TOSIA PO OPERACJI- ZOSTAJE I MNIE NA ZAWSZE...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 30, 2013 11:26 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

a nie można jej już tabletki na robaki podać ? u mnie już na drugi dzień tzn u Milki ;) brzuch był normalny
jo.anna

Post » Śro sty 30, 2013 11:27 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Przy dużym zarobaczeniu trzeba odrobaczac bardzo powoli i bardzo ostrożnie.
I na wszelki wypadek od razu podawac parafinę, żeby gładko wychodziło to co martwe a nie zatruła się toksynami martwych robali.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 30, 2013 11:28 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Lidka pisze:Przy dużym zarobaczeniu trzeba odrobaczac bardzo powoli i bardzo ostrożnie.
I na wszelki wypadek od razu podawac parafinę, żeby gładko wychodziło to co martwe a nie zatruła się toksynami martwych robali.

raz byla odrobaczona w poniedzialek.
to juz wet zdecyduje co dalej bo ja sama nie
.mam syropek lactulosum...mozna..moj cekin bral to na kupe po operacji
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 12:03 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Agula, chodzi o coś tłustego, żeby martwych robali jelita nie wchłoneły
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro sty 30, 2013 12:24 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

wiiwii pisze:Agula, chodzi o coś tłustego, żeby martwych robali jelita nie wchłoneły

oki jade do wetki zaraz po pracy...pracuje w domu wiec mam ja na oku całyy czas
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 12:37 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Tak, tak, parafina. AL kupisz ja właściwie w każdej aptece.
Ja nabieram do strzykawki i podaję.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro sty 30, 2013 15:03 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

zaraz jade do wetki ...
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 15:06 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Aga, cały czas zaciskam i nie puszczam :ok: :ok: :ok:
jo.anna

Post » Śro sty 30, 2013 16:34 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

prześle 50 zł na ratowanie oczek .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro sty 30, 2013 17:59 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

dziękuję :1luvu: :1luvu:

Tosia ma temperature 39,4 ...brzuch rzeczywiscie twardy ale po drodze chyba ja stres dopadł na dobre(ma to samo co mój Cekin) i siusianie ,kupkanie szło ostro...w lecznicy mycie Tosi, kuwety...robale powychodziły i duza kupa....wzdecie mniejsze...

Tosia dostała zastrzyki ...mierzyc temp ...na jutro i pojutrze mam poddawac zastrzyki w domu( spoko dałam dzis rade w lecznicy) ..jak sie cos bedzie działo ...wet ...w sobote do kontroli

teraz Tosia zjadła troche suchego :ok: wczesniej nawet nie skubneła ale jej zmieniałm na RC ...swatowa dala purinke ale jej nie podchodzi kompletnie ....

Tosia zostaje u mnie na DT -taką decyzje podjelam ostatecznie ..za dużo pracy wszyscy włożyliśmy zeby to zepsuc.......mąż dał mi 3 tyg ...popracuje nad nim moze pozniej znów zmięknie ....
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 18:07 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

A ja jestem po rozmowie ze swatową. Nie ma żadnych pretensji i bez problemu zgodziła się, aby Agula przejęła opiekę nad Tosią.
Poza tym, na działkach jest jeszcze jeden kocurek wiosenny, rudo-biały - cudny, którego musi złapać i niech jego łapie i oswaja do adopcji. Nie będzie miała Tosi, to ma wolne ręce i pokój. Czyli mamy ja z głowy, jedynie obiecałam jej, że będę ją informować o stanie Tosi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Śro sty 30, 2013 18:09 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Jesteście fajne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sty 30, 2013 20:13 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Tosia sie teraz czuje o wiele lepiej ...zaczela jesc suche ..od wczoraj nic nie tknęła była osowiała :(

zaczęła sie bawic ...wychodzi z kątkow i chce sie bawic...

niesamowite uczucie

Obrazek,Obrazek,Obrazek,Obrazek
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 20:21 Re: 4 MIES .TOSIA Z DZIAŁEK-OCZKO SIE WYLAŁO -WALKA O DRUGIE

Agula - nawet nie wiesz, jak mi bardzo ulżyło, że Tosia do "swatowej" nie wraca. Pewnie dobra to kobieta, bo skoro Iwonki córka jest ze swojego męża zadowolona, to zła być nie może. No i o futrzarstwo się stara, ale do opieki nad chorowitkiem w trakcie leczenia raczej nie bardzo się nadaje. Bardzo, bardzo się cieszę.
A Twojego mężowi po raz kolejny ode mnie przekaż proszę, że fajny facet jest! :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

[poprzednia][następna]