Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
JaEwka pisze:To ja może Ci Wilczkę oddam coBo ty ją tak rozpieszczasz jak własnego kota
Gibutkowa pisze:JaEwka pisze:To ja może Ci Wilczkę oddam coBo ty ją tak rozpieszczasz jak własnego kota
Nie oddałabyś przecież
JaEwka pisze:Gibutkowa pisze:JaEwka pisze:To ja może Ci Wilczkę oddam coBo ty ją tak rozpieszczasz jak własnego kota
Nie oddałabyś przecież
Wiem![]()
A dzisiaj byliśmy na badaniach krwi i jest superTak się zastanawialiśmy czy stres związany z Niną nie wypłynął jakoś na jej zdrowie i wyniki ale wszystko jest w porządku
![]()
Mocznik było 42 mg/dL jest 41mg/dL norma 16-36
Kreatynina było 3,8 mg/dL jest 3,5 md/dL norma 0,8 - 2,4
HCT było 23,7% jest 30,06% norma 24.0-45.0
HGB było 7,8 g/dL jest 10,2 g/dL norma 8.0 -15.0
Retics 4% (nie pamiętam jak to się językiem nie medycznym nazywa ale chodzi o to że się krwinki odbudowująa wcześniej Wilczka miała zagrożenie anemii bo miała niskie HCT a teraz jej ładnie podrosło)
Także bardzo się cieszymy, że wyniki się poprawiają teraz może minimalnie spadły ale dla nas to i tak dobre wiadomości![]()
A co do samej wizyty u weta to Wilczka dała ładnie popalićW ogóle nie chciała oddać krwi wyrywała się, prychała, syczała gryzła, próbowała drapać. Najpierw wet próbował porać z jednej łapki ale przez te jej zachowanie zaczął się robić krwiaczek więc musieliśmy zmienić łapkę. Po małym boju w końcu się udało. Ale nie pamiętam kiedy ostatnio się tak zachowywała
![]()
Dzisiaj rano nawet Ninę przeganiałaGdzie to jej się nie zdarzało bo jedyne co to reagowała tylko jak młoda do niej leciała a teraz sama wzięła sprawy w swoje łapki.
JaEwka pisze:Jutro minie rok odkąd Wilczka jest u nas![]()
Czyli to będą jej urodzinki
Nie mówcie jej nic ale kupiłam saszętkę Royal Canin Oral Mature którą uwielbiała jeść
Taki mały prezencik dla naszej cudownej koteczki
JaEwka pisze:Jutro minie rok odkąd Wilczka jest u nas![]()
Nie mówcie jej nic ale kupiłam saszętkę Royal Canin Oral Mature którą uwielbiała jeść
Gibutkowa pisze:JaEwka pisze:Jutro minie rok odkąd Wilczka jest u nas![]()
Nie zapomnij o świeczce z kociego kabanoska
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, zuza i 129 gości