Jak sypia gruby kot- The Demolition team :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 27, 2011 7:55 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

Cześć TygRyszardzie :!: :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt maja 27, 2011 8:01 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

urwiniu pisze:O kurcze przyzwyczaiłem się, że Duża mnie kocha i mówi mi, że piękny jestem i mądry i sprytny, no ale zeby tak inni, no sam nie wiem co powiedzieć :oops: Dziękuję (Duża podpowiedziała)
A blondyn zarasta łapkę, tę co popękał i dostał od Babci Sąsiadki zabawkę dziś i już ją popsuł :( ja swoje mam już baaardzo długo. No ale my koty grzeczne jesteśmy i zabawkami się bawimy a nie wypruwamy im flaki, prawda?

Ja tylko mojemu misiu ściągłem spodenki i zgubiłem, tak jak mój kolega sąsiad Gacek, też ściągł swojemu misiu spodenki i zgubił :D A od rana wnerwiam już Dużą. Najpierw wyłem jak spała, potem się zamkłem w szafce z narzędziami i stukałem drzwiczkami od środka, potem jej pozrzucałem długopisy z biórka, a zaraz znów będę wył.
Mieczysław NAczelnik
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt maja 27, 2011 9:43 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

MalgWroclaw pisze:Jak spałeś, szanowny TygRyszardzie?
Jak Blondyn? :wink:
Fasolka

No spałem, jak prawdziwy kot, dłuuuugo i wygodnie, nawet się raz obok Blondyna położyłem bo myślałem, że nikt nie widzi. Niestety Duża się przebudziła i wyskoczyła z łóżka po aparat, no to ja szybko czmychnąłem, coby nie było dowodów, że się z plebsem bratam. Kurcze na osiedlu by mnie kocury obśmiały.

Cameo pisze:Cześć TygRyszardzie :!: :1luvu:

Dzień Dobry :) niech ktoś zmieni pogodę, bo jest pochmurno i nie ma gdzie sie wygrzewać :(
Ja tylko mojemu misiu ściągłem spodenki i zgubiłem, tak jak mój kolega sąsiad Gacek, też ściągł swojemu misiu spodenki i zgubił A od rana wnerwiam już Dużą. Najpierw wyłem jak spała, potem się zamkłem w szafce z narzędziami i stukałem drzwiczkami od środka, potem jej pozrzucałem długopisy z biórka, a zaraz znów będę wył.
Mieczysław NAczelnik

Mieczysław Ty masz pomysły z tą szafką, no nieźle. U nas w domu wszędzie przesuwane drzwi więc nawet potrzaskać niczym nie mogę :( ale za to wszędzie wlezę. Z biurka długopisów zrzucać mi nie wolno, bo blondyn zjada i ja dostaję burę :( Ale za to jak nasikałem Dużej na sprawdziany, co to je odłożyła na "za chwilę" to nie wiedziała, śmiać się czy płakać i nie krzyczała. Powiedziała w pracy, że coś się rozlało hehehe dziw, że jej uczniowie się dali nabrać :twisted:
A no i chciałbym Misiu ze spodenkami, ale Duża powiedziała, że nic z tego. No to się nagadałem idę wyć pod drzwiami, niech mnie wypuści, o.

TygRyszard
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt maja 27, 2011 9:46 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

Miaudobry, cmokam Cię w Twój piękny nosiatek :)
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt maja 27, 2011 9:55 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

MaryLux pisze:Miaudobry, cmokam Cię w Twój piękny nosiatek :)
Inka

:oops:
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
Obrazek

urwiniu

Post » Nie maja 29, 2011 8:22 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

Witam oto Ja kot karmiciel TygRyszard. Duża obiecała pochwalić mnie publicznie, za to, że jestem grzeczniutki :) Karmicielem jestem od dawna tak na przyczepkę, a oficjalnie od wczoraj. Duża wróciła z wyjazdu, zgarnęła mnie z dworu (albo ja ją, jako kto woli), Blondyna od Dużej Sąsiadki i poszliśmy na spacer, znaczy się karmić koty. Zazwyczaj jak ja przychodzę z nimi to tylko kicia słodka się pojawia, a reszta chowa się po krzakach. Wczoraj było chyba z 5 kotów tak normalnie na żywca i ja nie wiedziałem co z tym fantem zrobić, no normalnie szły do mojej Dużej pod ręce jeść. W końcu zająłem miejsce przed kicią i broniłem dostępu do jej tacki :). No i tu pochwała, bo zwyczajnie wziąłbym pogonił "kloszardów" i natrzaskał im po pyskach i jeszcze robił podchody do ich tacek, ale nie wczoraj, wczoraj byłem Kot Karmiciel Idealny:)

Pozdrawiam inne Koty Idealne
TygRyszardek
Obrazek

urwiniu

Post » Nie maja 29, 2011 8:25 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

TygRyszardzie, jesteś po prostu wzorowym liderem stada - bronisz słabszych swoim autorytetem :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie maja 29, 2011 8:30 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

urwiniu pisze:Witam oto Ja kot karmiciel TygRyszard. Duża obiecała pochwalić mnie publicznie, za to, że jestem grzeczniutki :) Karmicielem jestem od dawna tak na przyczepkę, a oficjalnie od wczoraj. Duża wróciła z wyjazdu, zgarnęła mnie z dworu (albo ja ją, jako kto woli), Blondyna od Dużej Sąsiadki i poszliśmy na spacer, znaczy się karmić koty. Zazwyczaj jak ja przychodzę z nimi to tylko kicia słodka się pojawia, a reszta chowa się po krzakach. Wczoraj było chyba z 5 kotów tak normalnie na żywca i ja nie wiedziałem co z tym fantem zrobić, no normalnie szły do mojej Dużej pod ręce jeść. W końcu zająłem miejsce przed kicią i broniłem dostępu do jej tacki :). No i tu pochwała, bo zwyczajnie wziąłbym pogonił "kloszardów" i natrzaskał im po pyskach i jeszcze robił podchody do ich tacek, ale nie wczoraj, wczoraj byłem Kot Karmiciel Idealny:)
Pozdrawiam inne Koty Idealne
TygRyszardek

Szacun, Tygryszardku. A co Blondyn robi w tym czasie? Koty się go nie boją?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 29, 2011 8:57 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

Szacun, Tygryszardku. A co Blondyn robi w tym czasie? Koty się go nie boją?
Fasolka

Blondyn leży sobie grzecznie jakieś 2 metry dalej pod drzewem i czeka, aż pańcia skończy się wygłupiać i da mu jedną łyżkę z puszencji :) Obce kociuchy trochę się boją, ale przyzwyczaiły się, że on tam leży i nie reaguje, więc idą. A kicia to na bezczelniaka idzie się z nim widać, a jak już mu zabarankuje, a on nie daj boże odwróci łeb do niej to go pac łapą po pysiu (niezła babka z niej!) delikatnie, na inne psy reaguje jak na kota przystało, drze się syczy i pazury wszystkie na wierzchu :)
Obrazek

urwiniu

Post » Nie maja 29, 2011 9:08 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

TygRyszardzie jesteś WSPANIAŁY :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gabrynia
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie maja 29, 2011 9:34 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... 07737#more

Czy ktoś z was słyszał coś o tej karmie? Może korzystał? Chciałam kupić dla dzikunów, bo cena taka przystępna i skład wydaje się niczego sobie. hmm...
Obrazek

urwiniu

Post » Nie maja 29, 2011 9:59 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

ja kupowałam smillę i catessy dla działkowych ale moje działkowe wolą SUCHE 8O 8O 8O od KAŻDEJ mokrej karmy, taki model.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 29, 2011 10:26 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

dagmara-olga pisze:ja kupowałam smillę i catessy dla działkowych ale moje działkowe wolą SUCHE 8O 8O 8O od KAŻDEJ mokrej karmy, taki model.

Mokre pewnie załatwiają sobie we własnym zakresie ;) Jednak się skuszę próbnie, jak się sprawdzi będzie miło, jak nie to TygRyś zeżre w mgnieniu oka, on nie wybrzydza :)

Mam jeszcze problem z drapakiem, znaczy się chcę kupić, ale jest ich taki ogrom, że głowa boli :( A muszę się zaopatrzyć, niedługo się przeprowadzamy i TygRyś przestanie być wychodzącym kotem, przyda się więc coś na czym się wyżyje chłopek. Jakieś pomysły na drapaki w przystępnej cenie?
Obrazek

urwiniu

Post » Nie maja 29, 2011 10:35 Re: Jak sypia gruby kot, czyli codzienność wg TygRyszarda.

mega MORF nie może mieć słupka - wywali, domki i budki też ma gdzieś.
Uwielbiał wieszać się i wyciągać na na kanapie - skórzanej :evil:

i od 2 lat najfajniejszy i boski drapak dla wszystkich - Morfa, Kefira i tymczasów łącznie z Morfinką to ten:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/60906

stabilny - można go męczyć wyciągając się , można na nim usiąść i szarpać - tak robi Kefir - można się położyć na dole tej fali - Morfinka . I można szarpać i maltretować jak popadnie - Morf.
Drapak wygląda jak kupka nieszczęścia ale jest ukochany!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]