Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AYO pisze:Moja Sis, która pracuje na psychiatryku [a na wet dwóch] opowiada podobne historie o rodzinach, które podrzucają dziadków i babcie do szpitala,pod pretekstem, że są agresywni i trzymają miesiącami, żeby nie płacić za dom opieki albo wyjechac na wakacje. Osobnym też tematem jest zachowanie tych "rodzin" podczas tych paru wizyt, kiedy już MUSZĄ przywieźć rzeczy na zmianę
felin pisze:AYO pisze:Moja Sis, która pracuje na psychiatryku [a na wet dwóch] opowiada podobne historie o rodzinach, które podrzucają dziadków i babcie do szpitala,pod pretekstem, że są agresywni i trzymają miesiącami, żeby nie płacić za dom opieki albo wyjechac na wakacje. Osobnym też tematem jest zachowanie tych "rodzin" podczas tych paru wizyt, kiedy już MUSZĄ przywieźć rzeczy na zmianę
Moją znajomą coś takiego spotkało.
Co więcej, synuś jedynak usiłował ją ubezwłasnowolnić sądownie, żeby przejąć mieszkanie. Finał był taki, że zerwała z nim wszelkie kontakty i podpisała z bankiem umowę na odwróconą hipotekę - synuś guzik dostanie, bo w spadku będą co najwyżej rzeczy osobiste.
jozefina1970 pisze:No, ja mam teraz odwrotny problem. Rodzina chce "odzyskać" podopiecznego bo ma rentę. Problem jest bardziej skomplikowany więc tylko w dużym skrócie napiszę, że był kompletne bez dozoru, podpalał ludziom stodoły, niszczył samochody itp bo rodzina patologiczna, pijąca kompletnie się nim nie zajmowała. Ale teraz będą już troskliwi, tak?
casica pisze:A można to zablokovać?
casica pisze:jozefina1970 pisze:No, ja mam teraz odwrotny problem. Rodzina chce "odzyskać" podopiecznego bo ma rentę. Problem jest bardziej skomplikowany więc tylko w dużym skrócie napiszę, że był kompletne bez dozoru, podpalał ludziom stodoły, niszczył samochody itp bo rodzina patologiczna, pijąca kompletnie się nim nie zajmowała. Ale teraz będą już troskliwi, tak?
A można to zablokovać?
jozefina1970 pisze:Masz PW
casica pisze:Ojjjj, to nie tak, to tak się robi:
masz pv![]()
casica pisze:No vłaśnie, ta forma załatvienia spray nas z mamą osłabiła zupełnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Darkmatter, ewar, Kankan i 73 gości