Kotomania II-czyli ja i moje 4 ogony+maleńki Bruno-szuka DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 23, 2009 7:01 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Cześć wszystkim. :)
Kasiu-kropko, kibicuję niezmiennie. Szkoda, że mam tak daleko. :(
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro wrz 23, 2009 7:04 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Niestety,czekałam godzinę,kotka nie przyszła!
Wieczorem nie dam jej jedzonka,jak sie wygłodzi to jutro rano może przyjdzie!O 5 rano sąsiad-menel,ale trzyma ze mną sztame-tzn szanuje mnie i właśnie u niego w piwnicy "marmurek"i jego mama mieszkali,pozwolił,żeby kociak tam się wychowywał .To pijaczyna i w jego piwnicy jest melina,ale krzywdy zwierzęciu nie zrobi,nawet zimą przygarnął kociątko i teraz kotek(już go wykastrowałam)mieszka u niego.Nie jest z gruntu złym człowiekiem,tylko ta wóda :(
Martwię się,czy siostra jutro będzie miała czas mi pomóc.
No nic-pierwsze koty za płoty!
Oleńko-wielkie dzięki! :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro wrz 23, 2009 7:12 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Kurcze u nas właśnie TOZ to grupka zapaleńców ganiających za kotami po osiedlach. I często takie starsze kobitki, co dokarmiają koty pomagają - np. przypilnują klatki pod blokiem. Tylko trudno do takich ludzi dotrzeć. Na pewno są i u was, ale znalezienie ich graniczy z cudem. Mi udało się namierzyć dziewczyny przez miau...ale to częst ludzie "nie inernetowi". A macie schronisko? Może tam zgłaszają się jacyś wolontariusze, albeo do weta. Może ogłoszenia machnąć, może ktoś się odezwie?
Lepszy sąsiad manel niż nikt. W razie czego za piwo będzie pilnował klatki - i tak nie ma nic innego do roboty ;-) Oby nie usnął ;-)

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Śro wrz 23, 2009 7:21 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Gosiu-ja nie od dzisiaj szukam pomocy-schronisko to jedna wielka porażka,kobieta,która się tym zajmuje nie chce przygarniać kotów,mówi,że nie maja miejsca i warunków,to wredna ,zakompleksiona,stara panna,nie mająca serca dla zwierząt-typowy urzędnik postawiony na stanowisku!
Rozmawiałam z nią kilkukrotnie-ale to ona oczekiwała ode mnie pomocy,a nie odwrotnie!
Tu jest maleńkie miasteczko,a wnim małomiasteczkowi ludzie,wszyscy tylko kiwają głowami i mówią ,że szkoda zwierzaczków,ale nikt nawet skórki od kiełbasy nie rzuci-nie znacie tego-nie mieszkacie w takich Obrzydłowkach!
Tu nikt nie słyszał o wolontariacie,rozmawiałam nawet z kolezanką ,która uczy w szkole,robiła pogadanki,zaproponowała zbiórke karmy-nikt nic nie przyniósł!
To kwestia wychowania w domu-wczoraj usłyszałam(gdy karmiłam koty) od bachora,który razem z rodzicami przyjechał odwieźć rodzeństwo do przedszkola-"topić śmierdziele!"-ico?-sam to wymyślił?????
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro wrz 23, 2009 7:22 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

O to, to . Lepszy sąsiad menel (zwłaszcza, że poczciwy), niż nic. A może tak, jak pisze Gohag, machnąć jakieś ogłoszenie u weta? A może sąsiadki, znajome panie ze sklepów, poczty, fryzjera, apteki coś wiedzą o ludziach pomagającym kotom? To takie miejsca, gdzie się zawsze pogada.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro wrz 23, 2009 7:23 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

sąsiad menel czasem przydatny może być. Klatki popilnują a i bezpieczna będziesz, nawet w śrosku nocy latając za kotami, już on Ci bezpieczeństwo zapewni. Tylko jakąś flaszeczką się musisz odwdzięczyć później. Mówię Ci to ja, wychowana na łódzkich Bałutach, a potem na starym Polesiu ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 23, 2009 14:18 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Ooooo,toż Ty stara bałuciara jak ja i mój tż,(więcej tż)Ziomalko

A przy okazji i kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro wrz 23, 2009 16:24 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Speedy tez trzima kciuki... :ok: :ok: :ok: :ok:

Duran84

Od: Śro wrz 16, 2009 9:49

Post » Śro wrz 23, 2009 16:51 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Dzieki Duran i Speedy,dzięki dziewczyny!

Niestety,rozmowy z wetkami i wszystkimi mniej ,lub bardziej znajomymi,mam za sobą,i to mnie pytają,czy nie przygarnęłabym kolejnego kota,a nie proponują pomoc,zrozumcie-miano kociary w takim miasteczku,nie jest komplementem,jest przyganą!
Nie sądzicie chyba,że pomagam kotom od wczoraj,ja to robię od lat,własciwie od 13 lat,czyli odkąd mieszkam w bloku i zamiast pomocy mam tylko kłopoty!
Ale i tak nie przestane tego robić-o nie!
Menelowi pod opieką klatki nie zostawię,bo on jest ciągle pijany,więc klatki na pewno nie upilnuje,a schodzą sie tam takie śmiecie,że któryś by i tak ją ukradł-na złom!
Ale w kwestii bezpieczeństwa,to racja,mnie oni nie tkną,Benek -menel by ich stłukł!

Koteczka pojawiła się dzisiaj ,jk wracałam z pracy-dałam jej śmietanki-napiła sie jak bąk,jeść nie dostała,mam nadzieję,że jutro rano przyjdzie,bo bedzie głodna.
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro wrz 23, 2009 17:15 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro wrz 23, 2009 17:17 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Kamilko-dzięki! :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro wrz 23, 2009 17:44 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

pozdrowionka - zapisuje sie na nowy watek. ZMECZONY ALE PEŁEN NADZIEI

markppp

Od: Śro wrz 02, 2009 12:55

Post » Śro wrz 23, 2009 17:51 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Marku-baaardzo serdecznie witam!
Nie trać nadziei,masz rację,ja tez wierzę,że kotkom się uda i jeszcze bedziemy sie razem cieszyć.
Jakie są rokowania Malwinki i Panny Kaczuszki?-co mówią weci?

Jak nie chcesz szukać ciągle zaprzyjaźnionych wątków,to u góry watku,po lewej, jest "dodaj do zakładek",potem jak chcesz znaleźć,klikasz na "panel użytkownika"-u góry po prawej,a potem po lewej masz "zakładki"-klikasz i masz zapisane watki!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro wrz 23, 2009 18:04 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Kciuki za jutrzejszą łapankę.
Jak łapka Ptysia?
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro wrz 23, 2009 18:20 Re: KotomaniaII-czyli ja i moje 4 ogony

Łapka Ptysia bez zmian,jak zdejmuje kołnierz to co jakiś czas liże,ale nie jest gorzej,ale cały czas w kołnierzu nie może być,bo juz mu sie sierść wytarła i swędzi go,a nie chce,żeby do łapy doszedł jeszcze rozdrapany kark,bo to juz bedzie masakra!,niestety Klm Aid nie pomaga,a podawanie go to i dla Ptysia i dla mnie potworny stres,mam poharatane ręce od pazurków,a on na widok ręcznika i strzykawki ucieka po całym pokoju i ma takie przerazone oczy!
Teraz podaję mu hydroxyzyne-2x dziennie po pół tabletki-połówka dziennie nie pomagała,podawałam rano,a wieczorem juz gryzł łapine!
Najbardziej zadziwia mnie to,że wcale go nie interesuje miejsce po zastrzyku,zrobiła sie tam martwica,bo kocio strasznie sie szarpał,pomimo,że obie z jedną wetką go trzymałysmy,a druga robiła zastrzyk-to bardzo silny kotek!
Miejsce jest na udku,więc bez problemu by sobie tam wygryzał kolejna dziure,a tymczasem tylko zgryzł sucha skóre,a reszta jest już slicznie podgojona!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]