Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto cze 25, 2013 12:18 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Bardzo proszę, na życzenie Chudy zapozował dla fanek i fanów :D
Przychodzi od paru dni codziennie, czasem spotyka się sie ze Spike'iem, czasem z innymi. Raz nawet przyszedł za mną na działkę, zjadł i potem z powrotem odprowadził do rudery :roll:

Obrazek

W ruderze mieszka obcy kot.
Od paru dni słyszę, ze w piwnicy rudery coś szeleści jak stawiam michę. Wyraźnie boi się, jak przychodzę i próbuje schować sie głebiej ...
Wczoraj wreszcie zobaczyłam nowego.
Prawie staranował mnie na schodach - zupełnie nie rozumiem tego zachowania ... Był na zewnątrz i kiedy wchodziłam po schodach, biegiem ruszył za mną, zeby mnie wyprzedzić i schowac się w piwnicy 8O
To duży, srebrny kot taki jak Silva, ale zdecydowanie od niej większy ... Myślałam potem, dlaczego nie przeczekał mojej obecności tam, gdzie był i potem nie wrócił do piwnicy. Przecież skoro tak sie boi, nie musiał mi się pokazywać. Może to kotka i biegiem ruszyła do piwnicy, bo ma tam kocięta? Dziwne ...
Muszę jednak teraz stawiać tam więcej jedzenia, na wszelki wypadek.
Spróbuję jakoś obłaskawić sreberko.

Spike bywa rzadziej, może bardziej go pilnują w domu.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto cze 25, 2013 17:51 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Bardzo często obserwuję uciekającego kota - zamiast w bok, ucieka prosto przed tym, kogo się boi i biegnie przed nim.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 25, 2013 18:10 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Tylko, ze ten kot nie ucieka przede mną - on wybiegł gdzieś zza mnie, wyprzedził mnie i pobiegł do piwniczki. Dziwne.

Dzisiaj leje cały dzień, wiec poza moimi chlopakami nie widziałam żadnego.
Obrazek

Avian

Post » Śro cze 26, 2013 12:37 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Mam nadzieję, że to jednak nie mamusia. Taki wysiew kociąt jest teraz :roll:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob cze 29, 2013 13:45 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Chudy wygląda pięknie i wcale nie chudo 8)

Nowe sreberko 8O ... kolejna kocia, bezdomna bieda :(

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Nie lip 07, 2013 11:22 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Avianku, co słychać na działce ?

Duże sreberko zamieszkało w ruderze na dobre ?
Spike Cię odwiedza ? :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lip 07, 2013 12:23 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Spike przychodzi czasem - wydaje mi się, ze go bardziej pilnują. Był parę dni temu, podbiegł i z dumą pokazał nową obróżkę z adresem :D

Sreberko mieszka z pewnością w piwnicy rudery. Kilka razy go/ją widziałam, często siedzi w krzakach przy schodach, jakby czekał na mnie :lol: Potem biegiem przede mną do swojej piwnicy. To bardzo ładny kot, dosć zadbany, ale z pewnością nie ma domu. Może stracił dom jak Maru?

Codziennie czeka na kolację Chudy - on się tak cieszy jak mnie widzi, że aż mam problem z wejsciem po schodach, tak sie owija wkoło nóg :lol: Czasem nakrzyczy na niego sreberko, ale Chudy jest spokojny i sprawia wrazenie, jakby w ogóle nie wiedział o co chodzi temu nowemu ;)

Wczoraj ojciec przyuważył na działce nowego kota - powiedział, że kociaka ... krówka, mała. Dziś rano znów był, ale ja na razie nie widziałam.

Reszta ma sie dobrze, przesypiają ciepłe dni w altanie 8)
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 09, 2013 12:20 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Wczoraj Chudy jak zwykle czekał w krzaczkach przy ruderze - jak przyjechałam, wybiegł do miski. I zaskoczenie - na powitanie wyskoczył mu srebrny ... to nie było miłe powitanie :? Nastroszny, kita jak u wiewióry, dziki wzrok i wycie syreny ... Agresor nawet nie zauważył, ze podeszłam do nich na wyciągnięcie ręki 8O Dopiero jak Chudy powoli schronił się za moimi nogami, tamten spojrzał na mnie i się wycofał do piwnicy. A Chudy patrzył i w ogóle nie ogarniał o co chodzi ...

W związku z tym już wiem, ze to facet - żadna wściekła kocica nie potrafi wydawać z siebie takich dźwięków :lol: No to nazwałam go Siwym Kaziem :mrgreen:

Coraz częściej myślę, że Chudy nie jest bezpieczny na wolności :( Zbyt ufny i delikatny ... Znów miał wczoraj jakąś ranę na boku - nie pozwolił obejrzeć, wyglądało to jak wiszący kawałek ciała, ale bez śladów krwi 8O Dzisiaj spróbuję obadać, może złapię i zawiozę wetce.

A po całej aferze na resztki przybiegł spóźniony Spike 8) (z odkrywką świerzba w uszach, domowy kot ... ech)
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 09, 2013 13:38 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

:( żal mi Chudego i Spika :(
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto lip 09, 2013 14:24 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Może Chudy zadarł z Siwym Kaziem :roll:
Obrazek

itaka

Post » Wto lip 09, 2013 16:19 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Chudy to chodząca łagodność - od kiedy go tylko kojarzę (kilka lat), zawsze był takim spokojnym, subtelnym, nienarzucającym się kotem. Nie zaczepiał, czekał az reszta zje. Fajny, zgodny kot. Byłby pewnie fajnym kotem domowym, miziak z niego straszny, wywala od razu brzucho do drapanka :lol:
Nie sądzę, żeby zaczepił w jakikolwiek sposób Siwego Kazia. Szczególnie teraz - jest jednak niżej w hierarchii po kastracji ... Raczej Siwemu nie podoba się konkurencja przy misce ...

Niech tylko się trochę oswoi Kazik - pójdzie pod nóż :twisted: Będą równi z Chudym 8)
Obrazek

Avian

Post » Wto lip 09, 2013 16:29 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

W sensie miałam na myśli, że Kazik Chudego :oops:
Obrazek

itaka

Post » Wto lip 09, 2013 20:19 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Dziś znów była akcja :roll:
Znów duet Kazik - Chudy ...
Na szczęście mam możliwość reakcji, bo Chudy podchodzi do stanowiska Siwego dopiero jak idę z michą. Niestety, nie mogę stawiać im w różnych miejscach, rudera nie jest bezpiecznym miejscem, a obok tylko ulica, więc jeszcze gorzej.

Dzisiaj Siwego zajął trochę Spike :lol: Ten kot nie ma żadnych hamulców (niestety). Nie boi się tej syczącej wiewióry 8O Przeszedł obok niego, prawie go odepchnął i poszedł do michy 8O
Siwy ma tak samo żółte oczy, jak koty "ruderowe", czyli Biełka, Striełka i Spike. Może to wszystko rodzina? On jest młody, ma małą główkę jeszcze, jak młody kocurek, który jeszcze za dużo nie pokrył kotek. Ma krótki ogon, który fajnie wygląda nastroszony :D To ładny kot i choć jest dziki, wg mnie szybko się oswaja, co dobrze rokuje. 100% whiskasa w kocie :D
Już mam dwa sreberka 8O Szok, bo to jednak nie jest az tak popularny kolor.

Obejrzałam Chudego - na boku ma posklejane trochę futerko, ale skóra czysta. Moze położył się w jakichś mysich wnętrznościach i mu sie przykleiły na boku ;)

A z niusów altankowych - za tydzień w weekend Radek jedzie w wielki świat na swoją drugą wystawę, aż do Cieszyna 8)
Obrazek

Avian

Post » Czw lip 11, 2013 8:38 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i Spike - zabieg odwołany

Avian pisze:Obejrzałam Chudego - na boku ma posklejane trochę futerko, ale skóra czysta. Moze położył się w jakichś mysich wnętrznościach i mu sie przykleiły na boku ;)

To prawie historia jak coś z tymi nereczkami kiedyś co okazały się płodem mysim :piwa:
Obrazek

itaka

Post » Czw lip 11, 2013 18:51 Re: Działkowa Czarna Armia 2 ... i masa Nowych

Oto pierwsze fotki Siwego Kazika 8)
Teraz już nie jest chłopak anonimowy :D

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że da się go ładnie oswoić i znaleźć mu dom. W kolejce czeka tez nastepny - malutki krówek na działkach. Dzisiaj rano jadł chleb wysypany ptakom :( Szybciutko dostał miseczkę z jedzonkiem, ale niestety przyuważył go Radek :evil:
Jak tylko uda mi się młodego złapać, pójdzie do klatki do altany i zobaczymy co dalej.
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]