H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 11, 2010 22:30 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Jestem, doczytuje, kciuki za Meosia trzymam :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sie 13, 2010 16:29 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Halllooo 8) , co słychać w pięknym świecie Marcelibu ? :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt sie 13, 2010 18:56 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

U nas bez większych zmian. W przyszłym tygodniu idę z RTG płuc Meonika do dr Garncarz i do dra Niziołka. Jest to albo zwiotczenie okolic krtani i gardła (z wiekiem), robaki - jutro odrobaczamy 3-dniowo Aniprazolem lub astma. Nie ma innego wyjścia. Staram się zejść z 2 x 5 mg do 2 x dziennie 2,5 mg. Dziś chciałam prosić wetkę o zmianę sterydu na astmowy - stwierdziła, że za mało wie (jest zaraz po studiach) i nie chce podejmować takiej decyzji. Dr Małgosia będzie dopiero we wtorek :( . Hugcio miał znowu rzyganko - po Bezo-pecie znowu ustąpiło. Bezo-Pet duży kosztuje u mnie 61-62 zł. :strach: :crying: (udało mi się kupić po 52 zł. ).
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt sie 13, 2010 19:31 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Monia, wziewny steryd to najlepiej zeby Niziolek przepisal jednak... no i jesli bedzie wziewny, to trzeba kupic specjalny aparat dla kotow (w Polsce niedostepne, Niziolek kiedys mial dojscie ale jak potrzebowalam dla Bajki to juz musialam sama kombinowac... Tinka07 pomogla mi go sprowadzic z Niemiec...tak najnowsza generacja wyglada:
http://www.trudellmed.com/animal-health/aerokat)

trzymam oczywiscie i jakby cos, to dzwon :)

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Sob sie 14, 2010 4:58 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Cześć Kochani :)
Kciuki zaciskam bardzo mocno :ok: :ok:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Sob sie 14, 2010 11:01 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

tez trzymam, nie doradze bo sie nie znam alechociaz to :ok:

moś

Post » Nie sie 15, 2010 9:03 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Dziękuję Wszystkim za dobre myśli i uczucia :D :1luvu: !

Wczoraj Meonik dostał tabletki na rozszerzenie oskrzeli - Theovent. Do późna wieczór biegałam po aptekach, żeby kupić. Nie wiem, jak lek podziałał, bo Meonik zdradził mnie i całą noc spał na balkonie, a gdy się nad nim pochylam, żeby posłuchać oddechu, to jak zwykle, natychmiast włącza motorki i doopa. A Meo tak właśnie ma z motorkami. Ale kocina na pewno jest żywsza - natychmiast wstaje, gdy do niego się zbliżam. Z kupą dalej problemy - już nawet Gasprid odstawiłam dobry tydzień temu, bo nie działa. Podaję niewielkie ilości parafiny codziennie. Wypróbuję jeszcze siemię lniane.

Goopol-Lizak podrapał mi moskitierę w oknie, zrobiły się dziurki i komary zaczęły wpadać. Dziś rano, kiedy to Lizak obudził mnie drapaniem w stopę - pomyślałam sobie, że wymienię na nowy kawałek - zdjęłam zniszczoną, otworzyłam opakowanie, żeby przyciąć nową. No i następna doopa - wszystkie kawałki są ćwiczebne i za małe. Na początku pomyślałam sobie "nic to" - polecę do OBI i kupię nową. No i następna doopa - dziś wszystkie sklepy pozamykane. Same doopy dzisiaj, czy co? :twisted:

Tylko Hugcio chodzi, jak w zegarku - po Bezo-pecie skończyły się wymioty. Podajemy dawkę utrzymującą - 5 ml na dzień.

Upał straszny nas dobija, wczoraj wieczorem, kiedy odbierałam rower od siostry ciotecznej zbierało się na piękną burzę - pobłyskało się i koniec. Szczególnie o Meo się martwię - on bardzo źle znosi upały. Okrywam go zmoczonym w zimnej wodzie, wyciśniętym ręcznikiem, wentylator chodzi cały czas, ale marnie jest.

Moja pani doktor powiedziała mi, że wyglądam bardzo dobrze ("kwitnąco"), zmniejszyła mi dawkę leków :dance: :dance2: :dance: :dance2: .

Beatko - wielkie, wielkie dzięki za podpowiedzi!!!! :1luvu:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie sie 15, 2010 9:31 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Superwiesci, tak trzymac Monia :ok:

moś

Post » Nie sie 15, 2010 12:10 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Dokładnie , Marcelibu , chłopaki :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Post » Nie sie 15, 2010 13:53 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Jestem spokojna, uśmiechnięta, jeżeli coś mi się nie udaje - próbuję spokojnie jeszcze raz. I wiecie co? Nie ma przy tym nerwów. Nie denerwuję się, że nie zdążę, nawet na głupi autobus, który ucieka, albo że coś nie idzie, jak potrzeba. Nawet się zdziwiłam, kiedy u siebie to zaobserwowałam. Po ciężkich ostatnich 2 latach chyba wychodzę (chyba) na prostą. Mam wokół się Dobrych Ludzi, którzy mi pomagają, nie odtrącają mojej ręki, nie mają fochów i nie uważają siebie i swoich spraw za najważniejsze, dostrzegają innych (i mnie też) i ZAWSZE mogę na nich liczyć. I się ich nie boję. Takich "na dobre i na złe". I za to Bogu dziękuję. I się popłakałam... Dziękuję za Was, dziękuję, dziękuję.... :cry:
I chyba poznałam przyczynę mojej choroby.

Marcelibu

Post » Nie sie 15, 2010 15:23 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

Lizaka oddam chyba Dorci44, bo naprawdę on jest darmozjadem :mrgreen: . Wczoraj ja, prawie, upolowałam mu ćmę (małą) - jemu się niestety pociągnąć tematu nie udało :ryk: . Biedny rozglądał się, szukał, ale niestety, jego "goopolowatość" i gapowatość nie zna granic i Lizak poległ w tej walce :ryk: . Ale z drugiej strony jest tak uroczy, tak cudnie daje brzuchala do głaskania, jest tak rozbrajający: można go (nie wiem?) bić, walić, nie dawać jeść, a on, wpatrzony z miłością mówi oczami i całym sobą: "kocham cię tak bardzo...". Normalnie mnie osłabia, no i skradł moje serce. Kocham go, jak nie wiem co.

Meonik nadal natychmiast włącza motorki przy próbie zbliżenia się do niego. Może dziś w nocy jednak, łachudra, przyjdzie do mnie spać (znaczy: zaszczyci mnie chciałam powiedzieć)? Ostatnio, gdy było gorąco też ze mną nie spał :twisted: . Od wtorku-środy podobno chłodniej...

Marcelibu

Post » Nie sie 15, 2010 15:29 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

U nas już jest chłodno , od rana 8) i pada deszcz :wink:

bubor

Post » Nie sie 15, 2010 15:43 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

bubor pisze:U nas już jest chłodno , od rana 8) i pada deszcz :wink:

U mnie się zachmurza. Mam nadzieję, że nie napiszę na co, żeby nie zapeszyć... 8)

Marcelibu

Post » Nie sie 15, 2010 19:33 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

u nas tez sie ochlodzilo, oby Meosiowi bylo przez to lzej :ok:

moś

Post » Nie sie 15, 2010 19:36 Re: H&M+L.Meo - serduszko OK. Astma?...

moś pisze:u nas tez sie ochlodzilo, oby Meosiowi bylo przez to lzej :ok:

Mośka - Ty nie kombinuj, tylko dawaj fotkę Golasa. Idę do Ciebie... :mrgreen: uwaga...

Marcelibu

[poprzednia][następna]