Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 27, 2014 20:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Karakuł Amelczyny mi się podoba, chętnie wygłaskałabym.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon sty 27, 2014 20:54 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Jak znajdę aparat to wkleję tu Mirosława- jest krócej obcięty niż Amelka i moim zdaniem wygląda bardziej "po męsku". :) Te 'nalewki" to nie dlatego, że z Kotkinsem mamy takie widzimisię, tylko chyba te białe futra bardziej się dredzą. To chyba tak samo, jak ludzkie blond włosy bardziej się plączą niż ciemne. Mają inną strukturę, są cieńsze i delikatniejsze- taka watka Mamy przecież w domu łącznie pięć pełnofutrzastych persów i raczej się martwimy, żeby rosły jak najgęstsze i jak najdłuższe niż obcinamy. Amelka i Miruś nienawidzą czesania, a niestety lubią wchodzić w różne klejące substancje i potem wrzeszczą przy wyczesywaniu futra. Do tego trzy miesiące i będą jak nowi. :)
A tak swoją drogą to moim zdaniem tacy wygloleni wyglądają zabawnie i słodko. Są mili w dotyku, okrąglutcy, cieplutcy, szczęśliwi i nie mają w sobie absolutnie nic okropnego. :)

Szyje i ogony się nie dredzą więc nie było potrzeby ich wygalania i tak narodziły się nasze Nalewki. ;)
Ostatnio edytowano Pon sty 27, 2014 21:39 przez cairo, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon sty 27, 2014 21:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Kotkinsie, fryzjer może różne rzeczy zrobić jamnikowi krótkowłosemu. Np. może go... ufarbować! :ryk: Wyobraźcie sobie Melona w różu... albo w błękicie... :ryk:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 27, 2014 21:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Kotina też zawsze obcinała Timorkę [*] :(
Zostawała grzywa, ogonek i łapki, reszta była króciutko przycięta. Słodko wyglądała :mrgreen: Mina zawsze była groźna :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sty 27, 2014 21:28 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

cairo pisze:Szyje i ogony się nie dredzą więc nie było potrzeby ich wygalania i tak narodziły się nasze Nalewki. ;)

Kurde, a nam sie i ogon i szyja tez dredzi! :evil: I czesanie jest zabronione... Wlasnie koncze wycinac dredy na raty i podstepem, chyba jednak ogole, jak sie ociepli...
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon sty 27, 2014 21:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Ładna karakułka. Kotlina pokażę Ci moje białe. .. też się dredzi.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon sty 27, 2014 21:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Obrazek

Obrazek
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon sty 27, 2014 21:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

E tam gadanie. Jak dla mnie Amka nawet ogolona jest śliczna i ta grzywa dodaje jej uroku. Pikna jest no

Stefa35

Od: Pt sie 23, 2013 0:18

Post » Pon sty 27, 2014 21:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Ma dziad budowę smoka wawelskiego... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sty 27, 2014 21:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Uwaga, nadane przez Neigh:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 27, 2014 22:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

bosko! teraz czekamy na piosenki Maksia K. :)
Amelka słodka jak zawsze, a to co wygolone mięciuchne...? bajer :)
jak Miłeczka miała kwadracik wygolony do usg pęcherza, to taki miękki ciepły brzusio w tym miejscu był, że się nie dało powstrzymać, żeby nie pomiziać :)
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Pon sty 27, 2014 22:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Miraclle pisze:Kotina też zawsze obcinała Timorkę [*] :(
Zostawała grzywa, ogonek i łapki, reszta była króciutko przycięta. Słodko wyglądała :mrgreen: Mina zawsze była groźna :ryk:

I wcale a wcale mi się to nie podobało. Morela vel Timorka mieszkała jakiś czas u mnie nigdy nie było problemu z wyczesaniem. To nie był kot szczególnie ofutrzony i dość współpracujący.
Moim zdaniem wcale nie wyglądało "słodko". Ale to moje zdanie
Strzyżenie - zwłaszcza takie, któremu towarzyszy hmm "uspokajacz" nie jest obojętne. Takie któremu nie towarzyszy bywa takoż stresujące.

Jestem absolutnym przeciwnikiem strzyżenia kotów - chyba, że nie ma możliwości wyczesania.Widziałam JEDEN taki przypadek - Alkaida......nigdy wcześniej ani nigdy później nie widziałam czegoś podobnego.

A jak ktoś chce zobaczyc, jak się wyczesuje kota trudnego to zapraszam na cotygodniowe czesanie Teosia:-)

Bardzo mi przykro, ale plików dzwiękowych się nie doczekacie. Nie chce mi się kombinowac - uczciwie piszę. Przez telefon nie idzie, a przerzucanie tego do kompa..........dzizas nie dla mnie.
Ostatnio edytowano Pon sty 27, 2014 22:56 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon sty 27, 2014 22:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Amelia nie jest słodka, to kot walczący!
Znaczy- jest słodko walcząca.

Miruś mi się podoba, taki z niego klusek jest.
Prawda ,że Ameczka nie jest chudym kotkiem?
Może i małym ,ale nie chudym! :D

Mnie się (ze wstydem się przyznam!) bardzo podoba fryzura amelczyna.
W dotyku jest jak kosmaty plusz.
I pachnie siczkami.

Nikogo więcej nie obcinamy.
Persy jednak są włochate.
Odrastamy.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon sty 27, 2014 22:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Kotkins się nie wstydź, nad gustami się nie dyskutuje ;) jeśli Amelce to służy....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sty 27, 2014 23:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Amelka u fryzjera!?

Wpadnij wyczesać Teosia:-). Zmienisz zdanie co do posiadanych kotów walczących...........

nie każdy jest Fioną czy Personą czy Maurycym.....

Niekiedy zdarzają sie Teosie. Aczkolwiek najbardziej użarł mnie Gerard......przy podawaniu leku. Paznokieć miałam siny........

Niech się wstydzi........:-) co jej żałujesz.......Się nad gustami nie dyskutuje, ale można mieć różne
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]