Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
barba50 pisze:Już brak pomysłów co jej może być. Jedyne co nie było robione to badanie kału, ale nie ma jak pobrać próbki, wciąż jest nie taka jaka nadawałaby się do analizy![]()
pixie65 pisze:barba50 pisze:Już brak pomysłów co jej może być. Jedyne co nie było robione to badanie kału, ale nie ma jak pobrać próbki, wciąż jest nie taka jaka nadawałaby się do analizy![]()
Hmmm...mnie się wydaje, że do analizy próbka nie musi być "koncertowa". Najczęściej zresztą analizowane są właśnie te....ehem...niewyględne... (...)
Aleksandra59 pisze:Pixie65 - proszę podaj argumenty, że te niewyględne mogą pójść na badania, PLLLLLLLIIIIIISSSSSSSSS. Lab współpracujący z lecznicą chce mieć próbki, że tak się wyrażę "stałe" i to z trzech "pobrań"
Lecznica stosuje się do zaleceń lab.
Może jakieś porady w tym zakresie - np. czy jest lab badający te "niewyględne"![]()
barba50 pisze:Sklonowałam Ksikę - cztery razyZnowu się bawię zdjęciami
![]()
pixie65 pisze:Aleksandra59 pisze:Pixie65 - proszę podaj argumenty, że te niewyględne mogą pójść na badania, PLLLLLLLIIIIIISSSSSSSSS. Lab współpracujący z lecznicą chce mieć próbki, że tak się wyrażę "stałe" i to z trzech "pobrań"
Lecznica stosuje się do zaleceń lab.
Może jakieś porady w tym zakresie - np. czy jest lab badający te "niewyględne"![]()
Powiem szczerze, że ja się jeszcze nie spotkałam z takimi...ehem...wymaganiami labu![]()
Jak jest jakiś "problem" w kocie, skutkujący biegunką to się raczej nie czeka aż qupal stanie się wzorcowy tylko bada się to co jest, żeby leczyć.
"Z trzech pobrań" to rozumiem, że na pasożyty.
Zdaje się, że są jakieś testy, chyba "płytkowe" (takie jak na FIV/FeLV na przykład) na giardie.
Ale ja to bym chyba zaniosła ten niewyględny urobek do zwykłego Luxmedu - oni tam badają wszystko.
ŁAŁ...Ksika MultiKot
Użytkownicy przeglądający ten dział: Kankan, Silverblue i 58 gości