Tygryń - koniec bajki.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 10, 2006 14:05

Własnie ta grupa krwii mnie ciut niepokoi - mój Maciej ma na pewno domieszkę maincoona, zaś Marmur syjama - ale dowiem się telefonicznie wszystkiego, zapewne to bez znaczenia. 90 % każdego z nich to europejczyk ( ściśle mówiąc - wrocławianin :wink: ).
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt lut 10, 2006 18:01

podnoszę Tygrynia i cały czas trzymam mocno kciuki za powrót do zdrowia i domek :ok: :ok: :ok:

justin888

Od: Pt sie 12, 2005 17:40

Post » Pt lut 10, 2006 18:25

Tygrynku nasz kochany hop do gory :)
zapomnialam dodac ze niecierpliwie czekamy na zdjecia:)))))))))))
i oczywiscie :ok: za zdrowko i zeby ten domek jakis sie znalazl:)
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Pt lut 10, 2006 18:46

tygryń zgloszony na "brzusie"??? Bede dzisiaj dzwonic...
Małgorzata58

Małgorzata58

Od: Nie lut 05, 2006 11:29

Post » Pt lut 10, 2006 22:19

Mam nadzieję, że się udało - zatem Tygryń Odsłona Pierwsza.

Dzisiaj zdjęcia z klatki i kosza Tygrynia.
Kosz jest dla niego miejscem magicznym - takim azylem absolutnie bezpiecznym.

Na zdjeciach chyba nie widać tej niezwykłej barwy jego oczu. Nie jestem mistrzem fotografii :oops: , a lamby błyskowej nigdy nie stosuje w stosunku do zwierzaków - boja się jej nieco. W pomieszczeniu zaś jest cienisto. Jutro postaram się zrobic zdjecia w pomieszczeniu, gdzie Tygryś dostaje kroplówkę. Tam jest lepsze światło.

Tygryś przez długi okres nie jadł.
Po prostu nic nie jadł.
Kiedy wyjechałam i mi zaginął - nie jadł zapewne nic, przez pierwszy okres w lecznicy dokarmiany był tylko przez kroplówki i to nie dożylne, lecz podskórne. Żyłki były tak biedne, że nie można było sie wkłuć. Onions raz udało się założyć wenflon i to było wszystko. Widac to jeszcze na zdjęciach - dlatego oczy sa tak zapadłe i daje to efekt ostrego spojrzenia.
M.in. dlatego zaczęłam byc stałym bywalcem lecznicy - jak matka się zjawiała - kocior - o dziwo i ku zdziwieniu lekarzy karnie wcinał jedzonko. Jedno ze zdjęc pokazuje jak ładnie teraz je - zrobiłam cała serię jedzeniową - ale przy mych zdolnosciach dobrze, że jedno jest choć troche ostre.
Sierść ma nastroszoną - bo to chudzinka, tyle razy mu tłumaczyłam, że już dośc dbania o linię :wink:

Cieszę się, bo już je ładnie i oczy sa już inne niż na poczatku.

Teraz w końcu zaczynają błyszczeć i mają w sobie już zapowiedź tego szmaragdowego światła, które tak zaczarowało moje kamiene serce.

A to Tygryń - przepraszam kociorku - nie jestem zdolnym fotografem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pt lut 10, 2006 22:32

Małgorzata58 pisze:tygryń zgloszony na "brzusie"??? Bede dzisiaj dzwonic...

Dzisiaj już nie damy rady, niemniej ciepłe pozdrowienia dla wszystkich potrzebujących od moich kocich Iniemamocnych ( małych i dużych ) w domu i tych moich Nieprzemakalnych na ulicy.

Jutro z rana Tygryń melduje się na brzusiach :catmilk: .

mamucik

Post » Pt lut 10, 2006 22:37

A to mysmy sie zdjec uczyly robic u tego samego mistrza! :twisted:
A Tygryn jest przepiekny!!!
Wyglada jak moj Jung - ktory u mamy teraz mieszka.
Takie ma cieple i dobre spojrzenie...
Czy to ten kotek o ktorym kiedys pisalas ze ma najpiekniejsze szmaragdowe oczy jakie widzialas? Bardzo chcialam je wtedy zobaczyc bo do takich panow Tygryskow to moje serce jest szeroko otwarte :1luvu: (mam nadzieje ze TZ nie widzi...)
Ania

Frankie

Od: Nie wrz 04, 2005 13:44

Post » Pt lut 10, 2006 22:45

Tygryniu jestes slicznym kocurkiem:))) Ja juz widze te szmaragdowe oczy ktore opisywalas:)))) Tygryn bardzo jest podobny do mojej Teddiczki:)
On je kiedy ty jestes bo chce ci pokazac jaki jest dzielny:)
A tak na powaznie to pewnie dlatego, ze przy tobie czuje sie bezpiecznie i czuje ze ty go kochasz i ze jest ci bliski.

Tygryniu teraz kiedy widze twoje zdjecia jeszcze bardziej chwytasz mnie za serce
Tajguś i Pusiaczek za TM.... już nie wierzę w cuda....

crisis

Od: Nie lis 27, 2005 19:08

Post » Pt lut 10, 2006 22:55

Tygryniu - Ty piekny kot jesteś !!!!

A mamucik wcale nie jest takim złym fotografem za jakiego chce uchodzić. Piękno Tygrynia ukazała wzorowo.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Sob lut 11, 2006 11:01

na prośbę mamucika kasuję rozjaśnione zdjecia
Ostatnio edytowano Sob lut 11, 2006 15:59 przez miki, łącznie edytowano 1 raz
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Sob lut 11, 2006 12:21

Brzusie czekają!!Mamucik zgloś się!!!!!
Małgorzata58

Małgorzata58

Od: Nie lut 05, 2006 11:29

Post » Sob lut 11, 2006 16:29

Do gory kocurku!
I zdrowiej mamucik! :-)

Frankie

Od: Nie wrz 04, 2005 13:44

Post » Sob lut 11, 2006 20:10

Elżbieta P. pisze:Tygryniu - Ty piekny kot jesteś !!!!

A mamucik wcale nie jest takim złym fotografem za jakiego chce uchodzić. Piękno Tygrynia ukazała wzorowo.

Elu - dzięki za moralne wsparcie - moi znajomi też orzekli, że przesadzam ( posadzili mnie nawet o kokietowanie :oops: :wink: )

Dlatego też poprosiliśmy miki o wykasowanie i pozostawienie jednego kompletu zdjęć.

mamucik

Post » Sob lut 11, 2006 20:23

Frankie pisze:Do gory kocurku!
I zdrowiej mamucik! :-)

Zdrowiejemy, zdrowiejemy - ( cos mi sie uśmiech tu nie chce wstawić ) , zrobiłam wczoraj wieczorem kolejną karną zbiórkę moich kocich domowników, poprzydzielałam im zadania ogrzewania kolejnych elementów mamucika i dzisiaj już czuję się nieżle.

mamucik

Post » Sob lut 11, 2006 22:05

Tygryń - cudny jesteś :love: !!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

[poprzednia][następna]