Zuzia i Pola po raz 33

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 27, 2015 9:50 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Ewa L. pisze:To się dzisiaj wnerwiłam :evil: We wrześniu dokładnie 14 września byłam w banku PKO celem zamknięcia konta i rezygnacji z karty kredytowej. Rozpoczęto procedurę zamknięcia i pani poprosiła abym zgłosiła się za 30 dni bo tyle trwa zamknięcie aby sprawdzić poprawność zamknięcia konta i ewentualne rozliczenie się z bankiem.
14 października udałam się do banku. Pani sprawdziła wszystko, wypłaciła mi zgromadzone jeszcze na koncie środki i wyrażając ubolewanie nad stratą klienta pożegnała mnie. Przed wyjściem upewniłam się że to wszystko i moja współpraca z bankiem jest definitywnie zakończona. Pani potwierdziła a ja z lekkim sercem i czystym sumieniem pożegnałam bank.
Byłoby to normalnym zjawiskiem gdyby nie to że dziś otrzymałam z banku list. Po zapoznaniu się z jego treścią trafił mnie szlag. :evil: Okazało się że przyszedł wyciąg z karty kredytowej którą nota bene spłaciłam do 14.09.2015 roku co do grosika i od tegoż 14.09.2015 roku nie jestem w posiadaniu tejże karty bo została zdana do banku.Więc pytam jakim cudem mogłam zadłużyć kartę skoro fizycznie nie posiadam karty od 14.09.2015 i na ten dzień zadłużenie wynosiło 0 zł ?????
Upominają mnie o zapłatę minimalnej kwoty 45,76 zł z doliczonymi odsetkami w kwocie 45 gr bo w przeciwnym razie moje dane zostaną przekazane do bankowego rejestru dłużników.
Jutro mam zamiar iść do banku i zażądać wyjaśnienia a w razie czego zrobię im taką awanturę że pół osiedla będzie słyszeć. :evil: :evil: :evil:

mogą człowiek wyprowadzić z równowagi
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 27, 2015 9:57 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Czekam tylko na ważny telefon i idę im nawtykać co o nich sądzę. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto paź 27, 2015 12:05 Re: Zuzia i Pola po raz 33

i oczywiście zamelduj co i jak
Hejka :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto paź 27, 2015 13:18 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Byłam i wróciłam i zgrzałam się jak mops bo u nas dzisiaj ciepło i słonecznie. Prawdziwa piękna złota polska jesień. :1luvu:
Załatwiłam sprawę w banku i na koniec powiedziałam dokładnie co o nich myślę :evil: A niech wiedzą. :evil: :evil: :evil:
Okazało się że te 45 zł to roczna opłata za kartę kredytową dokładnie za jej posiadanie. Okazuje się że mają prawo do naliczania nawet po zamknięciu konta bo opłata dotyczyła minionego okresu czyli 2014/2015. Błędem pani która obsługiwała mnie podczas poprzedniej mojej wizyty było to że nie poinformowała mnie o tej opłacie i nie pobrała jej od razu narażając mnie na dodatkowe koszty jakimi są odsetki karne na szczęście to te 45 gr.
Na do widzenia powiedziałam panu ( bo tym razem trafiłam na faceta ) że jak dla mnie są nie poważnym bankiem albo mają za mało wyszkolony personel i mam nadzieję że to będzie ostatnia moja wizyta w tym banku bo w przyszłości nie chcę mieć z nim nic wspólnego.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 27, 2015 14:00 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Ewa L. pisze:Byłam i wróciłam i zgrzałam się jak mops bo u nas dzisiaj ciepło i słonecznie. Prawdziwa piękna złota polska jesień. :1luvu:
Załatwiłam sprawę w banku i na koniec powiedziałam dokładnie co o nich myślę :evil: A niech wiedzą. :evil: :evil: :evil:
Okazało się że te 45 zł to roczna opłata za kartę kredytową dokładnie za jej posiadanie. Okazuje się że mają prawo do naliczania nawet po zamknięciu konta bo opłata dotyczyła minionego okresu czyli 2014/2015. Błędem pani która obsługiwała mnie podczas poprzedniej mojej wizyty było to że nie poinformowała mnie o tej opłacie i nie pobrała jej od razu narażając mnie na dodatkowe koszty jakimi są odsetki karne na szczęście to te 45 gr.
Na do widzenia powiedziałam panu ( bo tym razem trafiłam na faceta ) że jak dla mnie są nie poważnym bankiem albo mają za mało wyszkolony personel i mam nadzieję że to będzie ostatnia moja wizyta w tym banku bo w przyszłości nie chcę mieć z nim nic wspólnego.

to opłat nie pobierają z góry tylko po zakończeniu danego okresu?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto paź 27, 2015 14:01 Re: Zuzia i Pola po raz 33

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Byłam i wróciłam i zgrzałam się jak mops bo u nas dzisiaj ciepło i słonecznie. Prawdziwa piękna złota polska jesień. :1luvu:

to opłat nie pobierają z góry tylko po zakończeniu danego okresu?

Na to wyszło że tak.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 27, 2015 20:23 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Dobrze ze juz skończyłaś sprawę z tym bankiem :roll:
Jakas katastrofa :strach:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto paź 27, 2015 20:26 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Miauczór. Ku mojemu zaskoczeniu przeszły obie osoby, na które głosowałam. Tylko że posłanka w mniejszości

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 27, 2015 20:48 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Moli25 pisze:Dobrze ze juz skończyłaś sprawę z tym bankiem :roll:
Jakas katastrofa :strach:

Mam nadzieję że więcej nie będę zmuszona się tam pojawiać :evil:
Trzymam się swojego banku i koniec z innymi.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 27, 2015 20:53 Re: Zuzia i Pola po raz 33

MaryLux pisze:Miauczór. Ku mojemu zaskoczeniu przeszły obie osoby, na które głosowałam. Tylko że posłanka w mniejszości

Ja na głosowaniu nie byłam i irytują mnie te głupie obrazki zamieszczane w internecie czy na FB. Prawda jest taka że obojętnie kto dojdzie do władzy najpierw chapie do siebie by jemu było dobrze a resztę ludzi mają zawsze w ....... głębokim poważaniu . Wszyscy mają takie świetne obietnice wyborcze że czego to oni nie zrobią i jak to będzie cudownie i jak przychodzi co do czego guzik z tego jest.
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto paź 27, 2015 23:46 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Hej Ewcia!
dobrze ze juz z tym bankiem skonczylas. jak dla mnie to ich wina i powinni poniesc tego konsekwencje umazajac te kwote ale oczywiscie oni sa jak zawsze gora bo maja te swoje umowy mini drukiem pisane. :evil:
ale najwazniejsze ze juz koniec znimi :ok:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Śro paź 28, 2015 8:54 Re: Zuzia i Pola po raz 33

AgaS1987 pisze:Hej Ewcia!
dobrze ze juz z tym bankiem skonczylas. jak dla mnie to ich wina i powinni poniesc tego konsekwencje umazajac te kwote ale oczywiscie oni sa jak zawsze gora bo maja te swoje umowy mini drukiem pisane. :evil:
ale najwazniejsze ze juz koniec znimi :ok:

Hej Aga ! :1luvu:
Mam taką nadzieję że to już koniec historii z bankiem.
Wyobrażasz sobie taką sytuacje że teraz np. wyjeżdzam za granice na rok czasu. Wracam i po pięciu latach chcę coś kupić i potrzebuję kredytu . Idę do swojego banku a tam odmawiają mi bo jestem wpisana w bankowy rejestr dłużników. Po sprawdzeniu wszystkiego i dociekaniu o co chodzi okazałoby się że pięć lat temu nie zapłaciłam bankowi 45 zł bo nie miałam o tym pojęcia bo przecież nie mogłam spodziewać się korespondencji od banku którego klientem już nie jestem i po pięciu latach okazało sie że mój dług urósł do kilku tysięcy.
Co bym miała w takiej sytuacji zrobić ? Nic tylko wysadzić ten bank w powietrze. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 28, 2015 9:21 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Dzisiaj czekam na pana kuriera Michała który ma mi przywieźć nową umowę z Orange + nowy telefon. :D
Jestem w tej sieci od 2001 roku kiedy to jeszcze była Ideą . Najpierw miałam na Kartę jako Idea Pop ale po paru latach przeszłam na abonament już w Orange i tak ciągnę po dziś dzień. Zawsze trafiały mi się fajne i korzystne oferty i tylko raz brałam z telefonem. Poprzedni plan taryfowy Orange Delfin był atrakcyjny bo miałam 240 min. do wszystkich sieci i 6000 minut do 5 wybranych nr. na stacjonarne i Orange ( a moja rodzina i większość znajomych jest w orange ) i do tego były nielimitowane wieczory i weekendy od 18 do 6 rano i cały dzień sobota i niedziela. To wszystko za 59,90 zł. Później dostałam lepszą ofertę telefoniczną . 500 min. do wszystkich + 200 min. za przedłużenie umowy z orange + 300 min. jeśli przedłużę umowę podczas tej rozmowy telefonicznej + nielimitowane rozmowy i smsy z orange + nie limitowane rozmowy z jednym nr stacjonarnym - 15 zł zniżki dla stałego klienta + 10 mmsów darmowych w ramach abonamentu i to wszystko za 44,90 zł.Umowę miałam na 18 mieś. Teraz w październiku wygasła mi usługa 300 min. i nielimitowanych rozmów z nr. stacjonarnym więc powoli zbliża się czas na znalezienie jakiejś korzystnej umowy.
I taką sobie znalazłam. Za 49,90 zł miesięcznie nielimitowane rozmowy do orange i wszystkich sieci oraz internet do 5 GB za 0 zł i do tego wzięłam telefon LG Spirit 4G LTE za 1 zł.
Właśnie dziś mają mi to wszystko dostarczyć.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 28, 2015 11:26 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Mieliśmy wziąć ten abonament,co Ty,jeno bez telefonu,ale mówię,nie zawsze dzwonię na stacjonarne,mmmsów mało wysyłam,więc nawet jak się mi wyśle czy zadzwoni,to szkody i nie narobi ,a my mamy za 30 i wszystko nielimitowane oprócz stacjonarnych i mmsów,2 gb łącznie internetu ( 1 gb stażowe,1 abonamentowe) w telefonie,rabat 20 zeta na abonament (za to ,że dwa numery). Za to ,ze zgodziliśmy się,zeby przysyłali nam na pocztę różne pierdoły mamy 5,99 zeta zniżki na abonamencie,pół roku abonament za free za to że umowę mamy na 24 miesiące i dodatkowo internet u nich

Łoo,pamiętam też jeszcze ideę i nasz pierwszy telefon i 1,75 za minutę heh,my od 1998 roku ciągniemy z nimi nieprzerwanie,były po drodze różne propozycje innych,ale jakoś mi dobrze z nimi na razie
Najpierw mieliśmy jeden numer (ten co ma małżowin) a potem jak też braliśmy któregoś razu z telefonem,mamy dwa numery,teraz i mój
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro paź 28, 2015 11:51 Re: Zuzia i Pola po raz 33

Ja w którymś roku się z nimi pożarłam bo wyłączyli mi wieczory i weekendy nie powiadamiając mnie o tym i zaczęli sobie doliczać po 25 zł za tą usługę. Trzy razy dzwoniłam do BOK coby mi coś z tym zrobili i zawsze miało być załatwione a rachunek o 25 zł droższy.
W mojej ostatniej rozmowie wyzwałam ich od niedorozwiniętych i kretynek bo pani stwierdziła że w umowie miałam wyraźnie napisane że do tego czasu usługa jest bezpłatna a później płatna.
Wyjaśniłam że to ich zasranym obowiązkiem jest poinformować mnie o tym telefonicznie lub smsem skoro potrafią dzwonić jak ze sraczką oferując zmianę umowy, ubezpieczenie i inne cholerstwa bo ja nie muszę płacąc rachunek co miesiąc czytać umowy i przypominać sobie co kiedy mi się kończy. Pani z oburzenia robiła uff i puff ale reklamację mi uwzględniono.
A i raz kłóciłam się bo naliczali mi 5 zł za rachunek szczegółowy i fakturę papierową a wcale mi jej nie przysyłali od kiedy zaczęłam płacić przez internet. Gdy zadzwoniłam do nich z reklamacją uznali że wszystko jest ok bo nie zgłosiłam że nie chcę wyciągów i faktury papierowej. Na moje pytanie to dlaczego nie otrzymuję tych faktur skoro nie zgłosiłam rezygnacji i nadal pobierają mi 5 zł pani stwierdziła że i tak robię przelewy internetowe to mi przecież nie potrzebne. To zapytałam czy w takim razie moje 5 zł jest im potrzebne. Przy następnej fakturze nie doliczyli mi tych 5 zł i zwrócili 25 zł choć ten proceder trwał więcej niż 5 mieś.
Poza tym na Orange nie narzekam.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]