Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 20:46 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Radomka s. 60

Maryla pisze:a Ty to nie lubisz innych odcieni? :wink:

Ależ ja kocham inne odcienie :) Zwłaszcza rude lubię mieć na tymczas :) Niestety trafiają się takie jakie się trafiają :roll:
A'propos rudych tymczasów, to dostałam niedawno zdjęcia, znanej niektórym forumowiczkom Szporty siedzącej przy oknie zabezpieczonym przez Damorka :mrgreen:

A teraz słów kilka o mojej słodkiej, różowonoskiej, najukochańszej Rózi :evil: Otóż wzięłam wczoraj Rózię razem z Siupsiupkiem celem zachipowania. Lecznica jest w sumie bardzo blisko - 5 min samochodem. Niestety nie można się umówić na godzinę. Poza tym to chiopowanie jest za darmo, a wiadomo, że darowanemu w zęby się nie patrzy.
Wiedziałam, że trzeba będzie szybko (poprzednie dwa obroty z kotami udało się bez kolejki załatwić). Wiedziałam, że jak przyjadę z Rózią, to będzie kolejka :evil:
Rózia dostała takiej hiperwentylacji, że bałam się, że mi zejdzie. Wywalony język, świszczący oddech, zrobiła kupę w transporterze, no koszmar.
Pani, która czekała z kociakami nawet chciała mnie wpuścić, widząc co się dzieje. Ale ktoś był w gabinecie, nie wiadomo ile czasu. Podjęłam decyzję o natychmiastowym odwrocie.

Zamiast Rózi wzięłam do chipowania Bimbołę. Siupsiupek trochę sobie pojeździł.

I zgadnijcie co. Jak przyjechałam znowu z Siupsiupkiem i Bimbołą, to kolejki już nie było :evil:
Wszyscy oprócz Rózi są zachipowani.

No i co ja ma zrobić z tą Rózią? Zaszczepię ją chyba sama. A co będzie jak zachoruje? :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lip 06, 2010 20:50 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

Biedny nerwusek :(
Paluszek

Post » Wto lip 06, 2010 20:56 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

Spróbowałabym jednak ułożyć się z wetem jakoś i umówić na konkretną godzinę. Wyjaśnić dokładnie dlaczego to jest konieczne. Chipowanie trwa sekundę przecież (sama wiesz).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto lip 06, 2010 21:04 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

Zawsze możesz spróbować u nas na Śreniawitów na godzinę się umówić... w końcu to tarchomiński kot ;)

Biedny Siup-Siupek... najeździł się biedaczek i nastał w kolejce... ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lip 06, 2010 21:05 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

umówić się na sobotę tuż przed otwarciem?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lip 06, 2010 21:11 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

Jana pisze:Chipowanie trwa sekundę przecież (sama wiesz).

No nie. Te wszystkie papiery trzeba wypełnić :roll: Poza tym ona już w samochodzie wyglądała jakby miała zejść ze strachu :roll:
Chipowanie nie jest konieczne dla zdrowia, więc gdyby coś jej się stało przy takiej akcji, to byłaby to moja czysta głupota.

Poza tym nie chodzi o to głupie chipowanie. Co ja zrobię jak rzeczywiście będę musiała wziąć ją do weta?

tajdzi, ja z nią byłam we Włochach. 5 min od domu. Z Urusa do Śreniawitów to by już chyba nie dojechała :roll:

I przy okazji:
Pela 6 kg :oops: :oops: :oops:
Rózia - :?: Szacuję około 5 kg
Siupsiupek 3,7 kg - niejadek kluskożeca
Ziutek 5,5 kg :lol: Myślałam, że więcej.
Misiaczek: 4,8 kg
Gumek 6,3 kg 8O
Burek 5,2 kg
Bimboła - 2,7 kg - pracujemy nad tym ;) w niedzielę było 2,5 kg

Razem prawie 40 kg kota :lol:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lip 06, 2010 21:58 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

No Gumek wygląda na dużego kota. Ale Pela nie wyglądała kiedyś.... :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto lip 06, 2010 22:05 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

Mysza pisze:No Gumek wygląda na dużego kota. Ale Pela nie wyglądała kiedyś.... :twisted:

Niestety Pela jest bardzo łakoma. Nawet jej DT lekko zszkowany, że Pela zrobiła się gruba to przyznał.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro lip 07, 2010 16:16 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

A siatkę na balkonie w końcu wymieniliście?

Powiedz, że tak, to się zawstydzę i zmobilizuję, by wreszcie zamontowac na oknach moskitiery...
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro lip 07, 2010 19:22 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

VVu pisze:A siatkę na balkonie w końcu wymieniliście?

Powiedz, że tak, to się zawstydzę i zmobilizuję, by wreszcie zamontowac na oknach moskitiery...

No niestety nie wymieniliśmy. Mój TŻ zazwyczaj potrzebuje pół roku od czasu powiedzenia, że coś trzeba zrobić do czasu realizacji :roll:
Na przykład od ponad roku mówię, że trzeba pomalować mieszkanie, bo ściany są brudne i wreszcie zadzieje się to w ten weekend :) (tfu, tfu, tfu, nie zapeszać)

Na szczęście Misiaczek ostatnio przestał hamakować. Pewnie dlatego, że go postraszyłam parę razy głaskaniem na hamaku ;) Teraz sobie myśli: "Nie hamakować, bo mnie pogłaszczą" ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lip 08, 2010 8:55 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

No, no - wychowanie przez głaskanie, znaczy karanie głaskaniem, he, he. To u nas można niektóre tak wychowywać biorąc na ręce (np. Żwirka i Muchomorka - bardzo nie lubią).

A z siatką zatem może zrobimy odwrotnie - ja zrobię u siebie moskitierę, a Ty spróbujesz TŻ-ta tym zawstydzić?
Na zasadzie: "a Kowalscy kupili nowy samochód..."

To żarty, ale wczoraj przeczytałem Twój wątek od początku i oczywiście przede wszystkim wielki szacunek dla Ciebie, ale i TŻ-ta masz rewelacyjnego!
Pozdrawiam Was bardzo
Wu
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lip 08, 2010 9:08 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

ja tez mam takiego kota jak Ty Rozie - moja jest Biala :twisted:
wszyscy wiedza ze to kot nie do leczenia absolutnie
gabinet weta byl zdemolowany, z rak przed wetem uciekla choc trzymalismy ja we 3: ja, Kocurro i MariaD
szczepie ja sama po wyjsciu weta
kot absolutnie nieobslugiwalny
ja tez nie wiem co bym zrobila gdyby byla chora

no to sie policytowalysmy :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lip 11, 2010 22:02 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Zachipowani...Oprócz Rózi s61

Mieszkanie pomalowane, w tym upale. Specjalnie wybraliśmy taką pogodę na malowanie, żeby farba szybko schła i nie trzeba było zbyt długo trzymać potfforów w zamknięciu.

I to koniec dobrych wieści Mamy kokcydia :( Przywlokła je Bimboła.

O ile potffory muszę pochawlić w przyjmowaniu Baycoxu, to niestety z Bimbołą mam straszny problem :(

Przedwczoraj dałam Bimbole zalukrowany Bactrim. Wzięta z zaskoczenia łyknęła sprawnie tabletkę. Niestety wczoraj nie udało mi się powtórzyć tego sukcesu. Bibmoła już wyraźnie wiedziała o co chodzi i strasznie się wyrywała, W wyniku tego pogryzła tabletkę, która jest strasznie gorzka.
Pośliniła się i popluła. Powtórna próba podania tabletki zakończyła się porażką. Zostałam podrapana i pogryziona.
Postanowiłam podać jej Baycox zmieszany w mlekiem skondesowanym i cukrem. Pełen skuces!

Niestety dziś nie udało się tego skucesu powtórzyć. Wyrzygała Baycox trzy razy. Ja mogę jej go podać, chcaż wiąże się to z owinięciem kotka w ręcznik, ale co z tego jak i tak wyrzyguje wszystko :( Raz nawet myślałam, że się udało, ale po pół godzinie wszystko już było poza kotkiem :(

Co ja mam zrobić z tym kotem? Ratunku!
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lip 11, 2010 22:04 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Kokcydia... Ratunku! s 61

Zastrzyki :roll: :roll: :roll:

Mówiłam, że podanie gorzkiego leku to pół sukcesu, bo jeszcze mogą wyrzygać :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie lip 11, 2010 22:17 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - Kokcydia... Ratunku! s 61

Jana pisze:Zastrzyki :roll: :roll: :roll:

Jutro zadzwonię i się dowiem o te zastrzyki. Bo to jedyna szansa.

TŻ zameldował, że właśnie wyrzygała resztkę ostatniej porcji. Tak dzisiaj napierałam, żeby jednak to łyknęła, bo jakby się udało, to jutro byłby ostani dzień.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]