http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61 ... ht=proroka
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ayane pisze:W tym wątku na KŁ jedna z forumowiczek poszukiwała takiego wisiorka, chyba spadasz jej z nieba![]()
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61 ... ht=proroka
czitka pisze:Wieści z włości są nieustające, albowiem zamęczam Jurka mailami. Ostatnia wieść była taka, że mam przestać chociaż przez tydzień myśleć o Dziewczynkach, bo one mają opiekę 6 gwiazdek i są z Jurkiem, a nie z Wezyrem![]()
Miciek pojawia się też regularnie w restauracji wariant all i że oko świetnie, śladu nie ma.
Więc zostajemy w temacie oka, a dokładniej Oka Proroka, lub jak kto woli Oka Opatrzności Bożej. Tu z każdego straganiku patrzą na nas oczy, aż strach czasem. Bo te oczy są w postaci pierścionków, breloczków, naszyjników, są na makatkach, kilimkach, zapalniczkach, popielniczkach, wszędzie oczy![]()
Malutkie, średnie i wieeeelkie![]()
Wiszą w holach, nad drzwiami, na ścianie, wszędzie!
Oko Proroka jest tutaj amuletem chroniącym przed złym spojrzeniem, zawiścią, zazdrością, nieszczęściem, agresją, wszelkimi złymi mocami.
Zawieszone przed wejściem do większości domów, czy namiotów kurdyjskich, otacza mieszkańców bezpieczeństwem, obdarza spokojem i odbija złe moce.
Jedno szczególne Oko Proroka wiozę dla Fredzioliny, aby Mamuśka zaniechała wszelkiej agresji, drugie, w postaci wisiorka malutkiego, oprawione w 14 karatowe złoto, wykonane z syntetycznego szafiru, zaraz ulokuję na Bazarku. Niech będzie początkiem ogonkowego na niedaleką sterylizację Mamusi!
A o Proroku i Oku zaraz gdzieś doczytam i tu opowiem, albo zalinkuję, albo nie wiem co![]()
Chyba, że ktoś mnie uprzedzi
Karolka pisze:Tiaaaa zaraz w Czitkowym wątku zrobi się bazarekCzitka wykupi wszystkie pierdułki w sklepach i zwiezie do Polski dla forumowiczów
![]()
Czitka to niezły biznes. Kup ze 100 sztuk i wystaw na allegro. Skoro te amulety mają TAAAAAAKĄ moc to pójdą jak świeże bułeczki 8)
Nezia pisze:a czy moglabym prosic o zakupienie dla mnie i moich dzieci takich Oczu Prorokabardzo nam sie spodobalo
joanna z kotami pisze:Nezia pisze:a czy moglabym prosic o zakupienie dla mnie i moich dzieci takich Oczu Prorokabardzo nam sie spodobalo
A czy w takiej sytuacji i ja mogłabym się podłączyć?![]()
![]()
Co prawda moja kochana Marcelibu zapewniła mi ofiarnie pomyślność i ochronę przed złym spojrzeniem, ale w międzyczasie tak się nakręciłam na te "oka", że szkoda gadać. Chyba zacznę je zbierać.
Oko od Marcelibu będzie moim okiem osobistym, to już postanowione.![]()
Odkąd łypnęło na mnie przyjaźnie z pudełeczka, wiedziałam, że to właśnie "to" oko.
Teraz marzy mi się takie większe, szklane na zwykłym sznureczku. Mam straszną ochotę powiesić je sobie na lampie...
I dziecko mi jęczy, że też chce...
Czitka...![]()
Trzepoczę do Ciebie długiemi rzęsy...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości