Broszka & Company

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 03, 2013 20:53 Re: Broszka & Company

Byłam dziś w tesco i mierzyłam plastikowe pojemniki - żaden się nie nadawał :roll:
Jeszcze odwiedzę obi i castoramę.
O 5% na razie nie pisałam z braku czasu. Następne zamówienie będę robić za jakiś czas, więc chwilowo mi się nie spieszy.
A co tam u Was?
Na wszelki wypadek :ok: :ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro gru 04, 2013 9:26 Re: Broszka & Company

Dzięki za kciuki, u nas niedobrze się dzieje i końcówkę roku mamy baaardzo kiepską :(
Nie będę się rozpisywać o szczegółach...

Za pojemnikiem może rozejrzyj się w leroy merlin? wydaje się że mają spory wybór, np pierwsze z brzegu:
http://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-w ... ,l822.html
http://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-w ... ,l822.html
i więcej, może coś dobierzesz?
http://www.leroymerlin.pl/garderoba-i-w ... ,s3:4.html
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro gru 04, 2013 10:11 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Dzięki za kciuki, u nas niedobrze się dzieje i końcówkę roku mamy baaardzo kiepską :(
Nie będę się rozpisywać o szczegółach...

Za wyprostowanie wszystkich spraw :ok:
Trzymaj się!
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro gru 04, 2013 10:12 Re: Broszka & Company

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro gru 04, 2013 17:09 Re: Broszka & Company

Oby wszystko Wam się pomyślnie poukładało :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro gru 04, 2013 17:48 Re: Broszka & Company

Niech się wszystko dobrze poukłada :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 04, 2013 19:10 Re: Broszka & Company

:ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 06, 2013 12:58 Re: Broszka & Company

Dziękuję za kciuki, niestety już się nie poukłada w kilku sprawach :(
Mimo to trzeba jakoś dalej żyć i borykać się z innymi problemami - tylko skąd brać na to siły?

Wpadam na forum bo właśnie przywrócili nam prąd i połączenie z netem, ale nie wiem na jak długo :|
Całą noc nie spałam, a jestem sama w domu. Przerażona słuchałam wycia orkanu i oglądałam zniszczenia jakie niesie ze sobą - istny armagedon: powaliło drzewa i płoty, wyrwało bramę i zwaliło wielkie wrota do stodoły a dachówki posypały się odsłaniając kawał strychu nad stajnią...
Dom trzeszczał i jęczał - bałam się że zawali się uszkodzony róg budynku którego nie zdążyliśmy jeszcze dodatkowo zabezpieczyć, na szczęście ściany nadal stoją.
Iskrzyło ze słupów wysokiego napięcia a prąd rwał się co chwilę i wyglądało w ciemnościach jak jakaś upiorna dyskoteka w szalonym tempie - do czasu aż linię całkiem gdzieś urwało. Latały w powietrzu różności porwane z podwórek sąsiadów bo oczywiście nie pozabezpieczali :evil: Serce mi zamarło kiedy zobaczyłam przez okno kawał sąsiadowego dachu lecący prosto na nas - na szczęście nie rąbnął w nas tylko odleciał dalej na pole :roll:
Nadal duje :strach: Nadal latają różne rzeczy w powietrzu... A podobno ma być jeszcze gorzej :strach:
W domu mam strasznie zimno bo nie dało się palić w piecu c.o. ani w kominkach czy pod kuchnią kaflową bo wiatr wciska dym z powrotem do komina i wybija sadzę. Elektryczny piec włączyłam dopiero przed chwilą jak prąd wrócili, ale temperatura już spadła do kilku stopni więc miną wieki zanim się nagrzeje, oczywiście pod warunkiem że prąd będzie.
Nasze zwierzaki jakoś przetrwały ale serce się kraje jak pomyślę o tych wszystkich dzikich i wolnożyjących :(

A jak u Was? żyjecie bez strat?
Podobno najgorzej jest na pomorzu, nawet nie wyobrażam sobie widząc jak jest u nas :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt gru 06, 2013 13:02 Re: Broszka & Company

Broszka, trzymaj się :ok:

U nas nie jest najgorzej, choć piździ mi przez zamknięte okna :evil:
Ale bywały gorsze wichury, więc twierdzę, że przereklamowany ten orkan.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt gru 06, 2013 13:11 Re: Broszka & Company

:ok: :ok: żeby się obyło bez strat w ludziach i zwierzętach u Was :ok: :ok: No i żeby dom i całe obejście wytrzymało. :ok: :ok: :ok: Przytulam.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 06, 2013 13:38 Re: Broszka & Company

Broszko trzymaj się! :ok: :ok: :ok:
:strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

U nas tylko duje ostro, ale w centrum i tak w miarę spokojnie, a miastowym zawsze łatwiej...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt gru 06, 2013 13:39 Re: Broszka & Company

Tak sobie właśnie myślałam..- jak tam w górach.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt gru 06, 2013 14:48 Re: Broszka & Company

Prawda, miastowym znacznie łatwiej. U nas w zachodniopomorskim niedawno było bardzo ciemne, padał grad ze śniegiem, ale w domu ciepło, net jest, światło też i grzejniki ciepłe.
Ciastka upiekłam i idę na spotkanie. Wiek od 1 do 100 lat, będzie wesoło. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Broszka dobrze, że się odezwałaś, ładnie tam w górach jak jest ciepło latem czy wiosną ale nie w taką pogodę. Szczerze współczuję. :roll:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Pon gru 09, 2013 10:03 Re: Broszka & Company

Nareszcie przywrócili mi neta.
Pogoda strasznie dynamiczna - w piątek z powodu śnieżycy TZ wracał do domu kilka godzin. Śniegu nawaliło po kolana i do tego mocno wiało więc oczywiście zawiało nas i trzeba było szuflować :evil: Robota głupiego bo wczoraj temperatura podniosła się sporo powyżej zera i wszystko zaczęło spływać a wieczorem lunął deszcz i nadal leje jak z cebra - po śniegu nie zostało już nawet wspomnienie...
Dzisiaj leje i wieje halny :evil:

jasia.stargard pisze:Ciastka upiekłam i idę na spotkanie. Wiek od 1 do 100 lat, będzie wesoło. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Udało się spotkanie? :)
My spędziliśmy "miły" wieczór przy świecach z powodu braku prądu...
Byłoby romantycznie, gdyby nie to że temperatura oscylowała w okolicach 10 stopni bo nie mieliśmy również ogrzewania :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon gru 09, 2013 11:46 Re: Broszka & Company

U nas też było piekło.... Powaliło wprawdzie tylko jedno drzewo i na szczęście z dala od domu...jesion trochę przyschnięty więc pewnie słabszy... Ale nasze ogromne świerki kłaniały się w stronę domu :strach: i...jakby mniej teraz urokliwe mi się wydają.... Prądu nie mieliśmy chyba coś koło 10 godzin, na szczęście przez dzień a rano zdążyliśmy napalić.... Poznaliśmy też uroki wszystkich urządzeń na prąd.... :roll: Nosz kurde, trzeba pomyśleć bodaj o nabiciu butli turystycznej, choć przecież orkany nie zdarzają się zbyt często...mam nadzieję, że pierwszy i ostatni w naszych stronach....bo strachu się trochę najadłam.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]