A wiosnę też kocham, najbardziej ze wszystkich pór roku

Kryzys jest nadal i dlatego jestesmy w Dublinie. I raczej lepiej prędko nie będzie niestety...
A sangria dobra rzecz

Moderator: Estraven

PixieDixie pisze:Moli ja wlasnie ta sangria z biedry sie raczeMoja meza uwielbia
![]()
Myslisz czemu znowu w tym roku hiszpanskie klimaty ??:D Sie maz na sangrie napalil
Nie spie, siedze na kanapie popijam winkoi rzucam Coco mysz bo mi tu przynosi
Sie roozochocila do zabawy
KatS pisze:O, a gdzie w Grecji mieszkają znajomi? TŻa rodzina to w ogóle pochodzi z Zakynthos ale przez te wszystkie lata tam jeszcze nie zawitałam. Ale ciągle mam to w planach
A wiosnę też kocham, najbardziej ze wszystkich pór roku
Kryzys jest nadal i dlatego jestesmy w Dublinie. I raczej lepiej prędko nie będzie niestety...
A sangria dobra rzecz

on do mnie tak po grecku rozmawiał jakbym ja co kolwiek z tego rozumiałam KatS pisze:To wzniesmy toast sangrią za brak kryzysów

Moli25 pisze:Do lotniska w Atenach maja 15 km![]()
Miejscowosci nie pamietam...
Bardziej to tesciow znajomi niż nasi, ale ten "Jorgos" stary Grek zakochany we mniebo głupka z siebie zrobiłam maksymalnego
Odwiedzili nas w Polsce, zabraliśmy ich na zwiedzanie Wrocławia a pozniej do nas na kawkę. Ona Polka, on rasowy Grek. On pali papierosy, wychodził na balkon a ja za nimon do mnie tak po grecku rozmawiał jakbym ja co kolwiek z tego rozumiałam
on po angielsku nic, po niemiecku nic, nawet po rusku próbowałam- NIC!
![]()
Otworzyłam translator i pisałam po polsku i włączałam głośnik by mu to powiedział tablet po grecku
Zdziwił sie i bardzo mu sie to podobało

Moli25 pisze:Wlasnie w styczniu moi znajomi wylatują do Anglii. Bo myślą ze tam kokosy zarobią...
Oni sa specyficznym przypadkiem![]()
Zasiłek jej sie nielegalny kończy macierzyński i musza uciekać
KatS pisze:Tak, w ludziach tam się gotuje, są bardzo sfrustrowani, to się czuje i widzi. I lepiej nie będzie z tym rządem, który mają, a i z innym byłoby trudno.
Moli - to jakbys potrzebowała tłumaczenia następnym razem, zgłos się do mnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Google [Bot], Nikag35 i 16 gości