Wątek Casica bez - wydzielone posty, część X i 1/2

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 03, 2012 12:34 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

VVu pisze:
katka323 pisze:Przepraszam, ja nie w temacie - o jakim forum piszecie? :oops:

Jest inne forum, na którym ojcowie i matkowie założyciele w podpisie mają motto: "miau może mnie cmoknąć".
I chodzi o to, że z Administracji Miau tylko jedna osoba zdecydowała się ich cmoknąć 8) - i to wzbudza nasze wątpliwości, czy przypadkiem ta osoba nie działa na szkodę Forum MIAU.

VVu - mam tylko jedno pytanie.
Nie znasz tematu czy celowo zniekształcasz informacje?
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto kwi 03, 2012 12:36 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Czy można poznać nazwę tego drugiego forum?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto kwi 03, 2012 12:37 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

piccolo pisze:Czy można poznać nazwę tego drugiego forum?

http://forum.kocie-hospicjum.pl/
Agn i mirka_t z resztą użytkowników.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto kwi 03, 2012 12:44 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

ksb pisze:
VVu pisze:
katka323 pisze:Przepraszam, ja nie w temacie - o jakim forum piszecie? :oops:

Jest inne forum, na którym ojcowie i matkowie założyciele w podpisie mają motto: "miau może mnie cmoknąć".
I chodzi o to, że z Administracji Miau tylko jedna osoba zdecydowała się ich cmoknąć 8) - i to wzbudza nasze wątpliwości, czy przypadkiem ta osoba nie działa na szkodę Forum MIAU.

VVu - mam tylko jedno pytanie.
Nie znasz tematu czy celowo zniekształcasz informacje?

Casica pisze :P

Oj, nie wiem jak VVu, ale ja znam temat, znam i lubię.
Wygnańcy z miau, których miau może ich cmoknąć - niestety nie napisano gdzie.
Ale i tu bywają tamtejsi bywalcy, m. in. Ty, to może rozwiniecie kwestię cmoknięcia?
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto kwi 03, 2012 12:45 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Ponieważ identyczna tematyka poruszana jest w dwóch różnych wątkach wklejam link do wypowiedzi lrafal:
viewtopic.php?f=5&t=139730#p8747202

edit: poprawiłam link

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto kwi 03, 2012 13:29 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Ha, ja też jestem zarejestrowana na forum Kociego Hospicjum
ale chciałabym mieć czas przynajmniej na doczytanie Miau :roll: :| o innych forach nie wspominając.
Pojęcia nie mam, na jaki temat toczą się rozmowy tamże
wiem tylko, że zniknął wątek robótkowy :lol:

Alix76 znam pozaforumowo a na forum kojarzę głównie z zabawy w hodowanie smoków ;)
w żaden sposób nie podejmuję się oceniać jej kompetencji moderatorskich z prostego powodu - nie mam kompletnie pojęcia jak wyglądają oraz czego dotyczą jej interwencje :oops:
Marcelibu, przepraszam, ale nie jestem w stanie się merytorycznie wypowiedzieć.

Natomiast chciałam się wypowiedzieć nt. tego, jak ja, szary użytkownik postrzegam rolę forum, dowolnego
ano - może ono być polem wymiany doświadczeń, dzielenia się wiedzą, tworzenia wątków tematycznych typu vademecum
dobrze, jeśli temat przewodni forum jednoczy ludzi tak bardzo, że są oni w stanie robić coś w rzeczywistości pozawirtualnej
ale uważam, że niedobrze jest, jeśli real i wirtual za mocno przenikają się nawzajem

rozumiem potrzebę tworzenia regulaminu forum i regulaminu zbiórek pieniężnych, jakie są na nim organizowane i z tą potrzebą się w pełni identyfikuję
ale nie chciałabym, żeby jakiekolwiek forum kazało mi wybierać znajomych zgodnych z jego linią :roll:
np. znam zarówno casicę, jak i sannę-ho i obie znajomości są dla mnie bardzo cenne i wartościowe, choć z zupełnie różnych względów
nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek postawił mi warunek, że mogę zachować jedną z tych znajomości pod warunkiem zerwania drugiej
nie jesteśmy w przedszkolu

dlatego bardzo by mi się nie podobało, gdyby w regulaminie Miau.pl znalazł się zapis zakazujący jednoczesnego uczestniczenia w nim i np. forum Kociego Hospicjum
oczywiście, to tylko mój prywatny głos, jeden z kilkudziesięciu tysięcy, ale póki co zdanie mi wolno wyrazić ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 03, 2012 13:37 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:Ha, ja też jestem zarejestrowana na forum Kociego Hospicjum
ale chciałabym mieć czas przynajmniej na doczytanie Miau :roll: :| o innych forach nie wspominając.
Pojęcia nie mam, na jaki temat toczą się rozmowy tamże
wiem tylko, że zniknął wątek robótkowy :lol:

Alix76 znam pozaforumowo a na forum kojarzę głównie z zabawy w hodowanie smoków ;)
w żaden sposób nie podejmuję się oceniać jej kompetencji moderatorskich z prostego powodu - nie mam kompletnie pojęcia jak wyglądają oraz czego dotyczą jej interwencje :oops:
Marcelibu, przepraszam, ale nie jestem w stanie się merytorycznie wypowiedzieć.

Natomiast chciałam się wypowiedzieć nt. tego, jak ja, szary użytkownik postrzegam rolę forum, dowolnego
ano - może ono być polem wymiany doświadczeń, dzielenia się wiedzą, tworzenia wątków tematycznych typu vademecum
dobrze, jeśli temat przewodni forum jednoczy ludzi tak bardzo, że są oni w stanie robić coś w rzeczywistości pozawirtualnej
ale uważam, że niedobrze jest, jeśli real i wirtual za mocno przenikają się nawzajem

rozumiem potrzebę tworzenia regulaminu forum i regulaminu zbiórek pieniężnych, jakie są na nim organizowane i z tą potrzebą się w pełni identyfikuję
ale nie chciałabym, żeby jakiekolwiek forum kazało mi wybierać znajomych zgodnych z jego linią :roll:
np. znam zarówno casicę, jak i sannę-ho i obie znajomości są dla mnie bardzo cenne i wartościowe, choć z zupełnie różnych względów
nie wyobrażam sobie, żeby ktokolwiek postawił mi warunek, że mogę zachować jedną z tych znajomości pod warunkiem zerwania drugiej
nie jesteśmy w przedszkolu

dlatego bardzo by mi się nie podobało, gdyby w regulaminie Miau.pl znalazł się zapis zakazujący jednoczesnego uczestniczenia w nim i np. forum Kociego Hospicjum
oczywiście, to tylko mój prywatny głos, jeden z kilkudziesięciu tysięcy, ale póki co zdanie mi wolno wyrazić ;)

Nikt takiego zapisu nie postuluje.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto kwi 03, 2012 13:40 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Pojawił się zarzut naruszenia punktu regulaminu Miau przez użytkowników innego forum... ;)
w dodatku przez osobę, która na Miau dostała bana, bo to Mirka ma w podpisie przytaczane hasło.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 03, 2012 13:41 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Odnośnie oceny moich działań moderatorskich - oczywiście, każdy może mieć zastrzeżenia i przedstawić je Adminowi.
Odnośnie forum hospicjum, ogrodniczego, hodowców smoków - i innych (na których byłam, jestem lub będę zalogowana) - nie widzę związku z moją działalności na miau, ani jako użytkownika ani jako moderatora. Osądzanie moich działań po poglądach innych użytkowników innych forów wydaje mi się tyleż zasadne, co ocenianie moich działań po poglądach moich współpracowników lub sąsiadów - dzielimy tą samą przestrzeń. Wszyscy tu, na miau, znajdujemy się w towarzystwie kilku osób zbanowanych i kilku osób uznawanych za zbieraczki - czy to znaczy, że wszyscy z miau.pl są zbieraczami?
Innymi słowy - każdy odpowiada za swoje czyny.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto kwi 03, 2012 13:44 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

alix76 pisze:Odnośnie oceny moich działań moderatorskich - oczywiście, każdy może mieć zastrzeżenia i przedstawić je Adminowi.
Odnośnie forum hospicjum, ogrodniczego, hodowców smoków - i innych (na których byłam, jestem lub będę zalogowana) - nie widzę związku z moją działalności na miau, ani jako użytkownika ani jako moderatora. Osądzanie moich działań po poglądach innych użytkowników innych forów wydaje mi się tyleż zasadne, co ocenianie moich działań po poglądach moich współpracowników lub sąsiadów - dzielimy tą samą przestrzeń. Wszyscy tu, na miau, znajdujemy się w towarzystwie kilku osób zbanowanych i kilku osób uznawanych za zbieraczki - czy to znaczy, że wszyscy z miau.pl są zbieraczami?
Innymi słowy - każdy odpowiada za swoje czyny.

To jest Twoje zdanie - POZWÓL nam mieć inne. 8)

PS
Napisałaś to w wątku casicy. Ciekawe, co odpowie... :mrgreen:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto kwi 03, 2012 14:10 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:(...)

Beliowen, co do uczestnictwa w jednym forum i drugim - ok, nie widzę problemu i chyba nikt nie jest tak głupi, by jakikolwiek zapis na ten temat wprowadzać do regulaminu. Mamy wolność wyboru, doboru towarzystwa itd. Ok.
Inną trochę kwestią jest sprawa moderacji tu, na miau i jednoczesnego uczestniczenia w innym forum, które składa się m.in. z osób skonfliktowanych z forum miau (m.in. mirka_t, która ma tam słynny podpis o cmokaniu, Agn, PcimOlki). Skoro przykładowo ja zarejestruję się na danym forum, to w pewnym sensie identyfikuję się z jego "linią programową" - a skoro alix76 rejestruje się tam, to można domniemywać, że również podobną identyfikację/sympatię wykazuje.

I teraz, żeby nie było, że za plecami, pisze to też bezpośrednio do alix76: tak, uważam, że Twój sposób postępowania jako moderator wobec casicy (ban i zamknięcie wątku) oraz np. wobec Zofia&Sasza (zamknięcie wątku Teo) ma związek z tym, że te osoby występowały niedawno otwarcie wobec użytkowników tamtego forum. Czytałam wczoraj na bieżąco wątek Casicy - tak, jak napisałam w innym poście - nie było tam nic obraźliwego, chamskiego itp. Był, owszem, wyraźny podtekst przeciwko takiemu a nie innemu sposobowi moderacji, ale wyrażany w sposób kulturalny i mieszczący się "w granicach przyzwoitości". Biorąc pod uwagę to, że jesteśmy ludźmi dorosłymi i mamy prawo mieć swoje poglądy i je wyrażać - to dla mnie, w mojej osobistej ocenie oczywiście, jest to po prostu rozgrywka personalna przy wykorzystaniu dostępnych narzędzi władzy.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto kwi 03, 2012 14:11 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

alix76 pisze:Osądzanie moich działań po poglądach innych użytkowników innych forów wydaje mi się tyleż zasadne, co ocenianie moich działań po poglądach moich współpracowników lub sąsiadów - dzielimy tą samą przestrzeń.

Czyli nie uczestniczyłaś na tamtym forum w wątku o "Dupie Zosi", gdzie ochoczo obrabiano dupę rzeczonej?
A potem nie zamykałaś jej wątków na miau?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto kwi 03, 2012 14:17 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Bardzo proszę o nie wstawianie w wątek wypowiedzi osoby zbanowanej.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto kwi 03, 2012 14:19 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

skaskaNH pisze:Skoro przykładowo ja zarejestruję się na danym forum, to w pewnym sensie identyfikuję się z jego "linią programową" - a skoro alix76 rejestruje się tam, to można domniemywać, że również podobną identyfikację/sympatię wykazuje.

Yyyy, nie przesadzasz zbytnio? ;)
gros użytkowników większości forów w sieci to osoby, które przychodzą pogadać, a nie uprawiać propagandę :lol:

Taki przykład: zgodnie z linią programową 8) Miau, uczestnicy powinni popierać kastracje aborcyjne kotek, a mogę z pamięci podać co najmniej kilka linków do wątków, gdzie temperatura dyskusji wskazywała, że niekoniecznie ta "linia" jest taka wyrazista.
Ostatnio edytowano Wto kwi 03, 2012 14:22 przez Beliowen, łącznie edytowano 1 raz
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 03, 2012 14:20 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

aassiiaa pisze:Bardzo proszę o nie wstawianie w wątek wypowiedzi osoby zbanowanej.

A czy mogłabym prosić o podanie punktu regulaminu, który tego zabrania?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]