Kitka, Cyryl, Hestia i Alma - cz. 4 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 03, 2007 23:06

To niech piszą nerwowo :twisted: :wink:
Bomba nr 2, a nawet 3, będzie jutro 8)

A ja uprzejmie donoszę, że dziś w mieszkaniu mojej mamy zginęła śmiercią tragiczną ceramiczna doniczka, w której rosła paprotka. Doniczka poniosła śmierć na miejscu, paprotka na razie przeżyła, ale nie wiadomo, na jak długo wyrok został odroczony :twisted:
Kto popełnił zbrodnię? :conf:
Mamy dwoje podejrzanych, czasowo mieszkających w miejscu przestępstwa: udającego niewiniątko wyrośniętego ryżego gangstera i niewinną dziecinę o falistych włosach, skażoną już jednak przez środowisko i zgubny wpływ wyżej wymienionego osobnika :twisted:
Śledztwo wykaże, kto zawinił - albo i nie wykaże 8)
Możemy jednak przypuszczać, że niestety sprawcą była nieletnia, choć na pewno działała za podszeptem czarnego (a właściwie ryżego) charakteru :twisted:
Dziś rano bowiem, nie wymierzywszy odległości między stołem, na którym stała nieszczęsna doniczka, a parapetem, panienka spadła z tegoż stołu na podłogę, po drodze jednak łapiąc za obrus i dzięki temu lądowanie było mniej twarde niż mogło być :twisted:
Prawdopodobnie taka sytuacja miała też miejsce, gdy dwunożna właścicielka mieszkania (pozostająca poza kręgiem podejrzanych o bezpośredni udział w zabójstwie) udała się do pracy, tylko tym razem obrus nie chciał przytrzymać falistej spadochroniarki, która w zemście pociągnęła go mocniej, powodując tragiczny w skutkach upadek doniczki razem z biedną paprotką, która nie zdążyła uciec :(
Właścicielka mieszkania po powrocie sprzątnęła ( :!: ) miejsce zbrodni i przesadziła paprotkę w nadziei, że przeżyje :?
Niestety brak niezbitych dowodów, kto z dwojga podejrzanych popełnił przestępstwo, a w obliczu zatarcia śladów (o co wniesiemy oskarżenie :twisted: ) będziemy musieli chyba przyznać się do porażki w śledztwie :roll:
Chyba że paprotka odzyska przytomność i zacznie mówić :twisted:

U mnie w domu Hestia głupieje, jak ją wypuszczam, strasznie ją energia roznosi, przyprawiając mnie o nowe siwe włosy :evil:
A przed nami jeszcze jakieś 7 tygodni oszczędzania się białej, czyli mojego pilnowania, żeby nie wariowała :crying:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon gru 03, 2007 23:43

Dzielna dzidzia!
Zabić taką paprotę, to nie każdy potrafi 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon gru 03, 2007 23:44

Eee tam, zawracanie głowy - paprotka narozrabiała, a teraz wrabia niewinnych :twisted:

Kicorek pisze:
U mnie w domu Hestia głupieje, jak ją wypuszczam, strasznie ją energia roznosi, przyprawiając mnie o nowe siwe włosy :evil:
A przed nami jeszcze jakieś 7 tygodni oszczędzania się białej, czyli mojego pilnowania, żeby nie wariowała :crying:

Nie płacz, to przez ten front atmosferyczny - moje też nabuzowane, świrują niemożebnie :twisted:
Front sobie pójdzie, to i spokój wróci.

Mam nadzieję :roll:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Pon gru 03, 2007 23:55

Biedna doniczka...ale Kicorku, trzeba winnego ulgowo potraktować!
To w końcu nie lada wyczyn-ZABIć doniczkę! :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon gru 03, 2007 23:56

DOBREJ KICORKU I RESZTA
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto gru 04, 2007 0:16

a zbrodnierze nie pobrudzili sobie łapek dowodem rzeczowym czyli glebą z paprotki, która zaliczyła glebę?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto gru 04, 2007 0:47

Ja bym wyceniała komplet - tyle ile w pudełku się mieści - wtedy łatwiej wysłać. Można i na sztuki. Wchodzisz na unikalni.pl i się logujesz wtedy dostajesz opcje - pokaż co potrafisz, przesyłasz fotkę, dostajesz warunki współpracy - i dalej sobie korespondujesz...to nie powinno być nic trudnego...spróbuj...bombki są świetne i bardzo oryginalne...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto gru 04, 2007 5:51

Paprotkę zapewne zabił jakiś niespodziewany podmuch wiatru :twisted: , koty są zdecydowanie poza podejrzeniami..... a gdyby paprotka po odzyskaniu przytomności twierdziła inaczej :P - jest najzupełniej możliwe że podmuch pojawi się znowu :twisted:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto gru 04, 2007 7:38

Jak możesz niewinne koty oskarżać o takie zbrodnie 8O Przecież nie od dziś wiadomo, że każda doniczka ma swój okreslony zywot i jak ten się kończy, to doniczka sama spada :twisted: Może miała już dość paprotki, któa w niej tkwiła :roll:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto gru 04, 2007 9:09

Ja stanowczo protestuję przeciw szukaniu podejrzanych w kręgu tymczasowych domowników
kiedy w całym kraju grasuje szajka, która podstępnie wykopuje kwiatki i niszczy doniczki
Sprawa wymaga zaangażowania ABW i CBA a nie ostakżania biednych kotków :evil:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto gru 04, 2007 11:17

Śledztwo wykaże - albo i nie :twisted:

Zgodnie z zapowiedzią przedstawiam niebieskie bombki w błękitnych koszulkach :) (miniaturki do powiększenia)

Bombka nr 1 - błyszcząca:
Obrazek

Bombka nr 2 - matowa:
Obrazek

I obie od dołu i od góry: 8)
Obrazek Obrazek

Kicorek

Post » Wto gru 04, 2007 11:28

Kicorek, aleś Ty zdolna bestia 8O 8O 8O w życiu bym nie uplingła czegoś nawet zbliżonego wyglądem :roll:

A paprotka z pewnością wybudzi się ze śpiączki. Paprotki to twarde bestie są. W przeciwieństwie do doniczek, niestety...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto gru 04, 2007 11:44

Kicorku, cudeńka dziergasz 8O

A co do paprotki....może chciała popełnić samobójstwo? Albo rozprostować korzenie....no wiesz, trochę jej ścierpły od siedzenia w doniczce....więc sobie wstała, zakręciło jej się w głowie tzn. w lisciach, korzenie się pod nią ugięły i sruuuuu..... :lol:

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Wto gru 04, 2007 11:51

Kicor pokazałam moim znajomym w pracy zdjęcia Twoich bombek i aniołków :evil:
normalnie ludzie mają na ich widok oczy kotusia ze Shrecka i ślinotok
Prędka marsz do unikalnych lub na allegro z tymi wyrobami :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto gru 04, 2007 14:01

Dobra, dobra, nie krzycz :twisted: :wink:

Bardzo się cieszę, że moje bombki tak się wam podobają :D :dance:
I mam pierwsze zamówienie :D

Zaraz się zarejestruję w galerii i zobaczymy. Jak się nie uda w tym roku (grudzień już, niestety, ale ja te bombki robiłam dla siebie, więc się nie śpieszyłam :lol: ), to coś będę próbować modzić na Wielkanoc i na następne Boze Narodzenie 8)
Czy tak będzie ok? :wink:

Kicorek

[poprzednia][następna]