Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 09, 2011 12:37 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

pwpw pisze: Tu o kota idzie, a nie czyjeś niewyżyte frustracje :roll: :!: :!: :!:

o to, to.
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2011 12:43 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt gru 09, 2011 12:42 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

pwpw pisze:
najszczesliwsza pisze:Magaaaa w link z Wikipedii klikałaś, co podałam?
Idealnie pasuje...

Najszczęśliwsza jak zwykle najbardziej zainteresowana kotem :?
Dziwi mnie tylko zestaw osób, które Ciebie bronią, bo do nich mam szacunek. Nigdy nie zroumiem, jak mogą nie zauważyć choćby tego, jak tu łamiesz prawo i jeszcze w tym się upierasz :roll:

Vailet
Krew, morfologia z biochemią to podstawa- koniecznie pogadaj o tym z Wetem. To też da obraz, czy można bezpiecznie Bejbi sterylizować- stan nerek itd.

Awanturnikom dziękujemy, tu trzeba Vailet przekonać do badań, a nie wykończyć Ją psychicznie ku własnej uciesze. Tu o kota idzie, a nie czyjeś niewyżyte frustracje :roll: :!: :!: :!:
Edit : zdublowane słowo.

Mnie nie trzeba przekonywać tylko mojego TŻ-a :oops: jest za miękki.JUż o sterylce z wetem rozmawiałam i badaniach przed tym co teraz Bejbi ma.Teraz radził by nie wszystko na raz.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pt gru 09, 2011 12:44 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Vailet, biorę koty za schronu. Chore, bez szans na adopcję.
Podstawa, od której rozpoczynam to właśnie te badania: MORFOLOGIA i BIOCHEMIA.
Zawsze robię te badania.
Czasami jeszcze inne, bardziej specjalistyczne jeśli są konieczne.
Ale nigdy nie wciskam kotu leków "na oko", bo to może bardziej zaszkodzić niż pomóc.
Zrozum to, nie rób fochów i nie zasłaniaj sie depresją czy innymi kompletnie nieistotnymi czynnikami, dla których jesteś na obecną chwilę na najlepszej drodze do zniszczenia zdrowia kotu.

I nie mów proszę o pieniądzach.
Siądź na pupci i zrób zestawienie wydatków jakie poniosłaś na Jej dotychczasowe "leczenie".
Idę o zakład że wielokrotnie przewyższają koszt badań laboratoryjnych.

Aha, i wiesz co? ZMIEŃ WETA.
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2011 12:58 przez magaaaa, łącznie edytowano 3 razy

magaaaa

Post » Pt gru 09, 2011 12:45 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
anusia27 pisze:Vailet , badania miałaś robić już jakiś czas temu , tak przynajmniej napisałaś.
Coraz bardziej mi się to wszystko nie podoba :?

Będą za 3 doby nie słuchaj ich.Nie spodziewałam się chlamydii i takich duszności u kotki.

Jakich znów duszności 8O
najszczesliwsza

Post » Pt gru 09, 2011 12:46 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

SZkoda że ludziom wszystko na oko dają.Koty mają lepszą opiekę niż ludzie.Wymaz z oka jest niemiarodajny i wywalona kasa w błoto by była.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 09, 2011 12:46 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:SZkoda że ludziom wszystko na oko dają.Koty mają lepszą opiekę niż ludzie.Wymaz z oka jest niemiarodajny i wywalona kasa w błoto by była.

Jaki wymaz z oka?
najszczesliwsza

Post » Pt gru 09, 2011 12:47 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Ja nie przyszłam się kłócić,już w poprzedniej część wątku pisałam,że nie chodzi mi o Vailet bo tak naprawdę niewiele mnie obchodzi,ale o kota którego ma pod opieką.Tyle,że wszystko co napisałam zostało znegowane i a sama Vailet odbijała bez końca piłeczkę.A na koniec jeszcze napisała,że przeze mnie kot jest chory,ma stan zapalny w całym organizmie bo przeze mnie przez 2 dni podała karmę składającą się z mięsa,a nie z odpadów.

kropla111

Od: Pt maja 20, 2011 18:20

Post » Pt gru 09, 2011 12:47 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

To beznadziejne.
Dopiero co napisałam, ze zaraz będą następne dolegliwości.
No i proszę.

Ja wysiadam, nie walczę z wiatrakami :evil:

magaaaa

Post » Pt gru 09, 2011 12:52 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:
anusia27 pisze:Vailet , badania miałaś robić już jakiś czas temu , tak przynajmniej napisałaś.

Będą za 3 doby nie słuchaj ich.Nie spodziewałam się chlamydii i takich duszności u kotki.

Tu nie chodzi o to , czy ja kogoś słucham , czy nie.
Fakt jest faktem - trzeba Bejbi zrobić badania i wiemy to przecież nie od dziś.
Jeśli nie chcesz posłuchać dziewczyn , bo uważasz , że z jakiś znanych tylko Tobie powodów , życzą Tobie i Bejbi żle , proszę posłuchaj mnie , Bejbi musi mieć zrobione porządne badania , bo długo tak niestety nie ' pociągnie' :(
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Pt gru 09, 2011 12:54 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Dziękuję Wam za pomoc może mi ktoś łaskawie napisać jak zamknąć wąta?Zrobię co mówiłam duszności są na You Tube,tylko teraz jest gorzej.Z komórki Bejbi dziwne dźwięki proszę słuchajcie do woli.Jest cicho i bez obrazu prawie ale przez dobre głośniki słychać.Nic nowego to nie jest.Zejdźcie ze mnie.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 09, 2011 12:55 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

vailet pisze:Dziękuję Wam za pomoc może mi ktoś łaskawie napisać jak zamknąć wąta?Zrobię co mówiłam duszności są na You Tube,tylko teraz jest gorzej.Z komórki Bejbi dziwne dźwięki proszę słuchajcie do woli.Jest cicho i bez obrazu prawie ale przez dobre głośniki słychać.Nic nowego to nie jest.Zejdźcie ze mnie.

linka podaj

I ZAJMIJ SIĘ WRESZCIE ZDROWIEM SWOJEGO KOTA, TO TWÓJ OBOWIĄZEK
najszczesliwsza

Post » Pt gru 09, 2011 12:56 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

Nie wiem kiedy Bejbi miała ostatnio pełną morfologie z biochemią, nie będę teraz szukać.
Jesli było to dawno temu to i tak musisz, przy jej stanie je powtórzyć, choćby ze względu na sterylkę. Później wstaw je na wątek, ktoś doświadczony pewnie spojrzy i zinterpretuje :ok:
Z zwierzętami jest gorzej niż z ludźmi, człowiek opisze swoje dolegliwości, zwierze nie.
pwpw

Post » Pt gru 09, 2011 12:57 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

pwpw pisze:Nie wiem kiedy Bejbi miała ostatnio pełną morfologie z biochemią, nie będę teraz szukać.
Jesli było to dawno temu to i tak musisz, przy jej stanie je powtórzyć, choćby ze względu na sterylkę. Później wstaw je na wątek, ktoś doświadczony pewnie spojrzy i zinterpretuje :ok:
Z zwierzętami jest gorzej niż z ludźmi, człowiek opisze swoje dolegliwości, zwierze nie.

Bejbi nigdy nie miała tych badań!
najszczesliwsza

Post » Pt gru 09, 2011 12:58 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

anusia27 pisze:
vailet pisze:

Tu nie chodzi o to , czy ja kogoś słucham , czy nie.
Fakt jest faktem - trzeba Bejbi zrobić badania i wiemy to przecież nie od dziś.
Jeśli nie chcesz posłuchać dziewczyn , bo uważasz , że z jakiś znanych tylko Tobie powodów , życzą Tobie i Bejbi żle , proszę posłuchaj mnie , Bejbi musi mieć zrobione porządne badania , bo długo tak niestety nie ' pociągnie' :(

anusia27 będą badania uwierz proszę.Przedtem były dwa razy i leukocyty trochę niskie.a biochemia dobra.Wszystkie badania były wklejane i koszta.Wystarczy poszukać na starych wątkach.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt gru 09, 2011 12:59 Re: Bejbi słaba jelitowa kotka od początu choruje część 3

najszczesliwsza pisze:
I ZAJMIJ SIĘ WRESZCIE ZDROWIEM SWOJEGO KOTA, TO TWÓJ OBOWIĄZEK

Ty naprawdę w ten sposób nie pomagasz , nie widzisz tego?
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

[poprzednia][następna]