pyszczka juz prawie rozami pachnie ;) ale czerwone nadal :(
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto wrz 06, 2011 5:57 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

:cry: Kciuki, aby się i wygląd poprawił :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 06, 2011 12:09 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Conchita pisze:Mani z pyszczka juz prawie rozami pachnie ;) ale czerwone nadal :(

:lol:

ale czerwone ma całe dziąsełka, czy tylko takie kreseczki nad zębami?

paw

Post » Wto wrz 06, 2011 21:55 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Nad zebami najbardziej.

Melisa dzis dala popis kociej bulimii... Napchala sie tak mielonej wolowiny, ze 10 min pozniej wszystko zwrocila :roll: za5 min znow byla glodna (nic dziwnego) i napchala sie applawsa. Potem byla tak szczesliwa, ze mruczala jak szalona. Nie ma to jak dwa razy bezkarnie jesc pyszna kolacje.

A mina TZ-ta, ktory wdepnal w kociego pawia numer trzy -bezcenna :twisted:
Obrazek

Conchita

Post » Śro wrz 07, 2011 7:01 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Jedna z moich seniorek bardzo często robi takie zrzuty parę minut po zjedzeniu... zupełnie nie wiem jak temu zapobiegać bo nie ma znaczenia co zje, suche, mokre czy mięso - jak je łapczywie lub nerwowo to zawsze jest pawik :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt wrz 09, 2011 7:59 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Dzień dobry.
Dziś się nie wyspałam. Szkolenie o 7, a w łóżku miałam mało miejsca :twisted: Przychodzę wczoraj wieczorem do sypialni, TŻ czyta, obok na mojej połowie leży stado. A on ze stoickim spokojem - dzisiaj musisz spać na kanapie :twisted:
Jakoś się wcisnęłam, ale chyba sobie wyciągnę oddzielną kołdrę, albo dam ją kotom :kotek:
Obrazek

Conchita

Post » Pt wrz 09, 2011 8:07 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

:smiech3:
jak dobrze, że ze mną chce sypiac tylko jeden mały kot i to nie na kołdrze i nie pod, ale obok 8)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob wrz 10, 2011 22:43 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Conchita pisze:Dzień dobry.
Dziś się nie wyspałam. Szkolenie o 7, a w łóżku miałam mało miejsca :twisted: Przychodzę wczoraj wieczorem do sypialni, TŻ czyta, obok na mojej połowie leży stado. A on ze stoickim spokojem - dzisiaj musisz spać na kanapie :twisted:
Jakoś się wcisnęłam, ale chyba sobie wyciągnę oddzielną kołdrę, albo dam ją kotom :kotek:

:ryk:
mam tak samo :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie wrz 11, 2011 21:25 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Melisa ciągle gdzieś zwisa.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mania jest fanką opalania. (Plaża została zrobiona dla Emmy, żeby wyschła po kąpieli)

Obrazek
Obrazek

Półka na buty czy na koty?
Obrazek

Obrazek

Groźny, zły drapieżniczek

Obrazek

Prawdziwa dama popija herbatkę tylko z filiżanek.

Obrazek

A prawdziwa matrona zrzędzi i jest niezadowolona.

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Nie wrz 11, 2011 21:31 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - wreszcie nowe foty 57

Pudełko!!! :?
Obrazek

Podoba mi się to pudełko.
Obrazek

Jak to zajęte :? :|
Obrazek

Wynocha!
Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Nie wrz 11, 2011 21:36 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - mnóstwo zdjęć 66

Conchita!!!!!! :smiech3: Cudowne historie i świetne fotki.
Strasznie mi brakowało twoich koteczek i komentarzy.
To prawdziwa uczta dla oczu i serca :love:
a matronie wcale się nie dziwię, najpierw ja piorą, a potem komentują, że zrzędzi, no :roll:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Nie wrz 11, 2011 21:44 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - mnóstwo zdjęć 66

Ale ona naprawdę świetnie zrzędzi, idzie i mamle coś pod nosem zrzędliwie :ryk:
Obrazek

Conchita

[poprzednia][następna]